przemo76suw Posted November 10, 2010 Report Share Posted November 10, 2010 Witam ,nowa chińska replika http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_253&products_id=7773&name=AEG_-_SR-15_E3_IWS_-_Full_Metal i http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_253&products_id=7774&name=AEG_-_SR-16_E3_IWS_-_Full_Metal , ktoś ma już taką replikę ? Quote Link to post Share on other sites
przemo76suw Posted November 13, 2010 Author Report Share Posted November 13, 2010 Widzę że nie ma zainteresowana tematem . Mimo to napiszę recenzję . Nabyłem SR 16 czyli wersję krótszą . Zacznę od wyglądu , nic nie razi , body ma ładny grafitowy kolor i sprawia naprawdę dobre wrażenie . Plastiki o bardzo dobrej fakturze , szyny urx czarne niestety się bujają na boki około 2 - 3 mm . GB generuje około 330 fps na hrono , kultura pracy nie razi , silnik kwalifikuje się do wymiany ( typowy silnik z starszych modeli BOIY ) , po wymianie na silnik Jg nawet stokowa bateria daje radę a 9,6 firefox to prawdziwa kośara Quote Link to post Share on other sites
jan96 Posted November 14, 2010 Report Share Posted November 14, 2010 A macałeś VFC? Bo sam zastanawiam się nad wymianą repliki tak do marca, ale VFC - 1450 a AEG 850 około - podobno ta nowa marka jest podobna do JG, gdyby to było prawdą, to może bym się pokusił przetestować ;) Quote Link to post Share on other sites
przemo76suw Posted November 18, 2010 Author Report Share Posted November 18, 2010 Moim zdaniem te SR są bliższe nowym replikom BOYI . Miałem KAC PDW boyi i ta Mka jest na wykonana na zbliżonym poziomie . Quote Link to post Share on other sites
jan96 Posted November 28, 2010 Report Share Posted November 28, 2010 Czyli na strzelankę ~2 razy w tygodniu, wystarczy? Aha, i jak dźwiga stockową baterię i ładowarkę? Quote Link to post Share on other sites
przemo76suw Posted November 30, 2010 Author Report Share Posted November 30, 2010 Na stokowym silniku i batce to cienutko . Ale 9,6 firefox daje rade a 10.8 to kosara . Ładowarka jak typwy chinol laduje ale bez rewelacji Quote Link to post Share on other sites
jan96 Posted December 6, 2010 Report Share Posted December 6, 2010 Mi 9,6 kompletnie wystarcza ;) I pytanie: łożyska 7mm? czy może się pokusili na 8mm? Nazwa marki jest taka, że logiczne, co ukazuje się na YT po wpisaniu "AEG" ;D Quote Link to post Share on other sites
Smack Posted December 18, 2010 Report Share Posted December 18, 2010 (edited) przemo76suw a masz jakieś porównanie do innych replik (jakichkolwiek). Jakbyś mógł to napisz reckę, plusy, minusy SR-16. Czy ta replika jest w pełni kompatybilna z częściami innych producentów ( chodzi mi o części Gearboxa ) Edited December 18, 2010 by Smack Quote Link to post Share on other sites
jan96 Posted December 19, 2010 Report Share Posted December 19, 2010 @Smack - jest cięższa, niż się wydaję, wsadzisz baterie i wtedy masz pewny chwyt, w porównaniu do JG G36K, który ma batke w chwycie przednim. Jedno, co mnei ździwiło ( nie wiem jak miał Przemo) to to, że body jest jaśniejsze (wręcz grafitowe) a ras jest czarny. Żadnych luzów nie mam, więc jest to pewnie "na chybił-trafił" z tymi luzami. Wiesz, że jak pisze GB v.2, to jest do GB v.2? w emkach nie ma udziwnień typu szerszy cylinder - zwykle. Tu jest wszystko ok, tylko faktycznie, silnik do wymiany, ale troche pociągnie (czyt. kilka tygodni) Jedyne, co się zwykle różnie, to materiały ;) Quote Link to post Share on other sites
Smack Posted December 19, 2010 Report Share Posted December 19, 2010 Dzięki za odpowiedz. Czyli jesteś zadowolony z swojej repliki i warto ją polecić? A silnik jest aż tak słaby? Quote Link to post Share on other sites
przemo76suw Posted December 20, 2010 Author Report Share Posted December 20, 2010 (edited) Jak dla mnie silnik to cienizna . Faktycznie body grafitowe a risy czarne . Ja mam wstawiony silnik JG i batke 10.8 king arms . Replika po wymianie gumki ma stabilne 360 fps i na prawde ładną pracę . Przez moje ręce przeszło jakieś 20 replik . Jak dla mnie poziom wykonania przewyrzsza repliki Boyi i PJ Edited December 20, 2010 by przemo76suw Quote Link to post Share on other sites
jan96 Posted December 20, 2010 Report Share Posted December 20, 2010 Czy jestem zadowolony - u mnie jest przerwa zimowa, i trudno o skład więcej niż 4 osoby na teama, a normalnie to jest nas spokojnie 15 vs 15, więc trudno powiedzieć, o jej spisywaniu się w lesie ;) Mistrzem celowania z takiego przeziernika nie jestem, więc silnik przejdzie na drugi plan, a stary kolimator - cóż, sypie się. Jeszcze jedna uwaga - RISy troszke szarpią po łapie, więc jak trzymasz za front grip, to obowiązkowo osłony (bez tego nie myśl o rękawicach, długo nie potrzymają) Quote Link to post Share on other sites
przemo76suw Posted December 20, 2010 Author Report Share Posted December 20, 2010 ja mam lanserski chwyt VFC z logo KAC Quote Link to post Share on other sites
Smack Posted December 21, 2010 Report Share Posted December 21, 2010 Jak wypróbujecie swoje repliki w lesie, w prawdziwym boju to nie zapomnijcie opisać wrażeń. Quote Link to post Share on other sites
jan96 Posted December 21, 2010 Report Share Posted December 21, 2010 Po mnie nie oczekuj wcześniej, jak luty, a Suwałki - cóż, u nich dzisiaj ma być -18 w nocy ;) Quote Link to post Share on other sites
przemo76suw Posted December 21, 2010 Author Report Share Posted December 21, 2010 Ja swoja sprwdzałem jeszcze jak nie bylo mrozów . Mam SR 16 czyli wersje kruką . Na G&G 0,25 i guarderach 0,25 daje rade, znosny zasięg i skupienie . Na 0,23 GFC tragedja . To moja 3 replika mam jeszcze m 16 JG ( 400 fps ) i AK 74 ( 420 fps ) . Jako głowną radze SR 15 Quote Link to post Share on other sites
jan96 Posted December 21, 2010 Report Share Posted December 21, 2010 Kupiłem SR-16 bo GROM jej używał i jest przystosowana dla leworęcznych, w porównaniu do HK416, który jest używany teraz, więc zostało 16 ;) I tak dokupię lufę zewnętrzną i wymienię na 363mm (taka krótka wygląda troche pedalsko ;D) Dobrze, że doradziłeś kulki, bo zapomniałem ostatnio trochę o nich ;) Quote Link to post Share on other sites
kubasekekek Posted January 4, 2011 Report Share Posted January 4, 2011 witam jak z replikami po dłuższym czasie używania? Quote Link to post Share on other sites
przemo76suw Posted January 6, 2011 Author Report Share Posted January 6, 2011 Zapytaj na wiosne , teraz jest martwy sezon Quote Link to post Share on other sites
jan96 Posted January 6, 2011 Report Share Posted January 6, 2011 U mnie MOŻE coś na początku ferii będzie, woj. śląkie zaczyna za tydzień. Jeszcze na stockowym silniku będzie Quote Link to post Share on other sites
przemo76suw Posted January 10, 2011 Author Report Share Posted January 10, 2011 Wczoraj mi pękł szkielet GB Quote Link to post Share on other sites
jan96 Posted January 12, 2011 Report Share Posted January 12, 2011 Z jakim przebiegiem? Quote Link to post Share on other sites
przemo76suw Posted January 12, 2011 Author Report Share Posted January 12, 2011 3000 - 4000 bb nie wiele więcej . Co gorsza gb jest w standardze VFC Quote Link to post Share on other sites
jan96 Posted January 15, 2011 Report Share Posted January 15, 2011 bo to kopia vfc, jak pewnie wiesz ;D Mnie GB na pierwszy rzut oka nie wyglądało też miodziasto (konkretnie: szkielet), zresztą i tak czeka wymiana na M100 i w przyszłości gb systemowskie. Może coś w przyszłych dniach jeszcze będzie, zaoorganizuje się kilku ludzi, śniegu nie ma i oficjalny test. Miejmy nadzieje, że to był tylko wadliwy egzemplarz ;) Quote Link to post Share on other sites
SoH Jasio Posted April 11, 2011 Report Share Posted April 11, 2011 Ktos posiada jeszcze ta replike i pokusi sie o recencje bo nie wiem czy kupowac, głownie chodzi mi o model SR15 E3 IWS Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts