Szymen Posted October 27, 2010 Report Share Posted October 27, 2010 Jeżeli chce używać speedloadera do ładowania maga pistoletu to potrzebna jest mi w nim końcówka 90stopni? Czy taka końcówka się sprawdza, przydaje, czy tylko przeszkadza w ładowaniu. http://snajperasg.pl/product_info.php/cPath/33/products_id/205 Wiem, że to jest może strasznie banalny temat ale jest mi to potrzebne a nie mam o tym zielonego pojęcia. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted October 27, 2010 Report Share Posted October 27, 2010 Taka końcówka jest wręcz niezbędna do ładowania magów replik gazowych. Zarówno pistoletowych jak i karabinowych. Owszem da się bez niej napełnić maga ale jeżeli napełnia się go łatwo świadczy to o znacznym zużyciu szczęk maga. Taki gadzet nie bedzie ci potrzebny jeżeli magazynki bedą miały rozszeżenie w dolnej części szczeliny z przodu magazynka (tam gdzie widać kulki) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 28, 2010 Report Share Posted October 28, 2010 Bzdura ;]. Magazynki gazowe bez tej badziewnej kątowej przystawki ładuje si mię o wiele łatwiej i wygodniej. Trzeba je tyło ładować od przodu, przez szczęki magazynka i w miarę powoli, nie spiesząc się za bardzo. Quote Link to post Share on other sites
t0m3k Posted October 28, 2010 Report Share Posted October 28, 2010 ja jakoś też ładuję maga gazowego pistoletowego bez tej dupereli :P Quote Link to post Share on other sites
dobry_mudzyn_z_afryka Posted October 28, 2010 Report Share Posted October 28, 2010 w miarę powoli, nie spiesząc się za bardzo. no wlasnie- w miare powoli, nie spieszac sie ;) W zasadzie wszystkie szybkoladowarki do kulek nawet do aegow sa po to zeby ladowac szybciej, bez nich tez sie da ale jest to duzo wolniejsze ;) Quote Link to post Share on other sites
spoxter Posted October 28, 2010 Report Share Posted October 28, 2010 no wlasnie- w miare powoli, nie spieszac sie ;) W zasadzie wszystkie szybkoladowarki do kulek nawet do aegow sa po to zeby ladowac szybciej, bez nich tez sie da ale jest to duzo wolniejsze ;) Nie wyobrażam sobie ładowania Mid capa ręcznie , albo np 5 takich Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 28, 2010 Report Share Posted October 28, 2010 W miarę powoli i tak oznacza jakieś 10x szbciej niż ręcznie. Powiedzmy jeśli załadowanie maga zajmuje ręcznie 30s a z ładowarką 5s to róznica jest oczywista. Rzecz jasna z "przystawką" do magazynków pistoletowych wyjdzie 2s ale czy ta przykładowo 1s jest warta noszenia dodatkowej pierdółki? Zwłaszcza jeśli strzykawka służy nam też do ładowania low/midcapów do głównej? Radzę sobie bez a nijak moich magów nie można nazwać wyrobionymi czy zużytymi ew zaniedbanymi. Quote Link to post Share on other sites
Damianosky Posted October 28, 2010 Report Share Posted October 28, 2010 @spoxter Nie wyobrażam sobie ładowania Mid capa ręcznie , albo np 5 takich. Ja też sobie nie wyobrażam, po kilkudziesieciu kulkach było by cięzko paluchami upychać:D Quote Link to post Share on other sites
arend Posted October 28, 2010 Report Share Posted October 28, 2010 Radzę sobie bez a nijak moich magów nie można nazwać wyrobionymi czy zużytymi ew zaniedbanymi. A czy ja ci każę jej używać. Mnie tam dużo wygodniej ładować magi z użyciem tego pierdołka. A zapamiętałem z używania pierwszego gaziaka że po kilkudziesięciu ładowaniach szczęki przestały mi trzymać kulki. Nie wykluczam tez że ja coś spiepszyłem, ale tego pierdołka używa mi się i wygodniej i szybciej i bezpieczniej. Powiedziałem howgh ;p (Indianizmy mi przejdą jak skończę słuchać Maya) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 30, 2010 Report Share Posted October 30, 2010 Prawda. W sumie róznice w szybkości z i bez będą minimalne więc jak komu wygodniej. A i tak sporo magazynków do gazówek ma szerszą szczelinę u dołu i można ładować tamtędy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts