Klecor Posted August 27, 2010 Report Share Posted August 27, 2010 (edited) Cześć! Mam problem ze spustem / łącznikiem styku w GB v.2. Mianowicie - spust w pewnym momencie przestaje popychać łącznik, jak gdyby go przeskakuje, w efekcie replika przestaje strzelać. Spust stawia dość duży opór, a później wydaje specyficzny dźwięk, po dociągnięciu do końca, jak gdyby nigdy nic cofa się do pozycji wyjściowej. Efekt na załączonym filmiku: http://www.youtube.com/watch?v=xacy3JJQEsQ GB trzeba rozkręcić, skręcić i strzela... do czasu. Pewien jestem jednej rzeczy: dupa ze mnie nie majster, bo mi się kaszani w dwóch replikach :) Przy czym w replice z całym gb od G&P (SR25) lubi mu się zacząć działać po kilkunastu/kilkudziesięciu nieudanych próbach, w GB składaku (CA + chiny ludowe) samo nie wraca. Problem mam tylko w dwóch replikach, w kilku innych, które złożyłem się nie pojawia. Podejrzewam, że gdzieś coś źle składam, dlatego proszę o pomoc/instruktarz jak złożyć zespół spustowo-przerywaczowy aby takie cuda mi się nie zdarzały. Próbowałem podejrzeć na mechboxie, i na oko składam tak jak na ich filmach - ale tylko na oko. Będę wdzięczny za wszelką pomoc :) Pozdrawiam! Edited August 27, 2010 by Klecor Quote Link to post Share on other sites
klekot1092 Posted September 30, 2010 Report Share Posted September 30, 2010 moim zdaniem coś z blokada spustu jest albo z samym spustem.Kolega z teamu ma takie "krzaski" jak mu blokada spustu nie trzyma. Quote Link to post Share on other sites
PiterTKD Posted October 1, 2010 Report Share Posted October 1, 2010 Może rozbierz i cyknij fotkę kostce stykowej w GB, może coś źle założyłeś... Albo nie założyłeś :) Czasami wystarczy przegapić jedną sprężynkę i dupa ;P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts