tolo59 Posted October 20, 2010 Report Share Posted October 20, 2010 Cześć wszystkim, niestety muszę kupić nowy pakiet do mojej giwery. Poprzednio miałem Strike system'a o pojemności 1250mAh. Mam do wydania około 120 zł. Bateria ma się mieścić w M4A1. Mam tylko dylemat, czy kupować Li-pole, Ni-Mh czy może Ni-Cd. Dodam tylko, że mam bardzo dobrej jakości ładowarkę mikroprocesorową do nimh'ów i Ni-Cd. Czy można na niej ładować też Li-Pole, bo nie świerzbi mnie wydawanie kasy na kolejną ładowarkę :) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
xel20 Posted October 20, 2010 Report Share Posted October 20, 2010 do lipoli potrzebujesz dedykowanej ładowarki. Jeśli spróbujesz lipola naładować trybem zoptymalizowanym do ni-xx będzie kolokwialnie mówiąc: bara buch ;D Quote Link to post Share on other sites
tolo59 Posted October 20, 2010 Author Report Share Posted October 20, 2010 Właśnie dlatego się pytam, czy kupić coś z NI-xx, czy kupić nową ładowarkę i lipolki, które z tego co słyszałem są dużo lepsze. Dodam może, że w Jeleniej Górze jest bardzo duży sklep modelarski www.modelemax.pl . Czy któryś z akumulatorów z tej stronki byłby OK, jak tak to który, czy może lepiej kupić coś dedykowanego pod ASG? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted October 20, 2010 Report Share Posted October 20, 2010 nie ma takie cos jak "dedykowane zasilanie lub ładowarka do asg " bedzie w ciapy wz.93 czy w marpat :) ? kup u Andrzeja i bedziesz zadowolony :) z Pakietów polecam osobiscie robbe, fullymax a ładowarki only robbe :D ( w sumie takimi zajmuje sie na co dzień i sam osobiscie posiadam 3 sztuki ich :) Quote Link to post Share on other sites
tolo59 Posted October 21, 2010 Author Report Share Posted October 21, 2010 Dzięki za pomoc, ale mam jeszcze pytanie, bo chyba jednak skuszę się na ni-mh, bo mam ładowarkę do nich. Czy lepiej kupić 8,4v no name (http://www.modelemax.pl/product_info.php?cPath=183_486&products_id=3468), czy 7,2 od snayo (http://www.modelemax.pl/product_info.php?cPath=183_486&products_id=384)? A może jeszcze jakiś inny ? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted October 23, 2010 Report Share Posted October 23, 2010 sanyo :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts