Chopin Posted January 15, 2005 Report Share Posted January 15, 2005 Przepraszam, ale do czego to służy??? http://www.ginklai.net/images/galerija/570...perminingun.jpg Link to post Share on other sites
REMOV Posted January 15, 2005 Report Share Posted January 15, 2005 Przepraszam, ale do czego to służy???Do pokazywania zachwyconej gawiedzi :wink: Link to post Share on other sites
-Nowy->Korp.M-cz< Posted January 15, 2005 Report Share Posted January 15, 2005 do koszenia lasow? :D :twisted: Link to post Share on other sites
Zgedi Posted January 16, 2005 Report Share Posted January 16, 2005 Powinii zamontowac na humve albo jakims Apc :) Link to post Share on other sites
PAT_KOZI Posted January 16, 2005 Report Share Posted January 16, 2005 to jest atomatyczny zintegrowany (ze sobą) otwiercza do konserw dla całej kompanii Link to post Share on other sites
Zgedi Posted January 16, 2005 Report Share Posted January 16, 2005 No tak,otworz tym konserwe to ciekawe co ci z niej zostanie :P Link to post Share on other sites
Julas Posted January 16, 2005 Report Share Posted January 16, 2005 Do tępienia ptaków na lotniskach...do tępienia stad ptaków :P :twisted: pozdrawiam Link to post Share on other sites
Stopa Posted January 16, 2005 Report Share Posted January 16, 2005 Powinii zamontowac na humve albo jakims Apc :) Jakbyś tym strzelał z Apacha to by się chyba cofać zaczął... Link to post Share on other sites
Zgedi Posted January 16, 2005 Report Share Posted January 16, 2005 Jakbyś tym strzelał z Apacha to by się chyba cofać zaczął... Był bym uradowany gdyby chociaz z tym sie od ziemi oderwal :) Link to post Share on other sites
Stopa Posted January 16, 2005 Report Share Posted January 16, 2005 Był bym uradowany gdyby chociaz z tym sie od ziemi oderwal :) I z amunicją do tego :D Link to post Share on other sites
Foka Posted January 16, 2005 Report Share Posted January 16, 2005 Powinii zamontowac na humve albo jakims Apc :)Jakbyś tym strzelał z Apacha to by się chyba cofać zaczął... APC to nie do konca Apache :P a fotka byla robiona, AFAIR, na jakichs targach broni w USA. Cacko to zrobil jakis prywatny maniak. Link to post Share on other sites
Stopa Posted January 16, 2005 Report Share Posted January 16, 2005 A czy ja mówię że APC to Apache? Z tego co widziałem pod dziobem (czy jak) Apacha jest można zamontować działko wielolufowe. I chodzi o zamontowanie czegoś takiego... Cacko to zrobil jakis prywatny maniak. Prywatny? Więc to chyba nie jest broń ostra? 8O Link to post Share on other sites
Zgedi Posted January 16, 2005 Report Share Posted January 16, 2005 APC to nie do konca Apache :P Wiem ale kolega stopa wyskoczyl z tym apachem wiec krotko skomentowalem...mowisz ze nie do konca?tzn ze ah64 jednak ma w sobie cos z APC :) Link to post Share on other sites
Foka Posted January 17, 2005 Report Share Posted January 17, 2005 A czy ja mówię że APC to Apache? Z tego co widziałem pod dziobem (czy jak) Apacha jest można zamontować działko wielolufowe. I chodzi o zamontowanie czegoś takiego... pierwsze slysze. Apache widzialem tylko z jednolufowym chaingun'em Prywatny? Więc to chyba nie jest broń ostra? 8O a dlaczego? Stany to wolny kraj, na strzelnicach nie takie rzeczy tam maja ;) Link to post Share on other sites
Stopa Posted January 17, 2005 Report Share Posted January 17, 2005 pierwsze slysze. Apache widzialem tylko z jednolufowym chaingun'em O ludzie. Dobrze, już dobrze, chyba mi sie pomylily helikoptery. Przepraszam mistrzu a dlaczego?Stany to wolny kraj, na strzelnicach nie takie rzeczy tam maja ;) To strzelec musi być nieźle dziany żeby sobie pozwolić na strzelanie z czegoś takiego. :) (amunicja) Link to post Share on other sites
Foka Posted January 17, 2005 Report Share Posted January 17, 2005 O ludzie. Dobrze, już dobrze, chyba mi sie pomylily helikoptery. moze Mi-24 Przepraszam mistrzu to nie bylo potrzebne. a co? moze mamy potwierdzac kazda bzdure, bo jak ktos poprawi oczywisty blad to zostanie zjechany i wyzwany od "mistrzow" czy "alf i omeg"? Link to post Share on other sites
Stopa Posted January 17, 2005 Report Share Posted January 17, 2005 moze Mi-24 No, eee... może tak. Tak prawdę mówiąć to całkowicie nie znam się na helikopterach, będę musiał się poduczyć. a co? moze mamy potwierdzac kazda bzdure, bo jak ktos poprawi oczywisty blad to zostanie zjechany i wyzwany od "mistrzow" czy "alf i omeg"? Nie no, to był tzw. "dżołk". I nie mogłem się oprzeć od użycia tego , bardzo mi się spodobało :) . Link to post Share on other sites
Chopin Posted January 17, 2005 Author Report Share Posted January 17, 2005 Dziękuję za odpowiedzi, ubawiałem się po pachy :) Marzenie: zawieciś to na kims na jakiś szelkach i "zaciąć" mu spust... Rewelacyjnie musiałoby wyglądać :) Pozdrawiam Link to post Share on other sites
Sony Posted January 18, 2005 Report Share Posted January 18, 2005 Jeśłi strzela toto standardową amunicją 7.62 czyli jest to M134 to przy koszcie jednego naboju w hurcie 1 - 1.5 zeta - sekunda ciągłego ognia kosztuje 300 - 450 zł. Jedna minuta ciągłego ognia to połowa dobrego samochodu :D 18000 - 27000 zł. Jeśli zaś jest to zestaw z wynachodków w stylu XM214 mających szybkostrzelność 10000 strz/min koszty rosną : jedna sekunda to 500 - 750 zł - minuta : 30000 - 45000 zł. Jedno jest pewne : wrażenia z odpalania czegoś takiego muszą być niesamowite, zwłaszcza jak co któryś pocisk jest smugowy. :D :D :D Chciał bym aby stać mnie było na używanie tego "cacka" :D :D :D Link to post Share on other sites
Foka Posted January 18, 2005 Report Share Posted January 18, 2005 W Wietnamie, a w pozniejszych konfliktach chyba tez, zalogi HH-3 czy AC-130 ladowaly smugowe dosc gesto, tak ze strzelanie z dzialek napedowych nie robilo wrazenia pedzacych smugowych pociskow tylko niemal lasera... czego "promien" dotknal tego nie bylo... ostrzal nocny mial mocne dzialania destrukcyjne na morale... Link to post Share on other sites
PAT_KOZI Posted January 18, 2005 Report Share Posted January 18, 2005 chyba tez, zalogi HH-3 czy AC-130 ladowaly smugowe dosc gesto, owszem ładowali smugowce ac130 spectra; dakoty poprzerabiane na gun shipy było nawet kiedyś takie zdjecie nocne z ostrzału jednego z tych "potworków" a jeden z północno-wietnamskich żołnierzy (wziety do nie woli) opisywał wrażenia po nalocie kiedy to z kompani zostało raptem kilkudziesięciu chłopa ..ostrzał trwał 30s. Gostek byl świecie pzrekonany ze USA testowało jakąś nową broń. ale spektra miala miedzy innymi 20mm dzialka gatlinga miala też haubice 105mm :twisted: (w późniejszym okresie) Link to post Share on other sites
Zgedi Posted January 18, 2005 Report Share Posted January 18, 2005 Ciekawe ile trzeba czasu zeby to "rozchustac"do strzalu :P Link to post Share on other sites
Foka Posted January 18, 2005 Report Share Posted January 18, 2005 co znaczy rozhustac? w niektorych modelach rozpedzanie luf to kwestia 2-3 sek, w innych <1 sek, wiec nie ma problemu. w takich "zabaweczkach" bardziej sie rozpatruje ciag niz odrzut ;) Link to post Share on other sites
REMOV Posted January 18, 2005 Report Share Posted January 18, 2005 W ramach ciekawostki Jak głosi podpis karabin napędowy po wystrzeleniu 3000 pocisków w 200-strzałowych seriach z szybkostrzelnością 6000 strz./min. :wink: Link to post Share on other sites
Kabzior Posted January 18, 2005 Report Share Posted January 18, 2005 było nawet kiedyś takie zdjecie nocne z ostrzału jednego z tych "potworków" Chodzi Ci o te? :) Link to post Share on other sites
Recommended Posts