sz4k4loss Posted October 8, 2010 Report Share Posted October 8, 2010 Witam. Mam pewien problem z zębatkami a mianowicie pękają mi ośki w zębatkach ( do tej pory pękły mi 2 przy zębatce tłokowej i środkowej ) na szczęście jest to problem nie taki tragiczny bo mam możliwości dorobienia samemu tej części.. Dzieje się to w replice G&P: USMC SAM-R - COLT w którym została wymieniona sprężyna na Guardera sp120. I tu moje pytanie dlaczego tak się może dziać? I drugie moje pytanie dotyczy się modułowych zębatek: "Smooth Torque [7mm] Modify" czy ktoś je używa i jakieś może dać opinie o nich? Bo przymierzam się do lekkiego tuningu tego karabinu i zastanawiam się nad zamontowaniem tych o to zębatek. I moje pytanie ma się czy wytrzymają ze sprężyną góra 130 guardera i jak się ma z ich kultura pracy? Gdyż zależy mi na w miarę cichej broni.. A może w takiej sytuacji polecacie jakieś inne zębatki?? Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted October 8, 2010 Report Share Posted October 8, 2010 Zostań przy tych zębatkach co masz. A ośki pękają bo są słabe ;-) . Za słabo zahartowane w przeciwieństwie do na przykład Guardera, które są za mocno hartowane. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted October 9, 2010 Report Share Posted October 9, 2010 Smooth Torque [7mm] Modify są dość głośne. Quote Link to post Share on other sites
Tomkower Posted October 9, 2010 Report Share Posted October 9, 2010 Wygląda to na wyłączną winę zębatek. Z drugiej strony problemu możnaby sie też doszukiwać w spasowaniu zębatek z GB, z łożyskami...tak strzelam w ciemno bo wątpię by taka firma jak GP odstawiała taką fuszerke. Tym bardziej jest dla mnie zagadką, że ośki pękają przy tylko sp120. Osobiście polecam zwykłe, stare, dobre i napewno tańsze niż te od Modify zębatki Super Torque CA. Montowałem u znajomego pod sp150 i nie były oszczędzane. Quote Link to post Share on other sites
pawelkotas0412 Posted October 9, 2010 Report Share Posted October 9, 2010 W G&P jak dla mnie jest to częsty przypadek. W teamie na 4 egzemplarze w dwóch poszły ośki. W pierwszym przypadku kumplowi na springu 120 poszły ośki środkowej i tłokowej, zmienił zębatki na wzmocnione CA i problem zniknął. Mnie natomiast na stockowej sprężynie poszła środkowa, miałem stare chińskie zębatki cymki, wybiłem ośkę z jednej i na kleju dwuskładnikowym osadziłem w G&P. Od tej pory wszystko gra. Na forum można znaleźć więcej takich przypadków właśnie w G&P. Quote Link to post Share on other sites
sz4k4loss Posted October 9, 2010 Author Report Share Posted October 9, 2010 Dzięki Panowie za pomoc i cenne rady ;) Quote Link to post Share on other sites
seger Posted October 12, 2010 Report Share Posted October 12, 2010 u znajomego kosiło żebatki, nawet porzadne bo szkielet był krzywy :P Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted October 14, 2010 Report Share Posted October 14, 2010 Nie kupuj zębatek CA! Jak się zużywają to stają sie coraz głośniejsze i stawiają większy opór. 100 tysięcy kulek i ledwie zipią. Systemki potrafią i dwa i trzy razy tyle zrobić. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts