LeBreton Posted January 16, 2005 Report Share Posted January 16, 2005 Moj znajomy poszukuje kombinezonu uzywanego przez 25 Brygade Kawalerii Powietrznej ( polska), wiec mam pytanie do uzytkowników forum, czy moze którys z Was nie natknal sie gdzies na mozliwosc kupna. Interesuje mnie obszar calej polski i tylko oryginalny kombinezon ( czyli z demobilu) Wyglada to tak: http://olw.iserv.pl/Galerie/Kali/5.jpg - chodzi o pana po lewej - jego kombinezon zdaniem znajomwgo ma ladniejszy kolor. Przeszukalem juz wszystkie demobile internetowe oraz sklepy w Warszawie i niczego podobnego nie znalazlem. ( Uzylem tez opcji szukaj na tym forum :P ) Quote Link to post Share on other sites
ORKAN_Hubert Posted January 16, 2005 Report Share Posted January 16, 2005 ten kombinezon (jest) był kiedyś w warszawskim Predatorze za chyba 180zl Quote Link to post Share on other sites
LameBoy Posted January 16, 2005 Report Share Posted January 16, 2005 co do kolorów to mnie sie wydaje że róznica w kolorze tych kombinezonów nie wynika z tego że są inne, tylko jeden jest mniej/bardziej sprany/wyblakły czy cokolwiek - tak drobne różnice odcienia się moga zdarzyć nawet na jednej rolce kilkudziesięciu metrów materiału gdzie nasycenie barwnika na początku procesu może być większe niż na końcu - wyklepany temat jeśli chodzi o odcienie umundurowania WW2 - cięzko jest jakiejkolwiek odzieży trafić idealnie 2 identyczne odcienie, więc nawet jeśli twój kolega znajdzie takowy kombinezon + rozmiar odpowiedni to niech sobie już nie zawraca dupy odpowiednim odcieniem tylko bierze co jest, bo po prostu w tabeli odcieni może nie znaleźć tego co go zadowoli... a jeszcze dodam że żadne zdjęcie nie oddaje doznania kolorystycznego jak patrzenie na coś na własne oczy, aparat, oświetlenie, monitor, program do zrzucania zdjęc robią swoje z kolorami więc wątpie czy jakbyś przyłożył kombinezon na zdjęciu do zdjęcia na twoim kompie to byś był w stanie stwierdzić że to ten sam... Quote Link to post Share on other sites
LeBreton Posted January 17, 2005 Author Report Share Posted January 17, 2005 Rozumiem ze kolory moga nie odpowiadac idealnie. Wazny jest tez jego zdaniem uklad kieszeni itp. No i zalezy mu na oryginale a nie na szytym na zamowienie:) Szczeze mowiac nie wiem czemu ale klient nasz pan :D ORKAN_Hubert -> Bylem dzisiaj w predatorze i sa tylko niemieckie. Ale dzieki za info :) Quote Link to post Share on other sites
aZahiel Posted January 17, 2005 Report Share Posted January 17, 2005 To jest zwykly kobijnezon lotniczy WP hmm kiedys taki na allegro byl Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted January 17, 2005 Report Share Posted January 17, 2005 dokladnie... w pulku smiglowcow bojowych w Pruszczu Gda. tez takie maja :) Quote Link to post Share on other sites
LeBreton Posted January 17, 2005 Author Report Share Posted January 17, 2005 Dzieki za informacje co to za kombinezon:) Jednak jedno pytanie nadal jest aktualne:) Mianowicie takie aby ktos kto widzial dal znac:) gdzie i za jaka cene widzial Quote Link to post Share on other sites
Skok Posted January 17, 2005 Report Share Posted January 17, 2005 gdzie i za jaka cene widzial jakis czas temu, w "M.C. Ranger" Bydgoszczy, ok. 120 PLN ... moze jeszcze ma dostep - pewny nie jestem jezeli jestes zainteresowany to odezwij sie na PW - dam Ci namiary na goscia Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts