Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Kombinezon Kawalerii Powietrznej

Recommended Posts

Moj znajomy poszukuje kombinezonu uzywanego przez 25 Brygade Kawalerii Powietrznej ( polska), wiec mam pytanie do uzytkowników forum, czy moze którys z Was nie natknal sie gdzies na mozliwosc kupna. Interesuje mnie obszar calej polski i tylko oryginalny kombinezon ( czyli z demobilu)

Wyglada to tak: http://olw.iserv.pl/Galerie/Kali/5.jpg - chodzi o pana po lewej - jego kombinezon zdaniem znajomwgo ma ladniejszy kolor.

Przeszukalem juz wszystkie demobile internetowe oraz sklepy w Warszawie i niczego podobnego nie znalazlem. ( Uzylem tez opcji szukaj na tym forum :P )

co do kolorów to mnie sie wydaje że róznica w kolorze tych kombinezonów nie wynika z tego że są inne, tylko jeden jest mniej/bardziej sprany/wyblakły czy cokolwiek - tak drobne różnice odcienia się moga zdarzyć nawet na jednej rolce kilkudziesięciu metrów materiału gdzie nasycenie barwnika na początku procesu może być większe niż na końcu - wyklepany temat jeśli chodzi o odcienie umundurowania WW2 - cięzko jest jakiejkolwiek odzieży trafić idealnie 2 identyczne odcienie, więc nawet jeśli twój kolega znajdzie takowy kombinezon + rozmiar odpowiedni to niech sobie już nie zawraca dupy odpowiednim odcieniem tylko bierze co jest, bo po prostu w tabeli odcieni może nie znaleźć tego co go zadowoli...

a jeszcze dodam że żadne zdjęcie nie oddaje doznania kolorystycznego jak patrzenie na coś na własne oczy, aparat, oświetlenie, monitor, program do zrzucania zdjęc robią swoje z kolorami więc wątpie czy jakbyś przyłożył kombinezon na zdjęciu do zdjęcia na twoim kompie to byś był w stanie stwierdzić że to ten sam...

Rozumiem ze kolory moga nie odpowiadac idealnie. Wazny jest tez jego zdaniem uklad kieszeni itp. No i zalezy mu na oryginale a nie na szytym na zamowienie:) Szczeze mowiac nie wiem czemu ale klient nasz pan :D

ORKAN_Hubert -> Bylem dzisiaj w predatorze i sa tylko niemieckie. Ale dzieki za info :)