Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Wymiana części w m4 g&p

Recommended Posts

Mam zamiar wysłać na serwis moją replikę (3 lata na stock gb). Na chrono było jakieś 350FPS. Mam zamiar wymienić trochę części:

- sprężyna Guarder m110 - tak żeby było ok.380fps

- zębatka na silniku - prawdopodobnie kupię Guardera, na chyba ze w specshop będzie g&p

- tłok ...

... i tu pojawia się problem z doborem, bo różne tłoki, różni producenci, różna wytrzymałość ;/ Mam kilka typów:

- Wzmocniony poliwęglanowy tłok z 10 stalowymi zębami [uLTIMATE] http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=57_60&products_id=1576

- Wzmocniony tłok POM ze stalowymi zębami [Dream Army] http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=57_60&products_id=1216

Możecie pomóc przy wyborze tak do 65zł? Jeśli to coś pomoże to batka 9,6V 1200mAh.

Pozdrawiam :)

Edited by Meche

Bierz tłok z zębami z tworzywa. Stalowe zęby bierze się do bardzo mocnego tuningu, gdzie tworzywo nie daje rady. Jak będziesz miał zacinke z tłokiem, który ma zęby z tworzywa to najwyżej parę zębów się zetrze i kupisz nowy. Jak zacinka zdarzy się przy tłoku ze stalowymi zębami to prawdopodobnie tłok wyjdzie z tego cało, gorzej z zębatkami, a one kosztują więcej ;)

Przy sprężynie M110 nie ma potrzeby wkładania tłoka z zębami ze stali. Tworzywo też da radę ;)

Edited by dobry_mudzyn_z_afryka

Czyli tłok kompozytowy, dobra to może jakiś wzmacniany czy ten CA z nowej serii?

Z tym m120 to tak jakoś nie jestem przekonany, bo teraz mam 360fps i zasięg jest oki na 0,25, wiec po co będę przeciążał, po prostu chcę żeby możliwie długo ta konfiguracja pracowała.

W zębatka na silniku wygląda także: jednego zęba zostało pół, później jest kilka ostro spiłowanych, znowu pęknięty i spiłowane. Silnik TM EG700

Edited by Meche