Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Speedloader

Recommended Posts

Jeżeli chce używać speedloadera do ładowania maga pistoletu to potrzebna jest mi w nim końcówka 90stopni? Czy taka końcówka się sprawdza, przydaje, czy tylko przeszkadza w ładowaniu.

http://snajperasg.pl/product_info.php/cPath/33/products_id/205

Wiem, że to jest może strasznie banalny temat ale jest mi to potrzebne a nie mam o tym zielonego pojęcia.

Taka końcówka jest wręcz niezbędna do ładowania magów replik gazowych. Zarówno pistoletowych jak i karabinowych. Owszem da się bez niej napełnić maga ale jeżeli napełnia się go łatwo świadczy to o znacznym zużyciu szczęk maga.

Taki gadzet nie bedzie ci potrzebny jeżeli magazynki bedą miały rozszeżenie w dolnej części szczeliny z przodu magazynka (tam gdzie widać kulki)

W miarę powoli i tak oznacza jakieś 10x szbciej niż ręcznie. Powiedzmy jeśli załadowanie maga zajmuje ręcznie 30s a z ładowarką 5s to róznica jest oczywista. Rzecz jasna z "przystawką" do magazynków pistoletowych wyjdzie 2s ale czy ta przykładowo 1s jest warta noszenia dodatkowej pierdółki? Zwłaszcza jeśli strzykawka służy nam też do ładowania low/midcapów do głównej? Radzę sobie bez a nijak moich magów nie można nazwać wyrobionymi czy zużytymi ew zaniedbanymi.

Radzę sobie bez a nijak moich magów nie można nazwać wyrobionymi czy zużytymi ew zaniedbanymi.

A czy ja ci każę jej używać. Mnie tam dużo wygodniej ładować magi z użyciem tego pierdołka. A zapamiętałem z używania pierwszego gaziaka że po kilkudziesięciu ładowaniach szczęki przestały mi trzymać kulki. Nie wykluczam tez że ja coś spiepszyłem, ale tego pierdołka używa mi się i wygodniej i szybciej i bezpieczniej.

Powiedziałem howgh ;p

(Indianizmy mi przejdą jak skończę słuchać Maya)