Mazur.5 Posted September 10, 2010 Report Share Posted September 10, 2010 (edited) Witam! Sprawa dotyczy rugera mk1. Mam zamiar kupić taką replikę http://www.taiwangun.com/pistolety_gazowe/...k1_kjw-243.html Napędzana będzie propanem z butli+sylikon z adaptera : http://www.specshop.pl/product_info.php?pr...XG02_-_Ultimate I teraz jest kilka pytań ;-) Czy na samym propanie da radę strzelać w zimie? Czy stracę na żywotności uzywając propanu z butli (oczywiście każde napełnienie z silikonem ...za każym razem ;) ) Czy osiagi będą lepsze mieszy green gazem/propanem? Edited September 10, 2010 by 19Mazur48 Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted September 10, 2010 Report Share Posted September 10, 2010 Czy na samym propanie da radę strzelać w zimie? Czy stracę na żywotności uzywając propanu z butli (oczywiście każde napełnienie z silikonem ...za każym razem ;) ) Czy osiagi będą lepsze mieszy green gazem/propanem? 1. To zależy co masz na myśli zima, poniżej 0 C jest ciężko, ale to jest NBB więc nie będzie "tragedii". 2. Nie będzie różnicy... Nie stracisz 3. J.w Quote Link to post Share on other sites
Alt Posted September 10, 2010 Report Share Posted September 10, 2010 NBB- wyjasnisz? ;-) Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted September 10, 2010 Report Share Posted September 10, 2010 NBB- wyjasnisz? ;-) Non Blowback. Bez odrzutu. Kolejna kulka ładowana jest poprzez ruch lufy przy ściąganiu spustu. Quote Link to post Share on other sites
Mazur.5 Posted September 10, 2010 Author Report Share Posted September 10, 2010 A czy użytkując ta replika w zimie (temp, poniżej 0. ) jestem narazony na uszkodzenie mechanizmu? A druga sprawa, czy po skończeniu strzelanki opróżnić magazynek z gazu czy go zostawić ? Pozdro! Quote Link to post Share on other sites
krzysiek2222 Posted September 10, 2010 Report Share Posted September 10, 2010 Nic się z repliką nie stanie od strzelania w niskich temperaturach. Najwyżej po prostu nie będzie miała siły strzelać. Kulki wtedy nie będą chciały wylatywać. Co do magazynków, to powinny być przechowywane z gazem w środku, ponieważ gaz ten dociska uszczelki i nie pozwala im się przemieścić. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted September 12, 2010 Report Share Posted September 12, 2010 jeden pies czy trzymasz magazynki z gazem czy bez. Nie ma to wpływu na trwałość czy niezawodność magazynka. Quote Link to post Share on other sites
GZ Posted September 12, 2010 Report Share Posted September 12, 2010 ponieważ gaz ten dociska uszczelki i nie pozwala im się przemieścić. Następna bzdura powtarzana na tym forum. Gdzie się mają przemieścić, wyjdą sobie z magazynka :mrgreen: Zawsze trzymam wszystkie gazowe magazynki rozładowane i jakoś uszczelki nie chcą uciec, to raz. Dwa że niszczą się od braku gazu / dostępu powietrza (niepotrzebne skreślić) - bo taka bzdura też krąży po tym forum. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted September 12, 2010 Report Share Posted September 12, 2010 I jak wiele legend internetowych- nie ustalimy już kto tą bzdurę wymyślił. Tak już ogólniej: gaziaki nie psują się od strzelania GG zamiast HFC134 czy od trzymania ich pełnych/pustych. Gaziaki psują się zazwyczaj od braku czyszczenia i opieki. Quote Link to post Share on other sites
krzysiek2222 Posted September 12, 2010 Report Share Posted September 12, 2010 Po prostu od wielu osób słyszałem, że magazynki należy trzymać napełnione, i sam tak robię. Czy twierdzenie, że jeśli magazynek upadnie, to jest większa szansa, że zacznie puszczać gaz, kiedy jest pusty? Bo to akurat wydaje mi się logiczne. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted September 12, 2010 Report Share Posted September 12, 2010 nie ma to żadnego wpływu. W denku masz zwykły o-ring więc on i tak trzyma szczelność bo jest ściśnięty między denkiem a korpusem maga. O-ringi w zaworach też trzymają się same tam gdzie powinny. Ja od wielu osób słyszałem że GG niszczy klamki TM :D. Gaziaki niszczy najbardziej piasek i nadmiar smaru. To tak z doświadczenia serwisanta i miłośnika gaziaków. Quote Link to post Share on other sites
Mazur.5 Posted September 15, 2010 Author Report Share Posted September 15, 2010 Ruger kupiony i przetestowany, teraz tylko kwestia HU gdzie znajdę regulacje? :) Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted September 15, 2010 Report Share Posted September 15, 2010 Imbus 1,5mm o ile się nie mylę w górnej części jest otwór i tam się reguluje imbusem... Quote Link to post Share on other sites
Mazur.5 Posted September 16, 2010 Author Report Share Posted September 16, 2010 Dzięki za odpowiedź, czy to normalne że kulki 0.20 (PJ) : -praktycznie nie idzie ich dobrze ustawić -Przy regulacji HU lecą do góry a potem na raz w dół (dystans 10m) kulki 0.25 bedą leciały względnie lepiej? :-) Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted September 16, 2010 Report Share Posted September 16, 2010 Dzięki za odpowiedź, czy to normalne że kulki 0.20 (PJ) : -praktycznie nie idzie ich dobrze ustawić -Przy regulacji HU lecą do góry a potem na raz w dół (dystans 10m) kulki 0.25 bedą leciały względnie lepiej? :-) 0,25 na pewno stabilniej i bardziej prosto. Ogólnie P&J kulki to nie są jakieś "świetne" kulki więc nie oczekuj cudów :D Quote Link to post Share on other sites
Mazur.5 Posted September 17, 2010 Author Report Share Posted September 17, 2010 A co z 0.28? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted September 17, 2010 Report Share Posted September 17, 2010 Jakiej firmy? KAżde PJ są do pupy generalnie. Quote Link to post Share on other sites
Vetius Posted September 17, 2010 Report Share Posted September 17, 2010 Witam skoro to temat o Rugerze a, że mnie zainteresował to mam pytania. Byłaby to moja pierwsza gazówka, a nie bawię się teraz jakoś aktywnie w airsoft to też nie chce na to wyznaczać dużych pieniędzy. Przeczytałem recenzje w zbrojowni i jest tam o nim napisane głównie dobrze dlatego zastanawiam się nad kupnem. Podobno jego celność nie jest zbyt dobra więc na jakich mniej więcej dystansach mogę z niego strzelać w miarę celne? Trochę głupie pytanie, ale czy przy takiej mocy nie rozwali mi się szybko gumka hop-up? Czy w ogóle ta replika nadaję się do spokojnego użytku np podwórkowego oraz od czasu do czasu na strzelanki? Wiem, że to tani gaziak, ale czy mogę liczyć, że nie rozwali mi się szybko? Quote Link to post Share on other sites
Mazur.5 Posted September 17, 2010 Author Report Share Posted September 17, 2010 (edited) 0.28 goldenbala, czy 0.25 goldenbala. To jest pytanie, chodzi po prostu którą wagę wybrać ;) Edited September 17, 2010 by 19Mazur48 Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted September 17, 2010 Report Share Posted September 17, 2010 Vetius, te gaziaczki raczej się nie psują. Ale mi osobiście nie pasuje, za duża moc, za mały zasięg i celność. Recenzjami w zbrojowni wmasg raczej się nie kieruj, tam każda klamka jest dobrze wykonana i dobra. Quote Link to post Share on other sites
Vetius Posted September 17, 2010 Report Share Posted September 17, 2010 Dexterkrak dzięki za odpowiedź, ale jednak prosiłbym kogoś o jakieś sprecyzowanie osiągów tego Rugera, wtedy bym wiedział czego można się spodziewać i łatwiej by było podjąć mi decyzje. Quote Link to post Share on other sites
Mazur.5 Posted September 17, 2010 Author Report Share Posted September 17, 2010 No dobra ;) Jeśli chodzi o wewnętrzne odczucia to piękny, dzwięk śliczny, ładnie leży w dłoni, troszkę lekki ale mi się bardzo podoba. Wykonanie: Lekkie luzy są ale nie na elementach zespołu tylko w obudowie. Zasięg około 30-35m (celny kole 20-25) Na bron boczną dla mnie (posiadacza SWD) jest po prostu rewelacyjny ;-) Nie wiem jakie masz wymagania ale mnie odpowiada ten ruger i go polecam ;) Pozdro! Quote Link to post Share on other sites
Vetius Posted September 17, 2010 Report Share Posted September 17, 2010 Ok to została kwestia gazu. Ten będzie odpowiedni? http://www.taiwangun.com/gazy_i_smary/green_gas_1000ml-26.html Quote Link to post Share on other sites
Mazur.5 Posted September 18, 2010 Author Report Share Posted September 18, 2010 Będzie. Quote Link to post Share on other sites
Mazur.5 Posted September 18, 2010 Author Report Share Posted September 18, 2010 Hej Mam pytanie, bo mam problemy i to wyraźne (myślałem że to wina kulek) Wogóle nie potrafie ustawić HU. Na HU 0 efekt kulka leci kawałek i w dół, potem w miare dokręcania 1/4 obrotu Dystans coraz mniejszy aż w koncu kulka zostaje po wystrzale, czego to może być wina ;) Model praktycznie full nówka. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts