Nie wiem Posted October 6, 2010 Report Share Posted October 6, 2010 (edited) Witam. Mam zamiar kupić sobie replikę boczną do strzelanek w budynkach. Mam do wydania max. 200 zł (a najlepiej 100-150, więcej mogę dać za prawdziwe cudo :P). Znalazłem takie modele: - http://www.taiwangun.com/pistolety_gazowe/replika_m92f_m9_heavy_weight_gas_pistol_stti-29.html - http://www.taiwangun.com/pistolety_gazowe/replika_m92f_m9_heavy_weight_gas_pistol_kjw-13.html - http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_47&products_id=929&name=ASGDK_-_Beretta_M92F_-_Hi_Power - http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_47&products_id=1664&name=Tokyo_Marui_-_Desert_Eagle_-_Gas_Gun Jak sądzicie, który z nich będzie najlepszy? Zależy mi na tym, żebym z 20-30 metrów mógł bez problemu w sylwetkę człowieka trafić. Dobrze by też było, żeby był ekonomiczny. No i nie wiem, czy ostatni punkt uda się spełnić w tej cenie, ale mógłby być metalowy, żeby nie sprawiał wrażenia zabawki ze straganu. Oprócz tego mam jeszcze jedno pytanko, czy z replik na Green Gas daje radę strzelać do tarczy z niewielkiej odległości? Edited October 6, 2010 by Nie wiem Quote Link to post Share on other sites
t0m3k Posted October 6, 2010 Report Share Posted October 6, 2010 (edited) Raz trzymałem w łapkach i od razu się zakochałem http://www.taiwangun.com/pistolety_gazowe/replika_m92f_m9_heavy_weight_gas_pistol_kjw-13.html pistolet mam pożyczony i na święta sam sobie taki sprawię :happy: ostatnie dwa z linków są niedostępne Oprócz tego mam jeszcze jedno pytanko, czy z replik na Green Gas daje radę strzelać do tarczy z niewielkiej odległości? a czemóżby nie? :p Edited October 6, 2010 by t0m3k Quote Link to post Share on other sites
Nie wiem Posted October 6, 2010 Author Report Share Posted October 6, 2010 Dzięki za odpowiedź. Co do drugiego pytania, chodziło mi o porównanie z np. wiatrówką. Czy strzały są powtarzalne i wiatr nie znosi kulek? Czekam na inne opinie, szczególnie na porównanie dwóch pierwszych gaziaków. :) Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted October 6, 2010 Report Share Posted October 6, 2010 Mogę wypowiedzieć się o berettce ze specshopu :icon_razz2: Replika przyjemnie leży w mojej łapie, nic nie lata , zasięg jak na gaziaka za 130 bardzo przyzwoity, aczkolwiek trochę tego zasięgu brakuje w konfrontacji z glockiem z KWA. Polecam na początek, bo sam zaczynałem z tym pistoletem, teraz używam go jako broń boczna. Nie syfonuje a to jest ważne.Jedynym minusem jest słaba dostępność magazynków, ja ledwo wyrwałem jeden na alledrogo. Quote Link to post Share on other sites
Nie wiem Posted October 8, 2010 Author Report Share Posted October 8, 2010 Jest może ktoś jeszcze, kto mógłby mi pomóc? :P Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted October 9, 2010 Report Share Posted October 9, 2010 Chcesz strzelac do tarczy to albo kup wiatrówkę, albo replikę na CO2. Ale i w pierwszym i w drugim wypadku raczej nie strzelaj do ludzi... Repliki na CO2 mają z reguły ponad 400 fpsów a przy możliwości skutecznego trafienia na odległość max 20 metrów to dość "sadystyczna" prędkość wylotowa, tym bardziej że w budynkach często strzela się na mniej niż 10 metrów. Z replik na GreenGas spokojnie da sie strzelać od tarczy byle tylko była w odpowiedniej odległości. 10-15 metrów myślę, że to optimum. Co masz kupić? Co Ci się spodoba za 200 PLNów wszystko bedzie przedstawiało podobną jakość i trwałość. I raczej nie pchaj się w repliki z blowbackiem za takie pieniądze. Szkoda gazu to raz a dwa większe prawdopodobieństwo, że coś się posypie. Quote Link to post Share on other sites
Vault13 Posted October 10, 2010 Report Share Posted October 10, 2010 Ja moge z czystym sumieniem polecić replikę beretty firmy STTI na green gas. Jestem jej aktualnym posiadaczem, cała jej zaleta to brak blowbacku, dzięki czemu zamiast 2 pełnych magazynków na pełnym naładowaniu gazem wystrzelisz 5 z tej beretty. Cena jest niska, wykonanie z abs-u jest dla mnie dużym plusem, bo pistolet jest lekki i przez to szybszy w użyciu. No i magazynki. Zamiast kupować zapasowe za 150 zł (do niektórych modeli nie robia zadnych zapasowych) tutaj kupujesz za ok 35 - 40 zł (zalezy od sklepu). Jednym słowem kupujesz za 90 zł dobry sprzęt i nie żałujesz tej kasy :cool: . Co do innych pistoletów, to odradzam wszelkie repliki colta 1911, miałem 3 repliki róznych firm, wszystkie poszły sie je**ć. Dodaje ze jedna kosztowała mnie 480 zł i miała wade fabryczna - pękający "metal" w magazynku :dry: Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 11, 2010 Report Share Posted October 11, 2010 Ta beretka to sprzęt najniższej klasy niestety. Odradzasz wszelkie repliki 1911 bo pewnie w życiu nie trzymałeś w ręce repliki dobrej firmy? Zanim zaczniesz pisać swoje "madrości" zapoznaj się najpierw z tematem. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts