Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Korpus AK74 BOYI a GB CA

Recommended Posts

Witam

Składam sam AK74. Czy GB pasuję do owych korpusów. Po włożeniu GB do korpusu zauważyłem, że nie da rady wsadzić klocuszka stabilizującego komory co oznacza po prostu, że komora jest w innej pozycji. I nasuwa się pytanie czy będę mógł włożyć maga po prostu. A maga będę miał dopiero za parę dni do przymiarki. Czy ktoś próbował połączenia takiego jak ja?

I tu jest magia. Chwyt pistoletowy łapie bez problemu GB. Jest wciśnięty do końca. Oczywiście kompatybilność chińska zmusiła mnie do piłowania otworu na selektor :D. Może ja mam magiczny klocek. Złapie maga i przymierzę. Jak nie będzie pasować to wtedy szał bitewny ;).

Bo w tych ak końcówka komory powinna wejść na dyszę aż do końca (końcówka komory wchodzi odrobinę w gearboxa). Też miałem kiedyś taki problem, okazało się, że winne jest okablowanie - weszło pomiędzy gearbox a body i gearbox był odrobinę przesunięty w stronę selektora. Przez to komora nie dochodziła do końca i klocka nie dało się wcisnąć.

Dorwałem maga. Normalnie się wpina a komora pobiera kulki. Można rzucić jakieś fotki jak wygląda komora przy której można zamontować klocek?

Dobra. Pokombinowałem z okablowaniem i faktycznie komora wchodzi w GB :). Więc miejsce na klocek będzie.

Edited by gloomer
  • 4 months later...

Nie będę zakładać nowego tematu. Mam cholerny problem z selektorem ognia. Nie mogę ustawić go kompletnie na singlu. Poza korpusem single jest bez problemu. Po włożeniu i złożenia wszystkiego do kupy nie da się ustawić singa a ramię selektora potrafi wypaść daleko za linię korpusu a mimo to i tak nie ma singa. Co może być przyczyną?

Edited by gloomer