Termos Posted January 5, 2005 Report Share Posted January 5, 2005 Potrzebuje plany lub zdjęcia budowy. Chce zrobić taki samemu jednak nie wiem dokładnie jak rozwiązano budowe części do rozkladania i składania. Szukałem używając google jednak nie znam angielskeigo odpowiednika słowa Dwójnóg :(. Proszę o pomoc! Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted January 5, 2005 Report Share Posted January 5, 2005 kumpel kiedys zrobil z kawalka blachy wygietej tak: __/ i dwoch nozek montowanych do drzwi (takie sprezynowe ktore blokuja samoczynne zamykanie sie drzwi). Calkiem fajnie to wygladalo. jak na paintball, bo jednak od airsoftu (ja) wymaga w duzej mierze wygladu, a nie tylko dzialania :) Quote Link to post Share on other sites
Termos Posted January 5, 2005 Author Report Share Posted January 5, 2005 Foka a wiesz gdzie takie nóżki od drzwi można dostać ?? Quote Link to post Share on other sites
Cybul Posted January 5, 2005 Report Share Posted January 5, 2005 W sklepie z drzwiami.... :) AGD, tam gdzie rozne duperele do kuchni, mieszkan itd mozna dostac. Quote Link to post Share on other sites
Pikace Posted January 5, 2005 Report Share Posted January 5, 2005 Nie wiem czy warto robic takie lamance... Na allegro widzialem sporo dwojnogow, do roznych typow broni - zawsze mozna cos dobrac. Ot chocby: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=38579970 . Niedawno widzialem "stojaki" od Beryli w cenie okolo 20 PLN... Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted January 6, 2005 Report Share Posted January 6, 2005 ja juz sie przyzwyczailem ze zwykle dla ludzi wszystko co kupne jest za drogie, chocby kosztowalo 5 zl, bo jesli kosztuje 5 zl to na pewno mozna zrobic samemu za 3 zl... :) Quote Link to post Share on other sites
Termos Posted January 10, 2005 Author Report Share Posted January 10, 2005 Foka i Pikace muszę wam przyznać rację. Zrozumiałem że to idiotyzm robić taki dwójnóg. Impulsem do tego było zapoznanie się z licytacjami na allegro (przed napisaniem topciu tego nie zrobiłem. Moja głupota) Teraz wytłumaczę się dlaczego wpadłem na pomysł domowych robót: Zasugerowałem się ceną dwójnogu firmy CA na military.pl Doszedłem do wniosku że jeśli ten kosztuje ponad 200 zł to wszystkie oscylują w okolicy tej ceny :). Tak więc wytłumaczyłems swoją głupote :wink: Quote Link to post Share on other sites
PaD Posted January 10, 2005 Report Share Posted January 10, 2005 ja zrobiłem sobie kiedyś bipod z drewna, taki nieskładany, a potem z nóżek od roweru (na sprężynę, blokujące sie). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts