pawsong Posted November 1, 2010 Report Share Posted November 1, 2010 Zastanawiam się nad KSC USP .45 (System7, metal slide) a Coltem 1911 meu od Socom Gear'a Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted November 2, 2010 Report Share Posted November 2, 2010 Ciężki wybór. Obie repliki są bardzo klimatyczne; musisz sprawdzić, która lepiej leży Ci w ręce. Dla mnie USP .45 był zbyt "spuchnięty", za to USP Compact i 1911 leżą świetnie. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 2, 2010 Report Share Posted November 2, 2010 Potwierdzam, usp compact od ksc system 7 leży mi doskonale. Jednak ten system 7 to przereklamowany... Żadna rewelacja pod względem osiągów. Quote Link to post Share on other sites
pawsong Posted November 2, 2010 Author Report Share Posted November 2, 2010 Dzięki wielkie za opinie, to może z własnych doświadczeń polecicie mi która firma lepiej się sprawuje KSC czy Socom Gear. Bo o Socomie słyszałem że to to samo co WE a z kolei WE jest dość mocno krytykowane. Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted November 2, 2010 Report Share Posted November 2, 2010 Ja na KSC złego słowa nie powiem, ale z Socom/WE nie miałem styczności. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 2, 2010 Report Share Posted November 2, 2010 SG to bebechy WE plus ładniejsza obudowa. A klamki WE nie należą do szczególnie niezawodnych. Często mam je na serwisie. KSC na serwis trafia mało ale i mało graczy ma klamki KSC bo są drogie. Quote Link to post Share on other sites
pawsong Posted November 3, 2010 Author Report Share Posted November 3, 2010 SG to bebechy WE plus ładniejsza obudowa. A klamki WE nie należą do szczególnie niezawodnych. Często mam je na serwisie. KSC na serwis trafia mało ale i mało graczy ma klamki KSC bo są drogie. A jakie sklepy posiadają duży wybór porządnych replik typu TM czy właśnie wspomniane KSC? Dziwi mnie że nasze sklepy mają dużą ofertę ale załóżmy z 50 replik zaledwie 5 jest dostępnych :/ Znalazłem na WGC replikę USP.45 KSC, ale nie wiem czy cena 134$ to nie jest jakiś badziew, skoro u nas podobne są za 600 i więcej złotych http://www.wgcshop.com/wgc2008/main/product_detail1.php?search_From=category&item=KSC-PS-USPBKS7T&search=special&rs=KSC%20Handguns&catid=7&cat=19 Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 3, 2010 Report Share Posted November 3, 2010 Kupuj za granicą, w Polsce sie nie opłaca a i wybór jest mizerny. Klamki KSC ma madonion, TM szukaj na specshopie, asgshopie. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted November 3, 2010 Report Share Posted November 3, 2010 Znalazłem na WGC replikę USP.45 KSC, ale nie wiem czy cena 134$ to nie jest jakiś badziew, skoro u nas podobne są za 600 i więcej złotych http://www.wgcshop.com/wgc2008/main/product_detail1.php?search_From=category&item=KSC-PS-USPBKS7T&search=special&rs=KSC%20Handguns&catid=7&cat=19 No to jest wersja tajwańska. To samo co u nas. Dodasz koszta przesyłki + VAT + ewentualne cło i wyjdzie Ci że musisz zapłacić ponad 500zł... Także to nie jest takie "Hop-siup"... Quote Link to post Share on other sites
pawsong Posted November 3, 2010 Author Report Share Posted November 3, 2010 No to jest wersja tajwańska. To samo co u nas. Dodasz koszta przesyłki + VAT + ewentualne cło i wyjdzie Ci że musisz zapłacić ponad 500zł... Także to nie jest takie "Hop-siup"... 134$ + 38$(przesyłka) po kursie 2,8 = 481 zł także jest różnica i to znacząca, za tą kasę można kupić drugi magazynek Ździerają i to ostro w polskich sklepach a po drugie 3/4 oferowanego sprzętu jest nie dostępne :) Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted November 3, 2010 Report Share Posted November 3, 2010 Kolego, dolicz cło :) Poza tym, nie "zdzierają" tylko muszą zarobić. Jak sam zaczniesz pracować, poznasz tą drugą stronę medalu. Quote Link to post Share on other sites
pawsong Posted November 4, 2010 Author Report Share Posted November 4, 2010 Kolego, dolicz cło :) Poza tym, nie "zdzierają" tylko muszą zarobić. Jak sam zaczniesz pracować, poznasz tą drugą stronę medalu. Kolego ja prowadzę własną firmę budowlaną także wiem jak wygląda ta druga strona. :] Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted November 4, 2010 Report Share Posted November 4, 2010 No widzisz. Więc słowo "marża" nie jest Ci obce, prawda? Trzeba mieć z czego ratować tanie państwo :/ Ale do rzeczy. KSC/KWA jest jak porządny sprzęt, na lata. Warto zapłacić więcej, niż za jakiś czas kupować drugi tani pistolet... i trzeci... (da capo al fine ;)) Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted November 4, 2010 Report Share Posted November 4, 2010 134$ + 38$(przesyłka) po kursie 2,8 = 481 zł także jest różnica i to znacząca, za tą kasę można kupić drugi magazynek Ździerają i to ostro w polskich sklepach a po drugie 3/4 oferowanego sprzętu jest nie dostępne :) Nie doliczyłeś Vatu, cło możliwe że zostanie pominięte. A teraz pomnóż tą kwotę * 1,22= 587zł I co nadal się opłaca? Wg mnie średnio... Samo cło jest z reguły tak niskie że nie wpływa znacząco, najgorszy jest vat :/ A wiadomo nie od dziś że sklepy w Polsce, przecież nie kupują po cenach sklepowych np z HK... Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 4, 2010 Report Share Posted November 4, 2010 KSC/KWA jest jak porządny sprzęt, na lata. Ja bym raczej powiedział co najwyżej "niezły". Ich glocki na przykład bardzo często mam na serwisie, częściej niż ARMY. Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted November 4, 2010 Report Share Posted November 4, 2010 A USP? :) Mojego starego .45 tyra drugi właściciel. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 4, 2010 Report Share Posted November 4, 2010 Za krótko mam mojego USP compact żeby się wypowiedzieć. Niemniej odpadający na samym początku wyciąg od zamka jest lekko żenujący w replice za 420zł. Quote Link to post Share on other sites
sylipp Posted February 23, 2011 Report Share Posted February 23, 2011 Za krótko mam mojego USP compact żeby się wypowiedzieć. Niemniej odpadający na samym początku wyciąg od zamka jest lekko żenujący w replice za 420zł. No właśnie też rozważam tę replikę. Dostępna w Asgshopie obecnie http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=3265 . Cena kusząca, ale.... Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted February 24, 2011 Report Share Posted February 24, 2011 Ja też mam Compact'a ale w wersji P10 (inne oznaczenia i lufa z gwintem na tłumik) i od KSC, nie miałem żadnych problemów z odpadającymi częściami. Jedyne zastrzeżenia mam co do zamka (oznaczenia powinny być grawerowane a nie laserowe) i spasowanie zamka mogłoby być lepsze (lekko się gibie). Nie ma to jednak w praktyce żadnego wpływu na osiągi celność... itp Ogólnie wersje System 7 znacznie lepiej działają niż starsze, jednak z 1 nabicia wystrzelisz 1,5 magazynka max (za to nie ma spadków FPS, co jest odczuwalne w innych klamkach z niższych półek) , co wg mnie jest plusem... Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 24, 2011 Report Share Posted February 24, 2011 Przyznaję, blow back słabnie i energia kulki spada dosłownie pod sam koniec. To zaleta duża. Oznaczenia nie są wypalane laserem. Są zwyczajnie drukowane choć dobrej jakości lakierem i szybko nie obłażą. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted February 24, 2011 Report Share Posted February 24, 2011 Przyznaję, blow back słabnie i energia kulki spada dosłownie pod sam koniec. To zaleta duża. Oznaczenia nie są wypalane laserem. Są zwyczajnie drukowane choć dobrej jakości lakierem i szybko nie obłażą. Rzeczywiście o farba, jednak tak czy inaczej, w oryginale jest to głęboki grawer: Dobrze to widać na zamku Shooters Design: http://www.redwolfairsoft.com/redwolf/airsoft/Accessories_Metal_Bodies_Slides_GBB_Shooters_Design_CNC_Slide_and_Barrel_Set_for_KSC_USP_P10_SD_Grey.htm Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 24, 2011 Report Share Posted February 24, 2011 Zgadza się, w oryginale, jak i zamku SD oznaczenia są wgłębione, bez farby. Tłoczone to one raczej nie są i wyglądają jak grawerowane. Quote Link to post Share on other sites
pesinter Posted March 31, 2011 Report Share Posted March 31, 2011 Panowie, dwa pytania: 1. są na rynku/ktoś posiada/umie polecić dedykowane tłumiki dźwięku do replik KSC USP z gwintem na tłumik? ps. Gwint jest dedykowany, nie można wkręcić zwykłego tłumika. 2. czy ktos zamontował na swoje USP tą oto lufę precyzyjną ze specshopu, KM head http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=2814&name=KM_-_Head_-_Lufa_Precyzyjna_USP_.45 ???? Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted April 1, 2011 Report Share Posted April 1, 2011 Ad.1 Tłumiki pasują z gwintem 16mm chyba "-" ale nie jestem na 100% pewien co do plusa lub minusa oraz gwintu. Na pewno 16mm gwint ma MK23 z KSC. Co do firm to robią je King Arms, VFC w tym gwincie (16mm). Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 1, 2011 Report Share Posted April 1, 2011 Mad oniony mają lub mieli taki zestaw bo bawiłem się tym kiedyś u nich. Napisz maila albo zadzwoń. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts