maciejek123 Posted August 31, 2010 Report Share Posted August 31, 2010 (edited) Witam, mam zamiar skonstruować pewną replikę, do której chcę włożyć taki właśnie gb. Bardzo bym prosił o: 1. Wysokość 2. Długość (nie licząc dyszy) 3. Szerokość 4. odległość od spodu do dyszy Chciałbym już coś zaprojektować, póki jeszcze nie mam kasy na gb. Z góry dzięki. za komentarze typu "nie mogłeś sobie poszukać?" również dziękuję, są one mi zbędne. Edited August 31, 2010 by maciejek123 Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted August 31, 2010 Report Share Posted August 31, 2010 Nie mogłeś sobie poszukać? :mrgreen: Żartowałem... Jeśli do końca przyszłego tygodnia nikt Ci nie pomoże to postaram się przy przeglądzie Świniaka zrobić jakieś pomiary. Zastanawiam się tylko czy aby wymiary i rozmieszczenie wewnętrznych elementów nie przydały by Ci się bardziej. Zwłaszcza że masz zamiar umieścić ten GB w replice własnej roboty. Swoją drogą, można wiedzieć co "kombinujesz" i z jakiego materiału masz zamiar wykonać szkielet GB? Quote Link to post Share on other sites
xel20 Posted August 31, 2010 Report Share Posted August 31, 2010 Szczupe chyba źle zrozumiałeś przedmówcę ;). Z jego wypowiedzi wynika iż chce zastosować gotowy GB w swoim tworku a nie wykonywać go. Z tegoż powodu potrzebuje wymiary zewnętrzne a nie wewnętrzne. Quote Link to post Share on other sites
maciejek123 Posted September 1, 2010 Author Report Share Posted September 1, 2010 dokładnie tak jak pisze xel20. No cóż, planuję zrobić PK, a z tego co widziałem w necie to większość osób używa właśnie takich gb. Quote Link to post Share on other sites
Magnus14 Posted September 1, 2010 Report Share Posted September 1, 2010 Sam posiadam M249 w przyszłym tygodniu będę wymieniał sprężynę więc może uda mi się go zmierzyć :) Jestem bardzo ciekawy co zmajstrowałeś. Można już zobaczyć czy trzeba jeszcze poczekać aby ujrzeć wyniki twojej pracy. Quote Link to post Share on other sites
maciejek123 Posted September 1, 2010 Author Report Share Posted September 1, 2010 a więc mam kolbę, chwyt pistoletowy, magazynek i lufy (zewn i wewn) więc narazie nie ma co oglądać a korpusu nie mam bo właśnie te wymiary mnie interesują. Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted September 1, 2010 Report Share Posted September 1, 2010 Czy tylko mi wydaje sie dziwne rozpoczynanie zabawy bez posiadania kompletnego gearboxa ? ;) Lepiej kup jeden i wtedy kombinuj z body. Bo tak to jakos naokolo jest ... Dopasowanie magazynka do body, gearboxa oraz dlugosci dyszy to tez przeciez dosc istotna kwestia. Quote Link to post Share on other sites
maciejek123 Posted September 1, 2010 Author Report Share Posted September 1, 2010 (edited) prędzej, czy później i tak musiałbym je kupić, a jeszcze nic z nimi nie robię, po prostu leżą sobie części. teraz pierwszym krokiem jest gb, potem dopasowanie korpusu pod niego, i potem reszta "na około". (spoko wiem co robię) :uśmiech: Edited September 1, 2010 by maciejek123 Quote Link to post Share on other sites
maciejek123 Posted September 1, 2010 Author Report Share Posted September 1, 2010 http://img130.imageshack.us/f/gboxm249a.jpg/ Dzięki wielkie za starania, ale już znalazłem całkiem dokładny schemat. PKM nadchodziii ... :killer: :killer: :killer: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts