Guest extremateria Posted November 1, 2010 Report Share Posted November 1, 2010 Dobry wieczor. Chcialbym zakupic sobie jakas replike wyzej wymienionych broni, czyli M1911, lub M9. Dla M1911, moze to byc takze wersja MEU. Chodzi mi o jak najwierniejsze oddanie pierwowzoru. Odwiedzilem wiele stron, sprawdzilem wiele replik. Wielokrotnie myslalem, iz juz znalazlem. Za kazdym razem, jakis szczegol mnie zniechecal. Jakies glupie grawery, loga, teksty. Replika ma wygladac jak pierwowzor. Cena nie gra roli. Quote Link to post Share on other sites
theFanta Posted November 1, 2010 Report Share Posted November 1, 2010 (edited) Nie siedzę w asg długo, ale może jakoś pomogę. A wg. z jakim napędem ma być ta replika? Może http://www.metalgun.pl/product-pol-134-Beretta-M9-EG-707-FULL-METAL.html ? Edited November 1, 2010 by theFanta Quote Link to post Share on other sites
Guest extremateria Posted November 1, 2010 Report Share Posted November 1, 2010 Elektryczna/Gazowa. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 1, 2010 Report Share Posted November 1, 2010 Dałeś linka do najgorszej gazowej repliki jaką w zyciu widziałem. Jeśli to miał być żart- mało śmieszny. Najlepiej odwzorowane to będzie zapewne 1911 TMa z konwersją guardera. Wykonanie części guardera do 1911 jest niezwykle staranne a konstrukcja colta TM zapewnia mu działanie maksymalnie zbliżone do oryginału. Quote Link to post Share on other sites
harasim Posted November 1, 2010 Report Share Posted November 1, 2010 http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=21_29&products_id=1419 Pierwsza replika w zbrojowni jaką znalazłem wygląda na to że posiada oznaczenia oryginalne [co zresztą widać po przybliżeniu fotki]. Zresztą http://zbrojownia.linuxpl.com/index.php?cPath=21_29&page=1&sort=4a wiele replik WE z oryginalnymi oznaczeniami do wyboru do koloru [a raczej kamuflażu^^] Quote Link to post Share on other sites
theFanta Posted November 1, 2010 Report Share Posted November 1, 2010 Nie siedzę w asg długo, ale może jakoś pomogę. Dałeś linka do najgorszej gazowej repliki jaką w zyciu widziałem. Jeśli to miał być żart- mało śmieszny. Jeśli nie pomogłem, przepraszam. - Wszystko co do Twojej wypowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 1, 2010 Report Share Posted November 1, 2010 Bądźmy poważni. Kolega pyta o jak najbardziej zbliżone do oryginału repliki czyli pod względem zarówno wyglądu jak i działania a nie o replikę klasy średnio budżetowej. Quote Link to post Share on other sites
kornelm Posted November 1, 2010 Report Share Posted November 1, 2010 Jeśli nie przeszkadza Ci plastik, to TM. Jeśli przeszkadza i masz kase to TM + metal Guardera Jeśli nie masz to KSC. I to będą najlepsze repliki. ad. WE (i innych) się nie wypowiadam pzdr Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 1, 2010 Report Share Posted November 1, 2010 Spuszczanie kurka w 1911 KSC jest zrobione lekko inaczej niż w oryginale (TM ma jak oryginał). Nie chce mi się tego opisywać w kazdym razie TM ma tak jak powinno to być a KSC- nie. Ci co macali wiedzą o co chodzi. Poza tym 1911 KSC po zablokowania zamka z tyłu i wsadzeniu nowego maga trzeba nacisnąć slide-stop. Niby logiczne ale powinien on opaść jeśli wsadzimy nowy mag i lekko odciągniemy zamek. Tymczasem ma źle dobraną sprężynkę i odciągnięcie zamka go nie odblokowuje. A powinno, w TM działa. To są jedyne szczegóły jeśli mowa o realizmie jakie w KSC mi nie odpowiadają. Osiągi i niezawodność jest leciutko lepsza w TM. Acz to już małe różnice tak na prawdę. Quote Link to post Share on other sites
Guest extremateria Posted November 1, 2010 Report Share Posted November 1, 2010 A takie cos TM+Guarder jak napisal kornelm http://www.wmasg.pl/pl/news/show/39893?highlight=custom. Widzialem juz wczesniej, ale lepiej sie was poradzic. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 1, 2010 Report Share Posted November 1, 2010 To je to o czym pisałem, TM z konwersją guardera. Na 99% wymaga generalnego przeglądu i dotarcia po otrzymaniu bo to custom na bazie TM. Sklepy są leniwe zazwyczaj (niby czemu intruder shop miał by być inny pod tym względem?) i prawdopodobnie w tym przypadku guarder ograniczył się do podmienienia części TM na swoje i napaćkania do środka tony smaru. Natomiast sam mam w swoim pistolecie zamek guardera i wykonany jest ślicznie. Niemniej montaż nie ogranicza się do zamiany części a na część b. Wymaga odrobinki pracy włożonej w podszlifowanie, wyrównanie itp. Dlatego też stawiam, że prosto ze sklepu replika ta będzie kiepawa pod względem działania. Natomiast gwarantuję, że z wyglądu Cię zachwyci. Jeśli chcesz to podrzucę Ci zdjecia dwóch hi-cap 5.1 TM z zamkami guardera. Zwróć uwagę na pewien jednak mankament tej konwersji. JEst to zwyczajny zamek od hi capy 5.1 które guarder robi od wieków. Jednak MEU ma dodatkowe nacięcia z przodu, tam gdzie przypada w hi-capie napis "Custom". Guarder do produkcji tych zamków używa zamków do hi capy w których dodaje te nacięcia i wygląda to tak: Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted November 1, 2010 Report Share Posted November 1, 2010 (edited) Wydaje mnie się dex, że w oryginale jest podobnie. Poza tym to najlepsza klamka jaką mam. Pozdrawiam, Lambert Edited November 1, 2010 by Lambert Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts