Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam!

Sprawa dotyczy rugera mk1.

Mam zamiar kupić taką replikę

http://www.taiwangun.com/pistolety_gazowe/...k1_kjw-243.html

Napędzana będzie propanem z butli+sylikon z adaptera :

http://www.specshop.pl/product_info.php?pr...XG02_-_Ultimate

I teraz jest kilka pytań ;-)

Czy na samym propanie da radę strzelać w zimie?

Czy stracę na żywotności uzywając propanu z butli (oczywiście każde napełnienie z silikonem ...za każym razem ;) )

Czy osiagi będą lepsze mieszy green gazem/propanem?

Edited by 19Mazur48
  • Replies 71
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Czy na samym propanie da radę strzelać w zimie?

Czy stracę na żywotności uzywając propanu z butli (oczywiście każde napełnienie z silikonem ...za każym razem ;) )

Czy osiagi będą lepsze mieszy green gazem/propanem?

1. To zależy co masz na myśli zima, poniżej 0 C jest ciężko, ale to jest NBB więc nie będzie "tragedii".

2. Nie będzie różnicy... Nie stracisz

3. J.w

ponieważ gaz ten dociska uszczelki i nie pozwala im się przemieścić.

Następna bzdura powtarzana na tym forum.

Gdzie się mają przemieścić, wyjdą sobie z magazynka :mrgreen:

Zawsze trzymam wszystkie gazowe magazynki rozładowane i jakoś uszczelki nie chcą uciec, to raz. Dwa że niszczą się od braku gazu / dostępu powietrza (niepotrzebne skreślić) - bo taka bzdura też krąży po tym forum.

nie ma to żadnego wpływu. W denku masz zwykły o-ring więc on i tak trzyma szczelność bo jest ściśnięty między denkiem a korpusem maga. O-ringi w zaworach też trzymają się same tam gdzie powinny. Ja od wielu osób słyszałem że GG niszczy klamki TM :D.

Gaziaki niszczy najbardziej piasek i nadmiar smaru. To tak z doświadczenia serwisanta i miłośnika gaziaków.

Dzięki za odpowiedź, czy to normalne że kulki 0.20 (PJ) :

-praktycznie nie idzie ich dobrze ustawić

-Przy regulacji HU lecą do góry a potem na raz w dół (dystans 10m)

kulki 0.25 bedą leciały względnie lepiej? :-)

0,25 na pewno stabilniej i bardziej prosto. Ogólnie P&J kulki to nie są jakieś "świetne" kulki więc nie oczekuj cudów :D

Witam skoro to temat o Rugerze a, że mnie zainteresował to mam pytania. Byłaby to moja pierwsza gazówka, a nie bawię się teraz jakoś aktywnie w airsoft to też nie chce na to wyznaczać dużych pieniędzy. Przeczytałem recenzje w zbrojowni i jest tam o nim napisane głównie dobrze dlatego zastanawiam się nad kupnem. Podobno jego celność nie jest zbyt dobra więc na jakich mniej więcej dystansach mogę z niego strzelać w miarę celne? Trochę głupie pytanie, ale czy przy takiej mocy nie rozwali mi się szybko gumka hop-up? Czy w ogóle ta replika nadaję się do spokojnego użytku np podwórkowego oraz od czasu do czasu na strzelanki? Wiem, że to tani gaziak, ale czy mogę liczyć, że nie rozwali mi się szybko?

No dobra ;)

Jeśli chodzi o wewnętrzne odczucia to piękny, dzwięk śliczny, ładnie leży w dłoni, troszkę lekki ale mi się bardzo podoba. Wykonanie: Lekkie luzy są ale nie na elementach zespołu tylko w obudowie. Zasięg około 30-35m (celny kole 20-25) Na bron boczną dla mnie (posiadacza SWD) jest po prostu rewelacyjny ;-)

Nie wiem jakie masz wymagania ale mnie odpowiada ten ruger i go polecam ;)

Pozdro!

Hej

Mam pytanie, bo mam problemy i to wyraźne (myślałem że to wina kulek)

Wogóle nie potrafie ustawić HU. Na HU 0 efekt kulka leci kawałek i w dół, potem w miare dokręcania 1/4 obrotu Dystans coraz mniejszy aż w koncu kulka zostaje po wystrzale, czego to może być wina ;) Model praktycznie full nówka.