makro Posted May 22, 2014 Report Share Posted May 22, 2014 Jeśli nie chcesz go powiesić na ścianie, to nie kupuj. Więcej z nim problemów niż pożytku. Jako mało doświadczony w temacie - mogę zapytać dlaczego ? Faktycznie taki problematyczny? Quote Link to post Share on other sites
Phoesis Posted May 22, 2014 Report Share Posted May 22, 2014 Stockowa replika działa całkiem dobrze, niestety po modyfikacjach wszystko zaczyna się sypać. Wymiana lufy na promyka i gumki na Systeme skończyła się niesamowitymi cyrkami, zacytuję AnRa: "Zdziwiło mnie to, bo coś takiego widzę pierwszy raz. Replika ma na chrono 445-450 fps a wali... Źle." Dopiero zmiana komory pomogła. Szkielet jest tragicznie podparty przez co poszedł po 3-4 paczkach kulek na SP120 z borkiem Guardera, drugi JG pękł po podobnym przebiegu. Replika jest cudownie wykonana, ale nie kupiłbym jej drugi raz. Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted May 22, 2014 Author Report Share Posted May 22, 2014 To bardzo ciekawe. Sam mam scara H VFC, z precką Promyka, gumką Systemy, SP130 na alu głowicy tłoka. Przy 470fps strzela wręcz cudownie. W planach 600fps. Wystarczy znać parę knifów i robienie tej repliki jest przyjemne. Quote Link to post Share on other sites
makro Posted May 22, 2014 Report Share Posted May 22, 2014 Jestem właśnie na etapie szukania swojej pierwszej repliki i choć ten SCAR urzekł mnie wyglądem to czytam o nim tyle dobrego co i złego. Muszę przyznać, że to nie jest to czego oczekiwałoby się po replice za ponad 2k. Bo reasumując, wygląda dobrze i działa dobrze... aż przestanie ;) potem żadna modyfikacja nie przynosi spodziewanych efektów bo wszystko trzeba docinać, kombinować, dosztukowywać.. Mylę się? Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted May 22, 2014 Author Report Share Posted May 22, 2014 Mylisz się. Jak ktoś umie robić te scary, to nic nie musi docinać, kombinować i takie tam duperele. Składa i jest. Po prostu. Aczkolwiek mało kto umie je składać, na tym polega cały flame ;) Quote Link to post Share on other sites
Neśmiertelny Posted May 23, 2014 Report Share Posted May 23, 2014 Teraz jestem już całkowicie zmieszany ehh... Więc może tak jakie repliki proponujecie do 2 tys. myślałem o M4A1 albo o ICS GALIL może jeszcze coś innego? Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted May 23, 2014 Author Report Share Posted May 23, 2014 Z takich łatwych do obsługi i serwisowania, polecam eMki G&P oraz KWA Quote Link to post Share on other sites
Neśmiertelny Posted May 23, 2014 Report Share Posted May 23, 2014 Dzięki bardzo Quote Link to post Share on other sites
Silk Posted August 6, 2014 Report Share Posted August 6, 2014 A ja mam nieco inne zapytanie. Jak można rozwiązać fakt iż zniszczeniu uległa zębatka od zmiany trybu ognia? Ów zębatki nigdzie nie można dostać... Quote Link to post Share on other sites
Phoesis Posted August 6, 2014 Report Share Posted August 6, 2014 Części można kupić bezpośrednio u VFC, trzeba tylko napisać do nich maila z listą potrzebnych rzeczy. Płatność przez PayPala. Quote Link to post Share on other sites
Trela Posted August 9, 2017 Report Share Posted August 9, 2017 Czy komuś udało się zrobić 550 fpsów na wersji H? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts