Haksik Posted October 11, 2010 Report Share Posted October 11, 2010 Witam posiadam akumulator firmy sanyo 9,6 1800mah z formatowałem ja i normalnie używałem jej, podczas montażu pary wtyków kilka razy mi się złączyły i iskry leciały. Wszystko cacy aż przyszła pora ponownie ją naładować, podłączam ją do ładowarki mikroprocesorowej i sie nie ładuje z ładowarki dyn sie unosi odrazu odłączam podłaczam do repliki działa nic sie nie stało prubuje jeszcze raz to samo nie ładuje sie. Biore starą batke NiMh i nie ładuje sie stwierdziłem, że ładowarka jest spalona (choc wtedy nie wiedziałem co sie stało i co było tego przyczyną) pe okresie miesiąca dałem koledze do naładowania i okazała że jak podłaczył to mu tez spaliło. Nie wiem co sie stało batka działa z replika normalnie. Wie ktos może co sie stać mogło, teraz sie boje podłaczyc do nowej ładowarki. Z góry dzieki za pomoc Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted October 11, 2010 Report Share Posted October 11, 2010 Napisz to jeszcze raz w języku polskim. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Haksik Posted October 11, 2010 Author Report Share Posted October 11, 2010 (edited) krótko mówiąc, spaliły mi sie dwie ładowarki gdy podłączyłem do niech baterie 9,6 1800mah Sanyo, i nie wiem dlaczego Edited October 11, 2010 by Haksik Quote Link to post Share on other sites
Aliant Posted October 12, 2010 Report Share Posted October 12, 2010 (edited) W baterii obudził się instynkt samozachowawczy - zabija żeby nie została zabita :hahaha: Edited October 12, 2010 by Aliant Quote Link to post Share on other sites
Guto_Bandito Posted October 12, 2010 Report Share Posted October 12, 2010 Jeśli to były "mikroprocesorówki" MW to nic straconego, bo one po prostu tak mają :) Quote Link to post Share on other sites
bator18 Posted October 12, 2010 Report Share Posted October 12, 2010 (edited) Może przy zmianie wtyków pomyliłeś bieguny. Edited October 12, 2010 by bator18 Quote Link to post Share on other sites
Haksik Posted October 13, 2010 Author Report Share Posted October 13, 2010 (edited) bieguny sa w porządku bo z replika działa normalnie, pierwsza to była mikroprocesorowa a druga to zwykła. Teraz mam zamiar kupic lepsza mikroprocesorowke i troche sie boje, że znowu sie spali ;/ Edited October 13, 2010 by Haksik Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted October 13, 2010 Report Share Posted October 13, 2010 Ale macie problemy. Zobacz czy problem nie jest na wtyczkach, czy pakiet nie jest uszkodzony, nie ma przebicia w izolacji... Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts