RADOMASTER Posted October 9, 2010 Report Share Posted October 9, 2010 Witam :) takie pytanie do posiadaczy RK-10 :) czy wy też macie problemy z magami ?? jak tak to jakie dokładnie i jak sobie z nimi radzicie ?? Quote Link to post Share on other sites
decigner12 Posted October 10, 2010 Report Share Posted October 10, 2010 O magach było, następnym razem użyj opcji szukaj. To nie boli wierz mi. Quote Link to post Share on other sites
t0m3k Posted October 11, 2010 Report Share Posted October 11, 2010 nie było o wredności tego maga... a uwierz, nigdy w życiu nie klnąłem więcej, niż podczas błagania go o posłuszność. Nie wiem czemu w polu lubi się zacinać, natomiast nigdy nie miało to miejsca w domu. Dziwne :P poza tym rozkładanie to wielka katorga. Najlepiej zakupić inne, choć znalezienie tego w pełni pasującego nie jest proste, jak to bywa z BOYI. Z mojej strony testowałem king arms i nie siedzi on zbyt dobrze w gnieździe, jest za krótki. Quote Link to post Share on other sites
RADOMASTER Posted October 14, 2010 Author Report Share Posted October 14, 2010 też mam z KA maga i to samo ogólnie teraz kupiłem 8 magów i żaden nie pasował ale wymyśliłem dwa patenty na to : 1. Klej dwuskładnikowy zdolny do obróbki i nadłożyłem na zaczep potem pilnikiem wyprofilowałem i pasuje idealnie lepiej niż oryginalny. 2. Jako frezer CNC po prostu z tworzywa dorobiłem sobie zaczepy o idealnych wymiarach :) co do rozkładania to nie jest to u mnie aż takie trudne bolec śrubki u sprężyna i rozłożone :) a co do podawania kulek to trzeba zmniejszyć grubość bolca co wchodzi w zatrzask :) no i oczywiście smarowanie ja osobiście używam do magów olej teflonowy jak dla mnie bomba bo nawet nie słychać jak sprężyna się przemieszcza. Podsumowując na rynku nie dostanie się maga pasującego idealnie ale są bliskie ideału na taiwanie :) lecz trzeba z nimi uważać no i brakuje śrubek i się cholernie błyszczą ... (ciągle mówię o midach :) ) Quote Link to post Share on other sites
t0m3k Posted October 27, 2010 Report Share Posted October 27, 2010 Tak przy okazji dopiero co wysiadł mi stockowy mag i ogólnie odmówił posłuszeństwa. Gdy trzymam go pionowo i otwieram blokadę wylatują pionowo wszystkie kulki jak należy, natomiast wpięty do repliki wogole nie podaje. Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted October 27, 2010 Report Share Posted October 27, 2010 Njpr ta sprężyna co jest w środku pękła w miejscu gdzie jest "przyczepiana" na takim dynksie do pokrętła. Quote Link to post Share on other sites
denvey Posted November 7, 2010 Report Share Posted November 7, 2010 Nie dałoby tego tematu radę wrzucić do ogólnego o RK-10? Napisze ktoś jakie magazynki do niego pasują? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts