Maciej Posted December 30, 2004 Report Share Posted December 30, 2004 Dzisiaj znalazłem w skepie z fajerwerkami (Piorotechniczny do niego nie pasuje..) takie granaty Mają w środku petarde o długości ok. 6cm z wystającą na zewnątrz zaryską. Można bez problemu wyjać ze środka petardę i w wolne miejsce wsypać kulki. Testów na otwartej przestrzeni jeszcze nie robiłem, ale mam zamiar jutro je przetestować. Granat kosztuje 50gr. razemz petardą, więc nie jest drogi, a jego pojemność wyceniam na 50 kulek :P Link to post Share on other sites
Px Posted December 30, 2004 Report Share Posted December 30, 2004 Ja widziałem (tez dzisiaj :) ) jeszcze fajniejsze granaty 8) Wystawał sobie sznurek tam gdzie na zdjęciu jest draska i się ciągnie za takie cos a'la zawleczka :D sie zapala i po jakis 5s wybucha. Miejsca tez jest nawet sporo, tylko ze jak odpalałem pierwszego to co było w środu to wyleciało razem z tym sznurkiem :) ale jak sie mocno dociśnie zakrywke to jest dobrze :D koszt 1,5pln/ 2 sztuki pozdrowienia! Link to post Share on other sites
Jarcher Posted December 30, 2004 Report Share Posted December 30, 2004 Yelnet od dawna takich używa. :wink: Link to post Share on other sites
Maciej Posted December 30, 2004 Author Report Share Posted December 30, 2004 Tylko twoje Px są niebezpieczniejsze 8) Bo co będzie jak ci się sznurek sam pociągnie? Zaryska jest bezpieczniejsza, jest mniejsza szansa że zaktywuje się sama... Link to post Share on other sites
Px Posted December 30, 2004 Report Share Posted December 30, 2004 Fakt 8) Do tego sznurka jest przyczepione takie "uszko" które zawsze można odczepić, wtedy bedzie moze mniejsze prawdowpodobieństwo na samozapłon :) kupiłem sobie tak żeby wypróbować :) ale zawsze bajer z zawleczką jest 8) Link to post Share on other sites
NFZ_Mazikos Posted February 10, 2005 Report Share Posted February 10, 2005 Jeżeli chodzi o zapalnik to zjawisko samodetonacji przez niego spowodowane jest naprawde małe uwież mi!! :D Link to post Share on other sites
Khunag Posted February 10, 2005 Report Share Posted February 10, 2005 Maciej: wyjechane te granaciki, dokupić wór kulek z allegro i jest pięknie :) Przetestuj i opowiedz wrażenia :) Link to post Share on other sites
Khunag Posted February 13, 2005 Report Share Posted February 13, 2005 a ja jednakowoż powtarzam swą prośbę do Macieja, aby opisał efekt użycia owych granatów. Link to post Share on other sites
Siup Posted February 14, 2005 Report Share Posted February 14, 2005 Ludzie, a skąd to można wziąć? Czy da się jakoś zamówic przez internet? Link to post Share on other sites
Maciej Posted February 14, 2005 Author Report Share Posted February 14, 2005 Granat napakowany kulkami (ok.60) wyrzucił je w promieniu 1,5 metra. Po granacie nie zostało śladu.. Petarda, która zasila cały "mechanizm" jest na tyle słaba, ze można na nia nadepnąć i nic nie powinno się stać. Nie próbowałem stać obok wybuchającego granatu, ani nie testowałem go w boju. Link to post Share on other sites
misha Posted March 16, 2005 Report Share Posted March 16, 2005 A ja musze sie podzielić takim jednym filmikiem Click here to watch Softair---Demo---Airsoft-Grenade Link to post Share on other sites
RAIBEN Posted March 16, 2005 Report Share Posted March 16, 2005 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ja kupiłem petardy prawie takie same jak wyżej na zdjęciu. Tylko moje mają zawleczke i nie trzeba do niej draski, zapalniczki czy zapałek. Link to post Share on other sites
Zydar Posted April 17, 2005 Report Share Posted April 17, 2005 Maciej napisał: Granat napakowany kulkami (ok.60) wyrzucił je w promieniu 1,5 metra. Po granacie nie zostało śladu.. Tzn.? Kulki poleciały na wszystkie strony czy jak? Skoro petarda jest za słaba, to dlaczego po granacie nie zostało śladu? Odp. Pozdro :twisted: Link to post Share on other sites
Cyrek Posted April 17, 2005 Report Share Posted April 17, 2005 Moim zdaniem lepiej kupic sama petarde i zrobic granat, moj wyrzuca kulki na 13m bo cala sila idzie w kulki a nie w rozerwanie plastikowej obudowy. http://forum.wmasg.pl/viewtopic.php?t=1099...er=asc&start=60 Link to post Share on other sites
RAIBEN Posted April 17, 2005 Report Share Posted April 17, 2005 Ja dokładnie nie znam ile metrów będzie leciała kulka, bo jak go testowałem to była zima, a gdy śniegu już nie było to kulki były dosłownie wszędzie. Mój granat ma jeszcze jedną zalete nie trzeba do jego odpalenia zapałek, zapalniczki itp. Poprostu wyjmujes zawleczke, rzucasz i po sprawie Link to post Share on other sites
Zydar Posted April 17, 2005 Report Share Posted April 17, 2005 Heh, a jak sprawdza się w boju?[tzn. czy jest skuteczny?] a gdy śniegu już nie było to kulki były dosłownie wszędzie. To dobrze :D A jak daleko od miejsca wybuchu była kulka, która poleciała najdalej? Mój granat ma jeszcze jedną zalete nie trzeba do jego odpalenia zapałek, zapalniczki itp. Poprostu wyjmujes zawleczke, rzucasz i po sprawie Fajnie :) I jeszcze jedno: jak mocno trzeba pociągnąć zawleczkę, by uruchomić zapalnik?[pytam dlatego, że gdy zawleczka jest "wrażliwa", granat może Ci wybuchnąć w kieszeni :lol: ] Pozdro :twisted: Link to post Share on other sites
RAIBEN Posted April 17, 2005 Report Share Posted April 17, 2005 Zawleczka nie jest wrażliwa i możesz spokojnie nosić go w kieszeni lub gdzie kolwiek lubisz :P Moim zdaniem lepiej kupic sama petarde i zrobic granat, moj wyrzuca kulki na 13m bo cala sila idzie w kulki a nie w rozerwanie plastikowej obudowy. Zawsze można zdjąć z niego powłoke Link to post Share on other sites
RAIBEN Posted April 17, 2005 Report Share Posted April 17, 2005 Nie wiem czy są na tej stronie http://www.tropic.pl/ Ale polecam zerknąc na temat http://forum.wmasg.pl/viewtopic.php?t=10999&start=60 Temat wyczyściłem ale FORUM TO NIE CHAT. Link to post Share on other sites
Zydar Posted April 17, 2005 Report Share Posted April 17, 2005 Okej, wielkie dzięki RAIBEN za linki i pomoc :D Pozdro :twisted: Link to post Share on other sites
Recommended Posts