Raistllin Posted September 9, 2010 Report Share Posted September 9, 2010 Witam W związku z tym, że na rynku ciężko zastać komorę KA do M4, mam pytanie w sprawie komory Hop Up Msdbull Ultimate. http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...imate_-_M4,_M16 Może ktoś czegoś takiego używa albo miał styczność? Precki mają ok więc ciekawy jestem opinii o tej komorze. Quote Link to post Share on other sites
MJ6 Posted September 9, 2010 Report Share Posted September 9, 2010 Miałem i KA i mam teraz Madbulla i powiem wolę Madbulla jest mniej problematyczna od KA, nawet osiągi lepsze, bardzo szczelna. Quote Link to post Share on other sites
Raistllin Posted September 10, 2010 Author Report Share Posted September 10, 2010 A jak standardowa komora z G&P ma się do KA i Madbulla ? Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted September 10, 2010 Report Share Posted September 10, 2010 Zapytaj Poldeckiego. Używa i jest bardzo zadowolony... Ostatnio rozmawiałem z nim na ten temat i przedkłada komorę G&P nad KA. A jak go znam, to wie o czym mówi... Quote Link to post Share on other sites
Raistllin Posted September 10, 2010 Author Report Share Posted September 10, 2010 (edited) Hmmm czyli rozumiem, że nie ma sensu wymieniać standardowej komory z mki G&P nowej serii jaką dostajemy przy zakupie na Ka czy Madbulla? Edited September 10, 2010 by Raistllin Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted September 10, 2010 Report Share Posted September 10, 2010 Jako koleś co kiedyś miał kilka.... dziesiąt tych komór na sprzedaż powiem, żebyś jak najbardziej wymieniał :wink: Jednak jako użytkownik powiem, że nie warto. Różnicy pomiędzy komorą CA i KA nie było żadnej, może 2-3 fpsy na korzyść KA, ale ta różnica mogła powstać na skutek ponownego założenia gumki. Obie komory kręciły tak samo. Został tylko efekt placebo: " mam szczelną komorę, bo mam KA" Mało tego G&P robi bardzo dobre komory hopa, które na pewno pasują do tejże repliki, czego nie można powiedzieć o komorach KA. Było kilka opisanych przypadków na forum, że po wymianie właśnie w replikach G&P komory na KA powstawały duże nieszczelności na połączeniu komora-gb. Front wzmocnionego szkieletu jest grubszy i przez to standardowa dysza nie uszczelniała się w komorze z lufą. Konieczne było piłowanie popychacza dyszy, coby głębiej sic.. weszła. Quote Link to post Share on other sites
Raistllin Posted September 10, 2010 Author Report Share Posted September 10, 2010 Ok super dzięki bardzo za rzetelną wypowiedź, temat do zamknięcia. Quote Link to post Share on other sites
toni8567689 Posted September 10, 2010 Report Share Posted September 10, 2010 Miałem i KA i mam teraz Madbulla i powiem wolę Madbulla jest mniej problematyczna od KA, nawet osiągi lepsze, bardzo szczelna. Co miałeś na myśli mówiąc mniej problematyczna? Quote Link to post Share on other sites
DT_Kuba Posted September 14, 2010 Report Share Posted September 14, 2010 W moim przypadku, komora KA kiepsko współpracowała z lufą- KM-HEAD i gumką tejże firmy. Musiałem uszczelniać połączenie lufa-komora. Problem ten, nie występował na stockowej komorze G&P, którą otrzymałem wraz z repliką. Wymieniając komorę spodziewałem się raczej upgrade, a nie downgrade. Teoretycznie po uszczelnieniu faktycznie była to bardzo szczelna komora i wyciągała 430 fps na m120, ale jednak nie jest to sprzęt, który współpracuje z giwerą po wyciągnięciu z pudełka... a przynajmniej bardzo rzadko. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts