grennos Posted October 16, 2010 Report Share Posted October 16, 2010 (edited) Mam zamiar wyciszyć swoją replikę, i tu pojawia się pytanie. Lepiej użyć zestawu wyciszonych głowic systemy czy bore upa od guardera? Oczywiście chozi mi o maksymalne wyciszenie i podniesienie osiagów, przy czym wyciszenie jest priorytetem. Edited October 16, 2010 by grennos Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted October 16, 2010 Report Share Posted October 16, 2010 Bore-up Guardera. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted October 17, 2010 Report Share Posted October 17, 2010 Bore up Systemy. Jest lepszy. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted October 18, 2010 Report Share Posted October 18, 2010 I równo o stówę droższy... Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
rzeznicc Posted October 18, 2010 Report Share Posted October 18, 2010 albo zawsze możesz wydać 50 złotych na TPE+EPP+bitum/AL i mieć najcichszego gnata we wsi pozdrawaiam Quote Link to post Share on other sites
grennos Posted October 18, 2010 Author Report Share Posted October 18, 2010 witam możesz rozwinąć te skróty? jak się domyślam bitum to mata wyciszająca ale co oznacza reszta? i jeszcze jedno pytanie lepszy jest bore up ca czy guardera, i nadal mi chodzi o wyciszanie oczywiście czy może różnica jest niezauważalna? Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted October 18, 2010 Report Share Posted October 18, 2010 Weź Guardera borka. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
grennos Posted October 18, 2010 Author Report Share Posted October 18, 2010 (edited) Już wczoraj zamówiłem guardera :icon_biggrin: pytałem tak tylko z ciekawości Edited October 18, 2010 by grennos Quote Link to post Share on other sites
grennos Posted November 5, 2010 Author Report Share Posted November 5, 2010 Witam, już jakiś czas temu zamontowałem w replice bore upa i powiem że jestem bardzo zadowolony:] Osiągi się trochę poprawiły a dodatkowo w połączeniu z tłumikiem replika jest cichutka. Z kilku metrów słychać tylko prace zębatek. Mam zamiar wyłożyć body matą bitumiczną, dam znać gdy to zrobię. Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted November 7, 2010 Report Share Posted November 7, 2010 To znaczy, że masz źle wypodkładkowane zębatki. Powinno właśnie słychać tylko uderzenie głowicy tłoka o głowicę cylindra, bez żadnego wycia zębatek ;) Quote Link to post Share on other sites
grennos Posted November 7, 2010 Author Report Share Posted November 7, 2010 Nie powiedziałem że zębatki mi wyją tylko że są głośniejsze od uderzenia głowicy i nie zgadzam się z tym ze uderzenie głowicy powinno być głośniejsze bo wymieniłem głowice na wyciszone i zamontowałem tłumik 32cmx4cm co minimalizuje ten hałas. Dodatkowo uważam że uderzenie głowicy jest dużo łatwiejsze do wyciszenia Jak już pisałem to mam zamiar wyłożyć gb matą bitumiczna i to jest krok w stronę wyciszenia zębatek. Zębatki są na pewno dobrze wypodkładkowane tu nie mam wątpliwości. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts