^Jimmy^ Posted August 26, 2010 Report Share Posted August 26, 2010 Czy mógłbym z kimś kto jest posiadaczem G36C z JG pogadać na gg albo czymś innym jak dostać się od GB i wyciągnąć zespół lufy żeby nie uszkodzić niczego ? Z góry dziękuję GG: 9351894 Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted August 26, 2010 Report Share Posted August 26, 2010 Nie ma prostszego gnata do rozbierania niż G36, wpisz na YT. Są poradniki dla... No. Są poradniki. Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted August 26, 2010 Report Share Posted August 26, 2010 Jak chcesz tylko lufę wyciągnąć to poradnik jest w dziale warsztat na portalu. Nazywa się chyba 'wymiana gumki hop-up w g36'. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted August 26, 2010 Report Share Posted August 26, 2010 Ciekawe kto go pisał. ;) Quote Link to post Share on other sites
^Jimmy^ Posted August 26, 2010 Author Report Share Posted August 26, 2010 Mam pytanie pierścień stabilizujący daje się z której strony ? tam gdzie gumka ma zwężenie na końcu czy od strony początku lufy i na pierścień przychodzi sprężyna ? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted August 26, 2010 Report Share Posted August 26, 2010 Pierścień zakładasz na lufę, ale ponownie, tym razem ja, odsyłam Cie do tego samego artykułu mojego autorstwa. Quote Link to post Share on other sites
^Jimmy^ Posted August 26, 2010 Author Report Share Posted August 26, 2010 (edited) No właśnie dzięki niemu to rozebrałem tylko miałem wątpliwości co do tego pierścienia :) Edit: Słyszałem też że często ułamują się jakieś zaczepy komory hop up czy coś takiego, gdzie się to znajduje i jak to sprawdzić? Edited August 26, 2010 by ^Jimmy^ Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted August 26, 2010 Report Share Posted August 26, 2010 Jak nic nie masz ułamanego to nie masz co się martwić. Takie wystające dziubki obok miejsca gdzie umieszczasz blokadę lufy przy komorze. Quote Link to post Share on other sites
^Jimmy^ Posted August 26, 2010 Author Report Share Posted August 26, 2010 Sprawdzam tylko, bo replika jest używana i szukam wad ukrytych Dokładnie te 2 co na tym zdjęciu ? http://www.wmasg.pl/fotki/artykuly/166/8.jpg zaraz obok sprężyny ? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted August 26, 2010 Report Share Posted August 26, 2010 Tak. Ale to nie wpływa w żadnym stopniu na działanie repliki. Quote Link to post Share on other sites
^Jimmy^ Posted August 26, 2010 Author Report Share Posted August 26, 2010 Nie ma prostszego gnata do rozbierania niż G36, wpisz na YT. Są poradniki dla... No. Są poradniki. Nie ukrywam, że jestem zielony w rozbieraniu replik, mimo wszystko chcę dobrać się do gb i go rozłożyć. Cóż to YT ? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted August 26, 2010 Report Share Posted August 26, 2010 YouTube. Radzę nie ruszać GB bez jakiekolwiek doświadczenia. Kończy się to raczej w profesjonalnych serwisach. Quote Link to post Share on other sites
^Jimmy^ Posted August 26, 2010 Author Report Share Posted August 26, 2010 Po krótkich przemyśleniach, przyznam Ci rację gb nie ruszę, ewentualnie wyślę na przegląd. A czy są jakieś definitywne znaki że coś jest nie tak ? Szczególnie chodzi o to że selektor ognia dosyć luźno przeskakuje i czasami nie trafia tam gdzie powinien, nie wiem co z sprężyną czy już ubita przebieg około 20K kulek, tłok był podobno wymieniany. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted August 26, 2010 Report Share Posted August 26, 2010 A klika? Quote Link to post Share on other sites
^Jimmy^ Posted August 26, 2010 Author Report Share Posted August 26, 2010 Klika i strzela tak jak powinien tyle tylko że jest już troszkę wyrobiony Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted August 26, 2010 Report Share Posted August 26, 2010 To jak wyrobiony i po przebiegu 20k to się nie dziw. Quote Link to post Share on other sites
^Jimmy^ Posted August 27, 2010 Author Report Share Posted August 27, 2010 (edited) Czy przy łatwiejszym wkładaniu lufy wraz z nową gumką do komory można użyć np oleju roślinnego zamiast sprayu sylikonowego? Bądź jakiś inny zamiennik dostępny w każdym domu ? Edited August 27, 2010 by ^Jimmy^ Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts