woldaw Posted November 11, 2010 Report Share Posted November 11, 2010 Mam taką sprawę ponieważ w replice MP5 firmy JG posiadam aktualnie akumulator 8.4 V , jest on na żylecie i pasowało by mi kupić nowy aku . Zastanawiam się właśnie czy kupić aku 9.6 V , czy się opłaca ? jakie będą tego efekty ? skutki uboczne ? :zastanawia: Pomóżcie :) Quote Link to post Share on other sites
dobry_mudzyn_z_afryka Posted November 11, 2010 Report Share Posted November 11, 2010 (edited) Jak kupisz batkę 9,6V to będziesz miał dużo większy rof, co za tym idzie szybsze zużycie części i większe naprężenia. Możliwe, że za jakiś czas zetrą Ci się zęby na tłoku. Edyta: Zgadzam się z segerem, bierz 9,6V, to co wyżej napisałem to prawda jednak to zużywanie części nie jest aż takie drastyczne. Raczej napisałem to żebyś miał mniej więcej pojęcie o co chodzi. Edited November 11, 2010 by dobry_mudzyn_z_afryka Quote Link to post Share on other sites
seger Posted November 11, 2010 Report Share Posted November 11, 2010 poprawisz reakcję na spust. bierz 9,6v bez gadania a murzyna olej bo plecie głupoty:) Quote Link to post Share on other sites
woldaw Posted November 12, 2010 Author Report Share Posted November 12, 2010 ok , dzięki za info :happy: Pozdrawiam :) Quote Link to post Share on other sites
woldaw Posted November 13, 2010 Author Report Share Posted November 13, 2010 (edited) a aku 1100mAh (9.6V) na ile wystarczy ? 1000 kulek można wywalić ? czy jest za mało pojemny ? :blush: Edited November 13, 2010 by woldaw Quote Link to post Share on other sites
dobry_mudzyn_z_afryka Posted November 13, 2010 Report Share Posted November 13, 2010 To zależy jaki masz silnik, kable, sprężynę, czy mas mosfeta. Powinno starczyć na spokojną niedzielną strzelankę. Na większe manewry raczej nie. Quote Link to post Share on other sites
woldaw Posted November 14, 2010 Author Report Share Posted November 14, 2010 A ładowanie baterii 9.6V zwykła oryginalną ładowarką JG (którą dostałem do aku 8.4V) nie będzie sprawiać jakiś problemów ?? Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted November 14, 2010 Report Share Posted November 14, 2010 (edited) A ładowanie baterii 9.6V zwykła oryginalną ładowarką JG (którą dostałem do aku 8.4V) nie będzie sprawiać jakiś problemów ?? Tym co dostałeś z repliką i dumnie nazywasz ładowarką nie należy ładować absolutnie niczego!!! Szkoda pakietu... Zainwestuj w mikroprocesora- pakiet będzie Tobie wdzięczny. Oczywiście na upartego i z braku laku może ładować tym pseudo prostowniczkiem. Ja jednak odradzam. Edited November 14, 2010 by rodnath Quote Link to post Share on other sites
dobry_mudzyn_z_afryka Posted November 14, 2010 Report Share Posted November 14, 2010 nie można ładować baterii 9,6 ładowarką przeznaczoną do 8,4. Tylko zniszczysz pakiet. Na odwrót raczej nic by się nie stało. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted November 15, 2010 Report Share Posted November 15, 2010 na odwórt włąsnie gorzej jest bo przekroczy napięcie i ogniwa szlag trafi. Quote Link to post Share on other sites
dobry_mudzyn_z_afryka Posted November 16, 2010 Report Share Posted November 16, 2010 No właśnie nie bardzo :P Najlepiej poprostu żebyś batkę 9,6V ładował ładowarką przeznaczoną do pakietów 9,6V. Tak naprawde tylko wtedy masz pewność, że wszystko będzie ok. Quote Link to post Share on other sites
woldaw Posted November 16, 2010 Author Report Share Posted November 16, 2010 Ok , dzięki po raz kolejny :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts