gustaff88 Posted November 11, 2010 Report Share Posted November 11, 2010 (edited) Chciałbym kupić replikę M16 i zastanawiam się nad producentem. Kryteria którymi się kieruje to: -full metal, z abs'u tylko okładzinki, chwyt i kolba -oryginalne oznaczenie, lub ewentualnie brak oznaczeń -wersja a4, chwyt transportowy na szynie, lub jego brak tj. sama szyna na gorze -szyny z przodu, wystarczy caly dol i polowa dlugosci (boki i gora) -ogolnie dobre odwzorowanie oryginalu -fpsy i cala techniczna reszta mniej wazne, bede tuningowal -cena jakies 800zl, 1000zl max znalazlem takiego boyi'a http://allegro.pl/replika-karabinu-m16a4-bi-5581m-i1297927754.html wyglada calkiem niezle, tylko nie wiem jak te oznaczenia bo sa slabo widoczne i mam nadzieje ze batka nie jest w tej atrapie lasera... Edited November 11, 2010 by gustaff88 Quote Link to post Share on other sites
seger Posted November 11, 2010 Report Share Posted November 11, 2010 boyi ten jest fajowy. batka wchodzi w kolbe jak w kazdym m16. Quote Link to post Share on other sites
gustaff88 Posted November 11, 2010 Author Report Share Posted November 11, 2010 Teraz zacząłem się zastanawiać nad czymś droższym. Niedługo zima, w ostateczności można sobie darować strzelanie i uzbierać kasę. Gnata kupić na wiosnę. http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_320&products_id=5959&name=WE_-_AWSS_M16A3_-_Hard_Kick_CO2_Blowback Ten jest bardzo ładny. Dużo FPS, gaz - "more realistic", a w tym przypadku tuning ogranicza się do wymiany lufy na precke i paru małych zabiegów Quote Link to post Share on other sites
wiedzmin1994 Posted November 11, 2010 Report Share Posted November 11, 2010 460-490 fps. Nie za dużo jak na karabin szturmowy? Zreszta róbta co chceta. I tak się nie będę z Tobą strzelać. Co do karabinu fajny, w dodatku z blowbackiem i to podobno kopiącym. Podoba mi sie. Tylko żeby było mniej fps. Quote Link to post Share on other sites
Hawk995 Posted November 11, 2010 Report Share Posted November 11, 2010 (edited) Za dużo na szturmówkę. Też nie będę się z tobą strzelał ale naprawdę nie będziesz lubiany jeśli użyjesz tego jako broni bliskiego kontaktu ;) Aha i dolicz jeszcze kasę na dodatkowe magazynki i gaz. Edited November 11, 2010 by Hawk995 Quote Link to post Share on other sites
Szczypek Posted November 11, 2010 Report Share Posted November 11, 2010 jeśli już chcesz odłożyć zakup to ja na Twoim miejscu brałbym z G&P. na dodatek z asgshopu (na przykład tą: http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2174 ) i od razu dał tuning do 420fps (chyba że zamierzasz wchodzić z tym do budynków ;) ) to będziesz miał z gwarancją. Quote Link to post Share on other sites
gustaff88 Posted November 11, 2010 Author Report Share Posted November 11, 2010 Zamówiłem dzisiaj M4 z tej firmy gazowa. Jestem trochę niecierpliwy wiec stwierdziłem, że lekko nadwyrężę swój budżet... :) Strzelałem się już wcześniej i praktycznie zawsze po lasach więc z FPSami nie będzie problemu, na CQB można zawsze kupić jakiegoś tańszego elekryka. Paczka dojdzie, przestrzelimy i podzielę się wrażeniami :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts