gloomer Posted October 19, 2010 Report Share Posted October 19, 2010 Witam Składam sam AK74. Czy GB pasuję do owych korpusów. Po włożeniu GB do korpusu zauważyłem, że nie da rady wsadzić klocuszka stabilizującego komory co oznacza po prostu, że komora jest w innej pozycji. I nasuwa się pytanie czy będę mógł włożyć maga po prostu. A maga będę miał dopiero za parę dni do przymiarki. Czy ktoś próbował połączenia takiego jak ja? Quote Link to post Share on other sites
Przypadek Posted October 20, 2010 Report Share Posted October 20, 2010 Pokombinuj z gobrym ułozeniem GB. Jak wsadzisz GB to zobacz czy mozesz bez problemu zamontowac selektor ognia i czy dziala on prawidlowo (tzn. czy sie dosyc łatwo porusza), zamontuj chwyt pistoletowy i jak bedziesz mial juz wszystko ok to dopiero wtedy wloz klocek z komory. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted October 20, 2010 Author Report Share Posted October 20, 2010 I tu jest magia. Chwyt pistoletowy łapie bez problemu GB. Jest wciśnięty do końca. Oczywiście kompatybilność chińska zmusiła mnie do piłowania otworu na selektor :D. Może ja mam magiczny klocek. Złapie maga i przymierzę. Jak nie będzie pasować to wtedy szał bitewny ;). Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted October 20, 2010 Report Share Posted October 20, 2010 Bo w tych ak końcówka komory powinna wejść na dyszę aż do końca (końcówka komory wchodzi odrobinę w gearboxa). Też miałem kiedyś taki problem, okazało się, że winne jest okablowanie - weszło pomiędzy gearbox a body i gearbox był odrobinę przesunięty w stronę selektora. Przez to komora nie dochodziła do końca i klocka nie dało się wcisnąć. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted October 20, 2010 Author Report Share Posted October 20, 2010 (edited) Dorwałem maga. Normalnie się wpina a komora pobiera kulki. Można rzucić jakieś fotki jak wygląda komora przy której można zamontować klocek? Dobra. Pokombinowałem z okablowaniem i faktycznie komora wchodzi w GB :). Więc miejsce na klocek będzie. Edited October 20, 2010 by gloomer Quote Link to post Share on other sites
Przypadek Posted October 21, 2010 Report Share Posted October 21, 2010 Na przyszłość. Zadnego piłowania zeby selektor wszedl!!!!!!!! To wchodzi normalnie i dziala jak trzeba. Musisz tylko pokombinowac z ulożeniem Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted October 22, 2010 Author Report Share Posted October 22, 2010 Oto chodzi, że nawet po poprawnym ułożeniu widać, że bez piłowania by się nie obyło. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 8, 2011 Author Report Share Posted March 8, 2011 (edited) Nie będę zakładać nowego tematu. Mam cholerny problem z selektorem ognia. Nie mogę ustawić go kompletnie na singlu. Poza korpusem single jest bez problemu. Po włożeniu i złożenia wszystkiego do kupy nie da się ustawić singa a ramię selektora potrafi wypaść daleko za linię korpusu a mimo to i tak nie ma singa. Co może być przyczyną? Edited March 8, 2011 by gloomer Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts