Sten Posted October 28, 2010 Report Share Posted October 28, 2010 Hej , mam dość złożony problem z którym walczę od prawie dwóch miesięcy... Otóż kiedy replika była jeszcze w pełni stockowa to magi normalnie podawały i wszystko śmigało ( 2 dokupione magi SRC też podawały ) , później przystąpiłem do tuningu ; zamontowałem preckę ( SRC 510mm , 6.03 , wg. sklepu ma być do M16A1 ale podejrzewam tylko dlatego że pasuje na długość ) wymieniłem cylinder i gumkę hop-up na clasic army i nagle magi przestały podawać :bialaflaga: Moje magi w replice przyjaciela ( też lufa stockowa ) podają i wszystko śmiga jak marzenie a u mnie nie podają , bywa że wyleci jakaś kulka a bywa że nic nie wyleci a jak skieruję lufę w ziemię to nagle kulki lecą strumieniem ( po prostu wypadają z lufy ;/ ) . Pod lupę poszła komora hop-up , którą wymieniłem , zero rezultatu ... Ponownie zamontowałem lufę stockową i na magach które przy przecce nie podawały nagle zaczęły działać wyśmienicie . I już w końcu nie wiem co robić , co może być tego powodem że na lufie stockowej magi podają wszystkie a na precce tylko niektóre . Ostatnio zacząłem podejrzewać nawet kulki , co było względnie logiczne , ale nie , to nie kulki ;/ Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc :cool: Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted October 28, 2010 Report Share Posted October 28, 2010 Źle założona gumka HU, ewentualnie z tego co pamiętam SRC miały jakieś dziwne frezy. Ale tego nie jestem pewien. Quote Link to post Share on other sites
Sten Posted October 28, 2010 Author Report Share Posted October 28, 2010 gumka jest w porządku , kilkakrotnie sprawdzałem , bo to właśnie stawiałem na komorę że coś z nią nie tak , a co do magów to stockowy mag Boyi też podaje tylko przy stockowej lufie , mag od JG tak samo Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted October 28, 2010 Report Share Posted October 28, 2010 To lufa, te SRC są dziwne. Quote Link to post Share on other sites
Sten Posted October 28, 2010 Author Report Share Posted October 28, 2010 lufa to był mój drugi typ , poza hopkiem , ale najdziwniejsze właśnie jest to , że na jednych magach strzela a na innych już nie , przy tej samej lufie , i nie wiem co robić czy wymieniać preckę czy magi , czy może da się to jakoś jeszcze skorygować ... Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted October 28, 2010 Report Share Posted October 28, 2010 Wymień lufę. Precki SRC to nie są dobre lufy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts