Szymen Posted October 6, 2010 Report Share Posted October 6, 2010 Czy w polskim airsofcie istnieje podział na epoki? Zauważyłem na filmikach z USA, wielkiej Brytanii i Szkocji, że tam nie ma czegoś takiego. Ludzie z m4 biegają tuż obok tych w niemieckich mundurach z 2 wojny światowej ze stenami w rękach. Czy będzie to komuś przeszkadzać jeżeli będę biegał z shotgunem w rękach, mundurze WP, saperką i torbą od maski mp4? (saperka jest ciągle w użyciu przez specnaz) Wiem, że zestaw który podałem troszku się nie komponuje ze sobą i saperka wraz z torbą od mp4 to trochę zacofane już. Ale czy ktoś może mieć do mnie o to pretensję lub uważać to za niestosowność podczas gry? Quote Link to post Share on other sites
mer Posted October 6, 2010 Report Share Posted October 6, 2010 (edited) Wielkiej Brytanii i Szkocji(...) (Psst! Szkocja jest w Wielkiej Brytanii, tak więc praktycznie patrzyłeś na filmiki z dwóch krajów: USA i UK.) Jeśli ktoś się czepia ciebie, że masz niestosowny zestaw (ie. z żadnej konkretnej epoki) to zwróć mu uwagę, że on także kogoś udaje (jeśli nosi stopień, to czep się stopnia, jeśli naszywkę jednostki - to uczep się tego). ;) Edited October 6, 2010 by mer Quote Link to post Share on other sites
Yfronus Posted October 6, 2010 Report Share Posted October 6, 2010 jest reko, i wtedy wszyscy biegają z replikami broni z danego okresu. Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted October 6, 2010 Report Share Posted October 6, 2010 Tak długo jak nie bywasz na imprezach gdzie organizatorzy wyraźnie zaznaczają co i jak ma wyglądać tak nikomu nic do tego jak wyglądasz i z czym biegasz. Quote Link to post Share on other sites
Szymen Posted October 6, 2010 Author Report Share Posted October 6, 2010 Dzięki wszystkim i przepraszam za Szkocję :] Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted October 6, 2010 Report Share Posted October 6, 2010 Tylko po co Ci saperka? Kopać nie ma czasu ani potrzeby, a bić nią przeciwników nie wolno! ;) Quote Link to post Share on other sites
Shim Posted October 6, 2010 Report Share Posted October 6, 2010 Może po to, żeby mieć więcej punktów lansu? :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
guzio29 Posted October 6, 2010 Report Share Posted October 6, 2010 Może lubi dźwigać - co się czepiacie jego zestawu ? :D Quote Link to post Share on other sites
siannko Posted October 6, 2010 Report Share Posted October 6, 2010 To jest saperka taktyczna, żeby wykopać dołek, zrobić co trzeba i zakopać, żeby śladów nie zostawiać :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
mer Posted October 6, 2010 Report Share Posted October 6, 2010 Lepiej saperka niż maczeta albo 'scyzoryk Rambo'. ;) Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted October 7, 2010 Report Share Posted October 7, 2010 Jaja se panowie robicie, a ja pytam poważnie. Ze "sprzętu saperskiego" na strzelankach wystarcza mi Victorinox. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 7, 2010 Report Share Posted October 7, 2010 Po wyczyszczeniu jest dobra jako patelnia. Quote Link to post Share on other sites
t0m3k Posted October 7, 2010 Report Share Posted October 7, 2010 używam samego pokrowca na saperkę, bez saperki (na berettę jak znalazł :icon_razz2: ) to jeszcze zależy, czy chodzi o rekonstrukcję czy stylizację. Wszystko jest opisane na odpowiednim podforum http://forum.wmasg.pl/index.php?/forum/247-ii-wojna-swiatowa-i-wczesniej/ Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts