Halik Posted January 8, 2005 Report Share Posted January 8, 2005 Witam Chcialem sie spytac, szybki temat, jakiego sprzetu uzywaja aktorzy grajacy rangersow w filmie Black Hawk Down Ridleya Scotta (Helikopter w ogniu) Z tego co zauwazylem wiekszosc ma alice'a z szelkami H badz Y, kamizelki TLBV, grenadiera itp. Sam nie wiem takich rzeczy: Jakie helmy maja rangersi (ten standardowy USA ale nie wiem jak sie nazywa - moze to fritz z pokrowcem pustynnym?). Delta ma pro-teci. Nie wiem tez jakich kamizelek uzywaja znowu rangersi. To na co zakladaja samego alice'a? Jest to jakas przeciwodlamkowa PASGT? W jednym momencie filmu bylo jak zolnierz wyciaga plyty z kamizelki co by sugerowalo ze to jest worek z wkladami ale wiadomo ze wyciaganie tych plyt moze byc tylko motywem dla filmu. Wiekszosc z Was pewnie ogladalo ten film i co niektorzy sie przypatrzyli na sprzet. Halik PS. Rangersi uzywaja w filmie standardowych gogli - m1974 SWD? Z doswiadczenia wiem ze te gogle sa sredniej jakosci. Mialem kiedys takie , podobno oryginalne a parowaly niemilosiernie w krotkim czasie a wiadomo ze na polu walki zolnierz nie moze miec zaparowanych okularow. Jak to tam jest? Ja mialem syf czy oni maja? :P Quote Link to post Share on other sites
Sharpek Posted January 8, 2005 Report Share Posted January 8, 2005 Było troche o sprzęcie z BHD tutaj: http://forum.wmasg.pl/viewtopic.php?t=8445...5&highlight=bhd Pozdrawiam :) Quote Link to post Share on other sites
Halik Posted January 8, 2005 Author Report Share Posted January 8, 2005 Mea culpa, topic jest. Przeczytalem caly w/w i fajnie duzo info ale nadal nie wiadomo mi jaki oni ma helm, jaka kamizelke. Mowie o rangersach - tam byla mowa glownie o Delcie. Quote Link to post Share on other sites
Minimal Posted January 8, 2005 Report Share Posted January 8, 2005 Jakie helmy maja rangersi (ten standardowy USA ale nie wiem jak sie nazywa - moze to fritz z pokrowcem pustynnym?). Delta ma pro-teci. Fritz + pokrowiec w six colorze Nie wiem tez jakich kamizelek uzywaja znowu rangersi. To na co zakladaja samego alice'a? Jest to jakas przeciwodlamkowa PASGT? W jednym momencie filmu bylo jak zolnierz wyciaga plyty z kamizelki co by sugerowalo ze to jest worek z wkladami ale wiadomo ze wyciaganie tych plyt moze byc tylko motywem dla filmu. RBA - Ranger Body Armor PS. Rangersi uzywaja w filmie standardowych gogli - m1974 SWD? Tak. Quote Link to post Share on other sites
Halik Posted January 8, 2005 Author Report Share Posted January 8, 2005 Jeszcze mam jedno pytanie. Jak to jest z tym calym fritzem. Jest ich kilka wersji? O ile ja wiem a pewny nie jestem to sa 3 wersje rozniace sie wykrojem dookola uszu. Jeden prawie jak pro-tec, drugi taki jak w BHD i trzeci taki SWATowski z pelnymi 'nausznikami'? :> Quote Link to post Share on other sites
Berserker Posted January 8, 2005 Report Share Posted January 8, 2005 ja wiem a pewny nie jestem to sa 3 wersje rozniace sie wykrojem dookola uszu. To raczej MICH a nie FRITZ Quote Link to post Share on other sites
Halik Posted January 8, 2005 Author Report Share Posted January 8, 2005 O to mi chodzilo ;> I mam rozumiec ze rangersi w BHD maja wersje TC-2000 ? :) Quote Link to post Share on other sites
Zerg Posted January 8, 2005 Report Share Posted January 8, 2005 nie, Rangersi w BHD uzywali hełmow Fritz a nie MICH Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Berserker Posted January 8, 2005 Report Share Posted January 8, 2005 O to mi chodzilo ;> I mam rozumiec ze rangersi w BHD maja wersje TC-2000 ? :) Nie, w BHD Rangersi mają zwykłe fritze ,wyżej pokazane hełmy są dopiero wprowadzane do wyposażenia wojska amerykańskiego. Quote Link to post Share on other sites
Halik Posted January 8, 2005 Author Report Share Posted January 8, 2005 cos o kroju TC-2000 ;> Teraz panowie, przyznac sie bez bicia ;P Gdzie i za ile kupie noktowizor AN/PVS-7D ;> Jak juz kompletujemy to na calos a przedzej czy pozniej bede musial sie dowiedziec ze mi sie to nie uda bo cena jest rzedu 5000 dolarow :> za jeden maly ale bajerancki bajerek :> Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted January 9, 2005 Report Share Posted January 9, 2005 cos o kroju TC-2000 ;> Teraz panowie, przyznac sie bez bicia ;P Gdzie i za ile kupie noktowizor AN/PVS-7D ;> Jak juz kompletujemy to na calos a przedzej czy pozniej bede musial sie dowiedziec ze mi sie to nie uda bo cena jest rzedu 5000 dolarow :> za jeden maly ale bajerancki bajerek :> http://www.order-gear.com/product.asp?0=65...51&3=4194&4=653 Ewentualnie znajomy ma jeden taki, oraz kilka AN/PEQ-2 i M68 8) Powodzenia w zbieraniu pieniążków. Quote Link to post Share on other sites
pops Posted January 9, 2005 Report Share Posted January 9, 2005 Jakie maja naszywki panowie z Delty? Quote Link to post Share on other sites
Brymer Posted January 9, 2005 Report Share Posted January 9, 2005 wielkie czerwone D - jak debilne pytanie Quote Link to post Share on other sites
Cybul Posted January 9, 2005 Report Share Posted January 9, 2005 Jakie maja naszywki panowie z Delty? Wielka litera Delta na plecach przeszyta 149 piorunami i wrona na gorze. Quote Link to post Share on other sites
Kapral Posted January 9, 2005 Report Share Posted January 9, 2005 oh my god! This is Delta!!!! Quote Link to post Share on other sites
Bulva Posted January 9, 2005 Report Share Posted January 9, 2005 Dlaczego zaraz debilne? Nikt nie ma przecież obowiązku wiedzieć. Emblemat składa się z miecza i pioruna, tworzącego znak delta (jak wygląda powinieneś wiedziec z lekcji matematyki :wink: ) Quote Link to post Share on other sites
Halik Posted January 9, 2005 Author Report Share Posted January 9, 2005 Dlaczego tak jest ze glupie pytanie powoduje wieksze zainteresowanie jak to... no conajmniej mniej glupie ;> Quote Link to post Share on other sites
Brymer Posted January 9, 2005 Report Share Posted January 9, 2005 Dlaczego zaraz debilne? bo "delta" nie istnieje :twisted: cytując:"co sie tak kurwa patrzysz??nas tu nie ma" :lol: wiec logiczne jest, że nie zobaczysz kola z delty z naszywką Quote Link to post Share on other sites
Bulva Posted January 9, 2005 Report Share Posted January 9, 2005 ty to wiesz, on nie wiedział, ale nie czyni to z nikogo debila. Quote Link to post Share on other sites
Mariusz_Piwowar Posted January 9, 2005 Report Share Posted January 9, 2005 Randall Shughart ma na mundurze taka naszywke.: http://www.nightstalkers.com/tfranger/memo...orial/shughart/ To chyba Special Operations Command. Quote Link to post Share on other sites
Hargin Posted January 9, 2005 Report Share Posted January 9, 2005 ty to wiesz, on nie wiedział, ale nie czyni to z nikogo debila. czasami wystarczy pomyslec 8O Quote Link to post Share on other sites
Kapral Posted January 9, 2005 Report Share Posted January 9, 2005 bo SFOD D podlega pod SOCOM, tak samo jak nightstalkers, SFGA czy tam rangersi Quote Link to post Share on other sites
Mariusz_Piwowar Posted January 9, 2005 Report Share Posted January 9, 2005 Hehe ja to wiem Ty to wiesz Kapral a teraz juz cały świat :wink: Quote Link to post Share on other sites
Kapral Posted January 9, 2005 Report Share Posted January 9, 2005 okurwa, ale wpadka :P Quote Link to post Share on other sites
Iwan Posted January 10, 2005 Report Share Posted January 10, 2005 z tego co sie orientuje to ten sam temat poruszył Abusajev i tyle Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts