Rosomak Posted October 22, 2010 Report Share Posted October 22, 2010 Witam, czy wie ktoś może z jakiego metalu bądż stopu jest wykonany zamek i szkielet tego pistoletu?? Powoli kończy się sezon gaziaków i za ten czas kiedy nie będzie używany chciałbym go wypolerować. Kolejne pytanie, czy jest sens?? Mam obawy czy nie porobią się luzy np na zamku itd. Czy ktoś robił wogóle coś takiego?? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 22, 2010 Report Share Posted October 22, 2010 gównolit- stop cynku z aluminium. Można polerować podobno ale szybko matowieje. Ale co chcesz wypolerować? Powierzchnię żeby się błyszczał czy jak? Bo skąd by się luzy miały wziąć? Quote Link to post Share on other sites
Rosomak Posted October 22, 2010 Author Report Share Posted October 22, 2010 Chodziło mi o łączenie zamka ze szkieletem ale teraz widzę że nie trzeba tam polerować. Szybko matowieje? I tak rzadko go z kabury wyciagam na strzelankach więc może tak szybko nie będzie. Już sam nie wiem czy warto :/ Polerowane aluminium ładnie wygląda ale nie wiem jaką znal ma barwę dokładnie więc strach zdzierać farbę. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 22, 2010 Report Share Posted October 22, 2010 srebrzysty, jak to metal ale dość szybko matowieje bo sie utlenia na wierzchu. Quote Link to post Share on other sites
sebciu Posted October 25, 2010 Report Share Posted October 25, 2010 Lakierowanie nie pomoże? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 25, 2010 Report Share Posted October 25, 2010 Na jaki? Srebrny? Po miesiącu będzie to wygladało gorzej niz na początku :/. Może kup sobie zamek guardera srebrny? Quote Link to post Share on other sites
sebciu Posted October 25, 2010 Report Share Posted October 25, 2010 (edited) Po wypolerowaniu bezbarwnym lakierem? Kiedyś polerowałem zamek od beretty. Efekt całkiem zadowalający, polakierować nie zdążyłem ponieważ zginęła. Edited October 25, 2010 by sebciu Quote Link to post Share on other sites
Rosomak Posted October 29, 2010 Author Report Share Posted October 29, 2010 Po wypolerowaniu bezbarwnym lakierem? Kiedyś polerowałem zamek od beretty. Efekt całkiem zadowalający, polakierować nie zdążyłem ponieważ zginęła. I jak szło polerowanie?? Myślałem żeby maznąć go lakierem bezbarwnym ale nie wiem czy nie będzie to zbyt "jarmarcznie" wyglądało. Quote Link to post Share on other sites
dodge6666 Posted November 8, 2010 Report Share Posted November 8, 2010 Osobiście robiłem polerkę lufie i spustowi w 1911 od ARMY, nie malowałem lakierem bo po prostu starłby się od odrzutów zamka. Efekty: http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/79425-colt-1911/page__p__1410516__fromsearch__1#entry1410516 Quote Link to post Share on other sites
Rosomak Posted November 20, 2010 Author Report Share Posted November 20, 2010 Jesteś może w stanie powiedzieć mi ile Ci to zajęło wszystko? Quote Link to post Share on other sites
dodge6666 Posted November 26, 2010 Report Share Posted November 26, 2010 Polerka lufy i pozostałych części zajęła mi tylko kilka godzin. :) Najpierw trzeba zdjąć farbę z lufy co da się zrobić płynem o nazwie "zdrapka". Malujemy miejsce z którego chcemy pozbyć się lakieru i po chwili farba sama schodzi :) Przeważnie każda część "srebrna" lub "niklowana" firmowo w replikach jest również miedziowana (kolor miedzi pod farbą, dopiero potem czysty metal). Więc trzeba to wszystko zetrzeć papierem i zacząć polerowanie. Oczywiście dotyczyło to jedynie spustu który był "firmowo satynowy". Osobiście wszystko zrobiłem na szlifierce, zwykły filc oraz pasta polerska wystarczyły :) W planie była również polerka magazynka, jednak uznałem, że czarny wygląda lepiej. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts