Pri096 Posted September 30, 2010 Report Share Posted September 30, 2010 witajta! nowy tu user jestem, w airsoft bawiłem się mając 12 lat, potem 2 lata przerwy miałem 14 lat kupiłem AK47 Beta Specnaz mam go już rok. Będę pewnie niedługo (skończę 16) szukać grupy asg ale to nie tu o tym. Mianowicie chcę kupić sobie 3 bronie. Snajp: http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?products_id=1425 + montaż + luneta oczywiście G36K TUNINGOWANE (mam pytanie, czy ktoś miał styczność? czy istotnie bronie po tuningu są dużo lepsze od nie-tuningowanych?) http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=92_99&products_id=140 i jericho or taurusa z CyberGuna full metal (taurus szkielet nylonowy, zamek metal, chwyt guma) na CO2 jak używać, jak pielęgnować, jak nie zrypać etc to wiem. strzelać sie umiem więc zielony nie jestem. mam pytanie. opłaca sie? markowych karabinów nie chcę raz że za drogie dwa że profesjonalistą ja nie jestem więc chyba lepiej zacząć od replik z średnio wysokiej półki. Quote Link to post Share on other sites
Yfronus Posted September 30, 2010 Report Share Posted September 30, 2010 jak już to tą Gietę... Quote Link to post Share on other sites
Hawk995 Posted September 30, 2010 Report Share Posted September 30, 2010 (edited) ta snajpa to nie snajpa. To raz. Repliki tuninguje się właśnie po to by poprawiać osiągi. To dwa. Repliki markowe to nie oznacza tylko dla profesjonalistów! Skoro już się strzelałeś to czas na coś poważnego, co potem będzie opłacało się tuningować i co starczy ci na długo długo. Zamiast tej giety i tej snajpy lepiej całą to kasę przeznaczyć na coś markowego. Np KWA. www.casg.pl Naprawdę o wiele lepiej kupić to niż chińczyka. Co do pielęgnacji to się nie wyrażę bo nie znam się na tym tak dobrze. Poszukaj na forum, użyj wyszukiwarki. Na pewno znajdziesz coś, co cię zainteresuje. PS jeśli szukasz dobrej ekipy to markowa replika jest dla ciebie optymalnym wyjściem. 16lat, zanim się obejrzysz będziesz z nowymi kolegami na zloty jeździł. Edited September 30, 2010 by Hawk995 Quote Link to post Share on other sites
Pri096 Posted September 30, 2010 Author Report Share Posted September 30, 2010 Yfronus ja nie chce kupować jednego z nich tylko pytam czy sie opłaca hawk wiem że powszechna opinia że snajperka poniżej 1000zł to nie snajperka ;/ zastanawiałem sie czy by coś to było no to inaczej Jaką broń główną kupić tak żeby miała stosowny zasięg i celność przy 0,25 tak aby można było "udawać snajpera" bo nie stać mnie i na markową snajpe i na markową szturmówe, tak naprawdę snajpa miała być tylko dodatkiem bo głównie strzelamy sie w lasach, a szturmówa miała być celna, daleki zasięg i solidne wykonanie, oczywiście coś z serii G albo H ;/ Mki i AK odpadają. nie lubie ich :D Quote Link to post Share on other sites
Hawk995 Posted September 30, 2010 Report Share Posted September 30, 2010 (edited) Pfff ciężko. No ale dobra, jak chcesz tanio i dobrze to ta gieta jest ok. Co do stajpy to nic z tego. Udawać snajpera możesz za to z trochę pod tuningowanym m14 od cymy. Problem w tym, że ciężko to teraz dostać. Jeśli się nie orientujesz to powiem tylko, że 14 nie wygląda jak m4 albo m16. :wink: Edited September 30, 2010 by Hawk995 Quote Link to post Share on other sites
Pri096 Posted September 30, 2010 Author Report Share Posted September 30, 2010 SWD wyszło by mnie z 700 zł, gieta 720 sumarycznie 1400-1500 zł. nie idzie nic wytrzymałego, mocnego, dalekosiężnego i celnego dostac za taką sumkę? generalnie jak już powiedziałem interesuje mnie głównie seria G i H :P bo Mki i AK (poza moim specnazem <3) mi sie nie podobaja Quote Link to post Share on other sites
Akkenoth Posted September 30, 2010 Report Share Posted September 30, 2010 Hmm... no, z emką było by najprościej... Może l85 aresa (na specshopie jest promocja)? Poszukaj po sklepach, a potem na forum opinii, jak coś znajdziesz. Chyba lepiej wydać 1400 na jedną, dobrą replikę zamiast na dwie: chińczyka i prawie-snajpę... Quote Link to post Share on other sites
t0m3k Posted September 30, 2010 Report Share Posted September 30, 2010 (edited) hymymym może uda Ci się wyhaczyć cm032, wymienisz gumkę hop up, ewentualnie lufę na precyzyjna i jakąś lunetkę i możesz bawić się w parasnajpera. A jak coś zawsze jest jeszcze przycisk full auto :wink: Chyba lepiej wydać 1400 na jedną, dobrą replikę zamiast na dwie: chińczyka i prawie-snajpę... Edited September 30, 2010 by t0m3k Quote Link to post Share on other sites
Hawk995 Posted September 30, 2010 Report Share Posted September 30, 2010 (edited) Sorry, źle zrozumiałem twój drugi post :) Nie zauważyłem, że porzuciłeś myśl o kupieniu dwóch replik i wolisz jedną parasnajperkę. http://www.asg.com.pl/CA8-2_SL8-2_Classic_Army,p,1287.php. Ale ja nic o nim nie wiem! Poczekaj na opinię kogoś kto zna się na snajperkach lepiej niż ja albo sam poszukaj i poczytaj o nim. Oczywiście bez tuningu by się nie obeszło tyle mogę powiedzieć. @up: no nie, dwóch mnie wyprzedziło :) Edited September 30, 2010 by Hawk995 Quote Link to post Share on other sites
Pri096 Posted September 30, 2010 Author Report Share Posted September 30, 2010 chodzi mi generalnie o coś co jest równie dobre i w tym i w tym żeby dało się przy kolimatorze lub jesli by to było G36C lunecie x3 bawić też w strzelca (niekoniecznie parasnajpera) ale też można było poszturmować :P Quote Link to post Share on other sites
Hawk995 Posted September 30, 2010 Report Share Posted September 30, 2010 (edited) Patrz post nr.8 Edited September 30, 2010 by Hawk995 Quote Link to post Share on other sites
Pri096 Posted September 30, 2010 Author Report Share Posted September 30, 2010 cm032 to m14? ;p wiesz jesli tak to nie do końca mi sie podoba :( wolał bym już w takim razie coś bliżej szturmówki niż snajperki... giecie mi sie podobają, h też np h416... byle by można było kolimatorke dać, miało dość duży zasięg i moc. takie karabinki jak m14 odpadają niestety :( Quote Link to post Share on other sites
Hawk995 Posted September 30, 2010 Report Share Posted September 30, 2010 (edited) Aha. No to w takim razie bierz jakieś ak od cm. Rozumiem, że podobają ci się takie które przypominają beta speznaz? http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/cm_042a_cm_tactical-856.html Licz się z tym, że nie ma repliki, która strzela bardzo daleko i może służyć za karabin szturmowy! Z tego co ci podałem nie powinno się strzelać do ludzi z bliższa niż 15-20m @Edit. Do niego da się domontować coś od dołu i od góry. Np może to być kolminator, luneta, a na dole rączka albo granatnik. Widziałem taki karabin z granatnikiem podczepionym wygląda świetnie. Taki nowoczesny Ak. Edited September 30, 2010 by Hawk995 Quote Link to post Share on other sites
Pri096 Posted September 30, 2010 Author Report Share Posted September 30, 2010 (edited) powiem inaczej wymogi: - wykonanie metal bądź przynajmniej w znacznej mierze z metalu + wytrzymałego ABS (jak np. większość G36) tak tu sie liczy to "z wytrzymałego", bo na tych z targu też pisze że wytrzymały -.- , - moc? hmmm 380-430 fps... mocniejsze to już przesada - dobra firma (skoro ma kosztować 1000zł+ to to nie ma być chińczyk czy inny żółtkowski produkt >.<) - zasięg... no nie wiem przy kulkach załóżmy 0,23g i bezwietrznej (las) pogodzie to tak z 35-40 m (?) jak sie da to więcej, nie znam się na zasięgach broni ;p - hi-cap O.O - strzał pojedynczy jak i auto - szyna ris w miare blisko twarzy strzelca aby można było montować przyrządy celownicze nie wiem jak mocno są realne. ale myśle że nie jakoś tragicznie przesadzone. jak cośto mnie poprawić powtórzę jeszcze raz. jedyne AK jakie mam i będę miał to mój specnaz, innych NIE CHCĘ. karabiny z serii M też nie do końca mi się podobają... wolał bym coś na kształt gietek? serii h? SRC rozumiem to shit jest? Edited September 30, 2010 by Pri096 Quote Link to post Share on other sites
Hawk995 Posted September 30, 2010 Report Share Posted September 30, 2010 Nie dorównuje cm ale nie jest jakimś znowu wielkim shitem. W każdym razie "żółte". Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted September 30, 2010 Report Share Posted September 30, 2010 SWD sobie odpuść. Jest z nim trochę zachodu, żeby go do porządku sprowadzić, a wtedy i tak wkurzy Cię pierwszy lepszy gość z Cymą, którego nie trafisz pierwszym strzałem. Jedna sprawa, taka mniej istotna - nie ma replik "h". Te, o których mówisz to HK (HK416), co bierze się od niczego innego jak Heckler & Koch. Osobiście poleciłbym Ci trzy giwery. Najbardziej CM.048 od Cymy, ale niestety nie chcesz kałacha. Na drugim miejscu - M14 z Cymy, tylko też trzeba w niego włożyć minimum kasy, żeby móc w miarę skutecznie poużywać lunety. Jako trzecia replika - G36 od JG, ale osobiście cenię je niżej niż kałachy Cymy (nawet CM.028!). SRC to shit nie jest, choć miałem kontakt ostatnio z ich nową emką i szczerze - nie urzekła mnie. Nie daj się wrobić też w bajki, że chinole jakoś masakrycznie odstają jakością od markowych replik. Nie odstają aż tak. Jest kilka replik chińskich, w których nawet wykonanie jest bardzo zbliżone do markowej repliki, a zasięg w większości przypadków mają podobny, lub nawet przewyższający (co nie zmienia faktu, że markowe repliki mają te rezultaty często mając o nawet 100 FPS mniej). Nie zmienia to faktów, że w większości replik chińskich (zwłaszcza AK i G) wystarczy wymiana gumki hop-up i zyskujemy sporo metrów zasięgu. Dzisiejsze chinole, jeśli się w nich nie grzebie, albo jeśli umie się w nich grzebać - odmawiają współpracy równie rzadko, co repliki markowe. No i np. takie CA8-2 (SL8), które podał Hawk niech Ci nawet przez myśl nie przechodzi. Jest to zwyczajna gieta od CA, która jakościowo stoi jak JG. Szkoda przepłacać. Poza tym CA to firma z Chin, a nie chcesz podobno żółtej repliki (może być z tym problem, bo 99% replik pochodzi z Azji ;)). - wykonanie metal bądź przynajmniej w znacznej mierze z metalu + wytrzymałego ABS (jak np. większość G36) tak tu sie liczy to "z wytrzymałego", bo na tych z targu też pisze że wytrzymały -.- ,- moc? hmmm 380-430 fps... mocniejsze to już przesada - dobra firma (skoro ma kosztować 1000zł+ to to nie ma być chińczyk czy inny żółtkowski produkt >.<) - zasięg... no nie wiem przy kulkach załóżmy 0,23g i bezwietrznej (las) pogodzie to tak z 35-40 m (?) jak sie da to więcej, nie znam się na zasięgach broni ;p - hi-cap O.O - strzał pojedynczy jak i auto - szyna ris w miare blisko twarzy strzelca aby można było montować przyrządy celownicze Szkoda, że nie może to być kałach, bo naprawdę byłbyś w świetnej sytuacji. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted September 30, 2010 Report Share Posted September 30, 2010 (edited) dobra firma (skoro ma kosztować 1000zł+ to to nie ma być chińczyk czy inny żółtkowski produkt Proponuje, abys zakonczyl przygode z airosftem i zajal sie czyms bardziej pozytecznym np: modlami do swietego debu. Że niby co miał ten post wnieść do tematu ?? Edited September 30, 2010 by szmerglu Spam Quote Link to post Share on other sites
PiVoSH Posted September 30, 2010 Report Share Posted September 30, 2010 (edited) A może L1A1 aresa?? Średnio się na nim znam, ale mi się wydaje, że nie jest taki zły. W końcu to dobra firma. http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_45&products_id=6807&name=ARES_-_L1A1-SLR Albo FAMAS od TM?? http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_45&products_id=2574&name=Tokyo_Marui_FA-MAS_SV Edited September 30, 2010 by PiVoSH Quote Link to post Share on other sites
Akkenoth Posted September 30, 2010 Report Share Posted September 30, 2010 (edited) IMO jest dłuuuuugi (szturm można sobie odpuścić) i ma wątpliwej kompatybilności magazynek. Lepiej, jak pisałem, L85 aresa, może g36 CA (+tuning i mosfet)... Najlepiej M4 KWA, ale jak nie chce emek, to jego wybór. Edit: to było o l1a1 ;p Edited September 30, 2010 by Akkenoth Quote Link to post Share on other sites
Pri096 Posted September 30, 2010 Author Report Share Posted September 30, 2010 nie dla mnie kałachy tylko odpadają, choć jak by był bardzo przystępny w bardzo przystępnej cenie i spełniał by wymogi to dało by rade tym nie mniej interesują mnie najbardziej giety, H&K od bidy Mki ale nie M14!!! :) co do użytkownika johnny... kocham trolle forumowe ;/ Quote Link to post Share on other sites
siannko Posted September 30, 2010 Report Share Posted September 30, 2010 To masz jedyną odpowiedź emka KWA ze strony casg ta z risem najnowszej generacji. To jedyna replika która ma tak świetny stosunek jakości do ceny. Quote Link to post Share on other sites
Akkenoth Posted September 30, 2010 Report Share Posted September 30, 2010 I spełnia wszystkie twoje wymogi - jest typową repliką szturmową, a jednocześnie ma świetny zasięg i skupienie. Ja to wiem :wink: http://www.casg.pl/product-pol-755-KWA-M4A1-RIS-Gen2.html - na wypadek bana na google ;P Quote Link to post Share on other sites
Pri096 Posted September 30, 2010 Author Report Share Posted September 30, 2010 (edited) http://www.casg.pl/product-pol-137-King-Arms-CASV-M4A1.html nei wiem czemu ale już bardziej ten mi pod chodzi... nie lubię karabinów z chwytami do przenoszenia... nie podoba mi sie G36C, nie podoba mi sie M16 pod tym względem... lubie mieć kolimator blisko to raz, dwa nie lubie mieć właśnie tego wystającego elementu :( albo to: widze że ta sama firma, to samo wykonanie tylko góra karabinu (na + dla mnie) się różni http://www.casg.pl/product-pol-757-KWA-M4A1-SR10-Gen2.html wprawdzie cena też dużo "lepsza" no ale przeżyję :D Edited September 30, 2010 by Pri096 Quote Link to post Share on other sites
Akkenoth Posted September 30, 2010 Report Share Posted September 30, 2010 Poczytaj o obu replikach i zdecyduj. Osobiście bym się jeszcze zastanowił nad SR5 od KWA, ale możesz go uznać za zbyt krótki (chociaż na + jest cena). Co kto lubi... Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 30, 2010 Report Share Posted September 30, 2010 chwyty transportowe są zdejmowalne... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts