davew1116 Posted October 20, 2010 Report Share Posted October 20, 2010 Witam. Mam problem ponieważ moja replika jest zasilana 9,6V mam baterie 1200mah, ale nie wystarcza do dłuższego użytku. Chwilowo nie mam tyle siana żeby kupić dobrą baterie i ładowarkę mikroprocesorową. I tutaj pojawia się moje pytanie ile V wytrzyma taki silnik żeby nie narażać że się spali. Ponieważ mam akumulator 11,1V i w miare małą 12V którą mógłbym wrzucić do plecaka potem 2m kabla i żywotność bardzo duża tylko boje się że przedobrze z napięciem.Czy ktoś mógłby mi powiedzieć coś o większych napięciach do repliki zasilane standardowo 9,6V. Z góry dziękuje za odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
99TOMCAT Posted October 20, 2010 Report Share Posted October 20, 2010 Walczysz w stylu rambo /commando ? Sorry ale taka bateria powinna starczyć na ok 2000 kulek. Większość ludzi tarcza to na 2-3 strzelanki minimum... Jeśli starcza na mniej to masz coś nie tak z replika. w innym wypadku widać masz ciężki palec i walcz z tym/zainwestuj w lufę precyzyjną ;) Baterią 12v prawdopodobnie uszkodzisz szybko gearboxa. Quote Link to post Share on other sites
xel20 Posted October 20, 2010 Report Share Posted October 20, 2010 silnik przetrzyma. Tłok nie koniecznie. Quote Link to post Share on other sites
Rosomak15 Posted October 20, 2010 Report Share Posted October 20, 2010 A ja mam pytanie co do silnika - czy traci on moc z czasem? Mam silnik ponad dwa lata, kręcił multum razy (zliczony przebieg kul podchodzi pod 50tkę (50 000) nie licząc strzałów pustych, a było ich niemało), teraz bateria starcza na około 500 strzałów (dawniej ~ 1600), a sam silnik bardzo się grzeje. Sprężyne wymieniłem na m105 ze standardowej i jest du*a. Dodam, że silnik jest chiński. Quote Link to post Share on other sites
davew1116 Posted October 20, 2010 Author Report Share Posted October 20, 2010 Sama replika na pewno nie jest uszkodzona, ale to nie jest popularna replika http://allegro.pl/asg-karabin-maszynowy-m60-mk43-mod-0-450-fps-i1265542343.html Napięcie pobiera też potężny magazynek typu box, a jeżeli chodzi o moje podzespoły to oryginalnie są wzmocnione co można wyczytać w linku. Więc nie mam pewności czy 12V by skasowało gearbox? Quote Link to post Share on other sites
davew1116 Posted October 21, 2010 Author Report Share Posted October 21, 2010 Nikt nie jest w stanie mi odpowiedzieć czy na takich wzmocnionych podzespołach jak w linku mam szanse na 12V? Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted October 21, 2010 Report Share Posted October 21, 2010 Nie sa raczej az tak wzmocnione... Pozatym m130 i 12 V ? Male szanse ze zebatki i tlok wytrzymaja dlugo. Co do silnika - zuzywaja sie szczotki silnika, oraz styki do ktorych dociskane sa szczotki. Mialem chinski przypalony silnik - dawal piekna lune ognia na uzwojeniach i krecil bardzo wolno, grzal sie i smierdzial ozonem. Mozliwe tez ze to baterie masz slaba a nie silnik ... choc stawiam na silnik. Ogolnie nimhowe batki zadko kiedy wytrzymuja 2 lata (chyba ze naprawde porzadne markowe ogniwa a nie stockowy szajs czy inny firefox). Quote Link to post Share on other sites
davew1116 Posted October 21, 2010 Author Report Share Posted October 21, 2010 Nie chce zakładać nowego tematu ale mam dwa pakiety 9,6V Ni-Cd od modelów RC i jeden i drugi po naładowaniu ma napięcie ok.11V , tyle tylko że ani jeden ani drugi nie chce napiąć sprężyny. Jaka jest tego przyczyna? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted October 22, 2010 Report Share Posted October 22, 2010 brak pojemności. A za tym idize w parze brak wydajnosci prądowej. Quote Link to post Share on other sites
davew1116 Posted October 22, 2010 Author Report Share Posted October 22, 2010 Czyli za mała pojemność tych pakietów. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts