Ghost10 Posted October 31, 2010 Report Share Posted October 31, 2010 Cześc, posiadam replike m4 p&j, chcę kupić tą preckę: http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=611 (będzie za niedlugo dostępna) i strzelałbym tymi kulkami: http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_53_236&products_id=1482&name=Kulki_G&G_-_0,25g_-_4000szt. Replika ma 330fps jaki będzie jej zasięg po tych wymianach? I pytanie takie czy po tych wymianach będzie wszystko ok? Quote Link to post Share on other sites
dobry_mudzyn_z_afryka Posted October 31, 2010 Report Share Posted October 31, 2010 Jasne, że wszystko będzie ok. Zasięg zwiększy się o kilka metrów, w każdym razie będzie widoczna różnica, celność też znacznie się polepszy i oczywiście będziesz miał parę fps więcej ;) Quote Link to post Share on other sites
Ghost10 Posted October 31, 2010 Author Report Share Posted October 31, 2010 Acha, to fajnie :) Quote Link to post Share on other sites
Ghost10 Posted October 31, 2010 Author Report Share Posted October 31, 2010 (edited) Hmm, jaki byście doradzili mi tłumik do m4 p&j. Taki który jednak coś wyciszy :P Edited October 31, 2010 by Ghost10 Quote Link to post Share on other sites
toni8567689 Posted October 31, 2010 Report Share Posted October 31, 2010 Bierz coś od silesia-factory- tam tanie i dobre ;) Tłumików masz do wyboru do koloru Quote Link to post Share on other sites
Ghost10 Posted October 31, 2010 Author Report Share Posted October 31, 2010 ale jakiej średnicy i konkretnie podajcielinki Quote Link to post Share on other sites
PiVoSH Posted November 1, 2010 Report Share Posted November 1, 2010 (edited) Silesia-Factory.pl :bialaflaga: Samodzielności trochę. Ale jeśli jaśnie pan dupy nie może ruszyć, Tłumik dedykowany Edited November 1, 2010 by PiVoSH Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 1, 2010 Report Share Posted November 1, 2010 tłumiki SF są strasznie ciężkie i nieszczególnie ładne. Ja bym polecił coś King Armsa. Miałem kilka i bardzo chwalę. Quote Link to post Share on other sites
Ghost10 Posted November 1, 2010 Author Report Share Posted November 1, 2010 PiVoSH Nie jestem jaśna dupa. Po prostu tam jest dość dużo tych kategorii i nie widziałem co wybrać. dexterkrak Te tłumiki w replikach aeg cos w ogóle tłumią? Quote Link to post Share on other sites
PiVoSH Posted November 1, 2010 Report Share Posted November 1, 2010 Wybierasz, Silesia-Factory, czyli jakość, albo inne, czyli wygląd. Chociaż nie zaprzeczam, że tłumiki np. King Arms też są niezłe. Quote Link to post Share on other sites
dobry_mudzyn_z_afryka Posted November 1, 2010 Report Share Posted November 1, 2010 Tłumiki w aegach dużo nie dają, większość dźwięku jest spowodowane ruchem części w GB. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 1, 2010 Report Share Posted November 1, 2010 Rany, PiVoSH, błagam, przestań ludziom doradzać takie bzdury. Co Twój post to jakieś bzdety piszesz. Jedyną zaletą tłumików SF jest cena. Są tanie, tłumią zupełnie zwyczajnie, tak samo jak tłumiki innych firm. Troszkę gorzej niż tłumiki TM na przykład. Prócz tego są nieestetyczne (w sensie lakier, kształt, widać że to składane z rurek jest itp) i strasznie ciężkie. Tłumiki zarówno w AEG, gaziaku i sprężynce tłumią odgłos wystrzału bardzo skutecznie (pomijam źle spodładkowanego GB czy źle nasmarowaną sprężynkę). JEdnak strzelając z repliki masz ją blisko własnego ucha w dodatku przyciskasz do niej policzek i wydaje Ci się, że łomocze jak nie wiadomo co. Okazuje się jednak że już z odległości 10-15m różnica w słyszalności repliki z i bez tłumika jest ogromna. Oczywiście tłumiki elementa czy inny badziew tłumi trochę gorzej. Tłumiki KA polecam bo sa bardzo lekkie, wytrzymałe, tłumią dobrze i mają niezwykle dobrej jakości lakier. I nie są drogie. Quote Link to post Share on other sites
dobry_mudzyn_z_afryka Posted November 1, 2010 Report Share Posted November 1, 2010 Oczywiście tłumiki tłumią tylko wtedy jak nie ma w nich lufy tj. jak chcesz kupić sobie długą preckę i schować ją w tłumiku to nic Ci to nie da. Lufa wew. musi się kończyć tam gdzie zaczyna się tłumik. Quote Link to post Share on other sites
Ghost10 Posted November 1, 2010 Author Report Share Posted November 1, 2010 (edited) dobry_mudzyn_z_afryka To chyba każdy nawet dziecko wie :) dexterkrak Widze że ty mi chociaż tu pomogłeś (nawet swoją normalnością, w przeciwieństwu do nie których :)) DZIĘKi Edited November 1, 2010 by Ghost10 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts