Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

M1911 (MEU) - M9

Guest extremateria

Recommended Posts

Guest extremateria

Dobry wieczor.

Chcialbym zakupic sobie jakas replike wyzej wymienionych broni, czyli M1911, lub M9. Dla M1911, moze to byc takze wersja MEU.

Chodzi mi o jak najwierniejsze oddanie pierwowzoru. Odwiedzilem wiele stron, sprawdzilem wiele replik. Wielokrotnie myslalem, iz juz znalazlem. Za kazdym razem, jakis szczegol mnie zniechecal. Jakies glupie grawery, loga, teksty.

Replika ma wygladac jak pierwowzor. Cena nie gra roli.

Dałeś linka do najgorszej gazowej repliki jaką w zyciu widziałem. Jeśli to miał być żart- mało śmieszny.

Najlepiej odwzorowane to będzie zapewne 1911 TMa z konwersją guardera. Wykonanie części guardera do 1911 jest niezwykle staranne a konstrukcja colta TM zapewnia mu działanie maksymalnie zbliżone do oryginału.

http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=21_29&products_id=1419

Pierwsza replika w zbrojowni jaką znalazłem wygląda na to że posiada oznaczenia oryginalne [co zresztą widać po przybliżeniu fotki].

Zresztą

http://zbrojownia.linuxpl.com/index.php?cPath=21_29&page=1&sort=4a

wiele replik WE z oryginalnymi oznaczeniami do wyboru do koloru [a raczej kamuflażu^^]

Spuszczanie kurka w 1911 KSC jest zrobione lekko inaczej niż w oryginale (TM ma jak oryginał). Nie chce mi się tego opisywać w kazdym razie TM ma tak jak powinno to być a KSC- nie. Ci co macali wiedzą o co chodzi. Poza tym 1911 KSC po zablokowania zamka z tyłu i wsadzeniu nowego maga trzeba nacisnąć slide-stop. Niby logiczne ale powinien on opaść jeśli wsadzimy nowy mag i lekko odciągniemy zamek. Tymczasem ma źle dobraną sprężynkę i odciągnięcie zamka go nie odblokowuje. A powinno, w TM działa. To są jedyne szczegóły jeśli mowa o realizmie jakie w KSC mi nie odpowiadają. Osiągi i niezawodność jest leciutko lepsza w TM. Acz to już małe różnice tak na prawdę.

To je to o czym pisałem, TM z konwersją guardera. Na 99% wymaga generalnego przeglądu i dotarcia po otrzymaniu bo to custom na bazie TM. Sklepy są leniwe zazwyczaj (niby czemu intruder shop miał by być inny pod tym względem?) i prawdopodobnie w tym przypadku guarder ograniczył się do podmienienia części TM na swoje i napaćkania do środka tony smaru. Natomiast sam mam w swoim pistolecie zamek guardera i wykonany jest ślicznie. Niemniej montaż nie ogranicza się do zamiany części a na część b. Wymaga odrobinki pracy włożonej w podszlifowanie, wyrównanie itp. Dlatego też stawiam, że prosto ze sklepu replika ta będzie kiepawa pod względem działania. Natomiast gwarantuję, że z wyglądu Cię zachwyci. Jeśli chcesz to podrzucę Ci zdjecia dwóch hi-cap 5.1 TM z zamkami guardera.

Zwróć uwagę na pewien jednak mankament tej konwersji. JEst to zwyczajny zamek od hi capy 5.1 które guarder robi od wieków. Jednak MEU ma dodatkowe nacięcia z przodu, tam gdzie przypada w hi-capie napis "Custom". Guarder do produkcji tych zamków używa zamków do hi capy w których dodaje te nacięcia i wygląda to tak: SPECIAL-04-11.jpg