penio151 Posted August 31, 2010 Report Share Posted August 31, 2010 Witam, Chciałbym dowiedzieć się czegoś o tej replice: http://allegro.pl/thompson-asg-m1a1-dwa-ma...1198417935.html Przeszukałem pół internetu za jakimkolwiek opisem, nie jest to CYMA, ani CYBER GUN, na niektórych aukcjach pojawia się BOYI, ale w to wątpię. Jeśli ktoś miał kontakt, proszę o krótką recenzję: - wykonanie body (materiał, spasowanie), jakie elementy są z metalu, bądź czy w ogóle jest - jaki tam siedzi GB (czy jest kompatybilny z GB. V6 lub innymi). Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Hidan Posted September 2, 2010 Report Share Posted September 2, 2010 Udało mi się trochę znaleźć o tym M1A1. Po pierwsze- na zdjęciu instrukcji tego Tommy'ego było oznaczenie "D98". Takich oznaczeń używa Well do swoich sofciaków (niesławny D90H). Po drugie- 250 zł, za taką cenę metalowego GB tam nie ma, ale w elektryku za 250 zł plastikowy gearbox powinien już być solidnie wykonany, w końcu to 100 zł różnicy od "em czwórek ris, ras, CQB, NKWD.." Miałem za podobną cenę M4 (tak, ta z granatnikiem) i po 2k kulek nie było na zębatkach śladów zużycia ( replika zrobiła kaput, bo przy rozkręcaniu połamałem komorę hop-up i źle skręciłem gearbox, oraz ładowałem baterię 5 godz. za długo). Po trzecie- replika ceną przypomina Thompsona Drum (Economic) od CG, i być może jest jego "pierwowzorem", tak jak Kałach Cymy i Famas Double Eagle. Ew., jeśli nikt nie ma, poprzeglądaj o tym M1A1 CG, lub poczekaj, aż ja kupię. Po czwarte- znalazłem coś o tym D98, ale po włosku, popytaj kogoś, ja mogę tylko z angielskiego i niemieckiego tłumaczyć. Oto link: http://www.softairmania.it/threads/131991-...no-l-ha-provato Po piąte- Mam trochę kasy i okazję, jak nikt się nie wypowie, to ja spróbuję (kasa miała być na FAMAS-a AEG, ale koleś skończył aukcję dzień przed czasem) Po szóste- nie spodziewaj sie za tą cenę super hiper ultra snajperskeigo machineguna z 666 fps, zasięg nie większy niż 30 m na 100%. Ja to kupuję dla wyglądu, i do CQB, bo do tego może być dobrym wyborem, jeśli chcesz porządnego guna, kup MP5 Galaxy, lub CM.028. Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted September 2, 2010 Author Report Share Posted September 2, 2010 Dzięki za link i parę informacji, poczekam aż kupisz i zdasz relacje. Po szóste- nie spodziewaj sie za tą cenę super hiper ultra snajperskeigo machineguna z 666 fps, zasięg nie większy niż 30 m na 100%.(...)jeśli chcesz porządnego guna, kup MP5 Galaxy, lub CM.028. szkoda :( bo chcialem być snajperem... a z tego mp5 da się zrobić snajperke? tak przynajmniej 600FPS? ;) Quote Link to post Share on other sites
Hidan Posted September 2, 2010 Report Share Posted September 2, 2010 (edited) Na usera nie spojrzałem, i pomyślałem, że kolejny eksterminator, który chce karabinu za 250 zł z większą mocą niż prawdziwy Ak-47 :) Kupię może w weekend, spróbuję zdać relację, jednak GB nie będę od razu otwierał. Plastiki w AEG za 250-300 zł są już na znośnym poziomie, więc na pewno nie rozwali się po 10 strzałach. Jeśli przetłumaczyłeś, możesz i mi to dać? Nie znam nikogo, kto może mi to przerzucić na polski, a w google translate wyjdzie pewnie "thompson ciagnikowy kultywator sprężynowy mająca 300 fps i bateria 8,4v wykonany by plasticco". Edited September 2, 2010 by Hidan Quote Link to post Share on other sites
Flapjack Posted October 6, 2010 Report Share Posted October 6, 2010 Kupił ktoś może tego Tomiego. Chętnie poczytam opinię o tej replice. Quote Link to post Share on other sites
myszekmyszek Posted October 8, 2010 Report Share Posted October 8, 2010 Mój kolega go ma i tak: -full plastik, dosłownie nic z metalu -sprawdzaliśmy zasięg - 30m z podkręconym hopkiem, który daje z 5-10 metrów, więc odrazu poleciłbym wymienić -mała celność (z 25 m ciężko w coś trafić) - lufę bym wymienił -waga (1,5kg nie daje dużego realizmu...) +pojemny magazynek (600 kul to dość dużo jak za 250 zł) +dość duża szybkostrzelność na naładowanej batce +cena :] Quote Link to post Share on other sites
Hidan Posted October 14, 2010 Report Share Posted October 14, 2010 Kolega rozkręcał? Jak wygląda GB? Jakiś kompletny chiński wymysł, czy kopia v.2, v.3 itp..? Quote Link to post Share on other sites
myszekmyszek Posted October 16, 2010 Report Share Posted October 16, 2010 Nic jeszcze nie rozkręcał. Jak rozkręci napewno dam znać. Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted November 17, 2010 Report Share Posted November 17, 2010 I co już go rozkręcił ? Quote Link to post Share on other sites
Hidan Posted December 9, 2010 Report Share Posted December 9, 2010 Udało mi się z pomocą przetłumaczyć tą włoską stronę, nie jest to dosłowne, trochę błędów może być, ale ogólny kontekst zawsze pozostaje: 1 Post: Cześć chłopaki Dziś podczas przeglądania netu natknąłem się na niskobudżetowego M1A1 (model D98) kosztującego 69-79. Do tej pory widziałem Thompsony Marui i Cyberguna oraz Cymy (które są takie same), ale brakowąło mi czegoś takiego. Nie mogę znaleźć konkretnej marki, ale przez oznaczenie D myślę, że to Well. Wiem, że D91 czy D93 to tandeta nie mająca nic wspólnego z Airsoftem, ale ten ma wyższą cenę i wyposażony jest w akumulator 8,4 v (tamte 2 badziewia w baterie 4,2 v ) ale nie jestem przekonany, sporo również waży, ponad 1 kg. Czy ktoś wie, czy to jest tania wersja zgodna częściami z lepszymi replikami (ode mnie- chodiz mu o to, czy jest to np. Thompson CG zapakowany w tańszą obudowę), czy zwykły plastik? 2 post: Wydaje mi się że plastik :d Dlatego, że za cenę 99 euro jest M4A1 3181-B Boyi (ode mnie- ta M4 z granatnikiem, posiada normalny GB v.2, wykonany jednak z plastiku, kolesiowi chodziło więc, że nie ma szans, by w tym był metalowy) *tu następuje opis M4 Boyi, który pomijam, bo z tematem ma mało wspólnego* Oczywiście wszystko plastikowe, ale jak w porządnych replikach :) (ode mnie: Czyli jak w tej M4- zgodne, zapewne kopia v.6) 3 post: Nie, nie, nie myślę by go brać. Zwłaszcza, że jestem już właścicielem Thompsona Tokyo Marui, nie mam zamiaru nic zmieniać. Chodziło mi o to, czy na rynku pojawiło się coś ciekawego z dobrą ceną, czy kolejny udający airsoft potworek. No cóż, dużo nie napisali, pozostaje poszukać w innych miejscach. Quote Link to post Share on other sites
myszekmyszek Posted December 17, 2010 Report Share Posted December 17, 2010 GB - plasticzek, nic metalu. Na niektórych stronach jest napisane 300-340 fps. Z 20 m luźno ubrany nic nie czułem. N I E P O L E C A M. Kupcie sobie cyme:P Quote Link to post Share on other sites
Hidan Posted December 18, 2010 Report Share Posted December 18, 2010 Powiedz, jaki. Daj fotę. M4 Boyi też miała plastik, a była znośna. Zależy, czy to mini gówno, czy pełnowymiarowy z plastiku. Quote Link to post Share on other sites
Rudy1002 Posted December 21, 2010 Report Share Posted December 21, 2010 Powiedz, jaki. Daj fotę. M4 Boyi też miała plastik, a była znośna. Zależy, czy to mini gówno, czy pełnowymiarowy z plastiku. Pełnowymiarowe gówno. :) Quote Link to post Share on other sites
konri8 Posted December 21, 2010 Report Share Posted December 21, 2010 Myślę, że sama kategoria w której jest ten uber taktyczny Thompson mówi nam wszystko [Allegro › Dla Dzieci › Zabawki › Pozostałe]. Quote Link to post Share on other sites
bastekkk Posted January 13, 2011 Report Share Posted January 13, 2011 http://allegro.pl/thompson-elektryk-aeg-asg-karabin-bron-pistolet-i1392706005.html tutaj też d98 ale pojemność magazynków inna i cena też troche wyższa co innego (może druga wersja ?) czy to samo ? Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted January 20, 2011 Report Share Posted January 20, 2011 Może to już wersja z metalowym gearboxem ?? Czy ktoś już to kupił ?? Quote Link to post Share on other sites
Aizen_ChaosTeam Posted January 6, 2013 Report Share Posted January 6, 2013 Nie wiem czy jeszcze to na coś się przyda i czy ktoś jeszcze czeka na odpowiedzi, ale napisze. Jeżeli chodzi o tego "Tomka" link poniżej http://allegro.pl/thompson-asg-elektryk-i2906620483.html To własnie przed chwileczka rozebrałem go na części pierwsze (czysta ciekawość i potrzeba niektórych części zarazem). Jeżeli macie jakieś pytania dotyczące jego bebechów lub budowy zewnętrze to postaram się odpowiedzieć najlepiej i najszybciej jak potrafię:) Tak w ogolę to był moim pierwszym towarzyszem i początkiem z airsoft'em sporo przeszedł. Nie miał dużego przebiegu, lecz był mocno przetyrany po rożnych porach roku i w różnym terenie od bagien, po teren piaszczysty, ale sprawował się świetnie jak na bron z takiej półki. Mimo tego ze przy mocniejszym ścisku kolby, chwytu pistoletowego i przedniego plastik zaczynał trzaskać jak cienki lód (może nie dosłownie ale to trochę irytowało) ale i tak go kocham. Z przyjemnością odpowiem na pytania i postaram się w najbliższym czasie powrzucać fotki broni i tego co pozostało. Informacja dotycząca post'ów powyżej replika posiada metalowe elementy jak lufę wewnętrzną (chyba amelinowe jest, nie jestem pewien;p ) i niektóre elementy gearbox'a. Quote Link to post Share on other sites
rodzynson Posted July 13, 2013 Report Share Posted July 13, 2013 To jak z fotkami? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts