Chinookie Posted November 13, 2010 Report Share Posted November 13, 2010 Witam mam 15 lat i chciałbym wiedzieć czy w moim wieku za zgoda rodziców mógłbym dołączyć do jakiegoś teamu prosiłbym o odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
majster988 Posted November 13, 2010 Report Share Posted November 13, 2010 Zależy. U mnie od 15 lat są treningi i strzelanki wewnętrzne, a na zloty od 18. U tychh ekip popytaj, w Poznaniu n apewno coś znajdziesz. Quote Link to post Share on other sites
Chinookie Posted November 13, 2010 Author Report Share Posted November 13, 2010 dzięki;D popytam Quote Link to post Share on other sites
ALABASTER Posted November 13, 2010 Report Share Posted November 13, 2010 Witam. Raczej będziesz miał problem. Większość ekip 18+ Strzelanki ogólne 16+ za zgodą rodziców. Quote Link to post Share on other sites
_Sick_ Posted November 13, 2010 Report Share Posted November 13, 2010 Ekipy biorą raczej od 18 lat, wezmą od 16 jeśli przyniesiesz zgodę rodziców i chyb a zaświadczenie lekarskie, że możesz biegać itp. (mój team tak robi ze względu iż że może ktoś zasłabnąć na strzelance albo dostać zawału, chociaż to drugie się nie zdarza prawie w ogóle w tym wieku). Jeśli masz np. chore serce, to radze ci nie chodzić w ogóle na strzelanki, chyba że od 18, wtedy bierze na siebie odpowiedzialność. Ogólnie rzecz biorąc teamy powinny brać od 16 lat, jednak robią wyjątki. Poszukaj, popytaj może coś znajdziesz od 15, a jak nie to poczekaj jeszcze rok, dowiedz się więcej itp. :) Quote Link to post Share on other sites
Nellsonn Posted November 14, 2010 Report Share Posted November 14, 2010 Też mam 15 lat i się strzelam ze znajomymi w grupie ponieważ to nie są oficjalne strzlanki to nie ma problemu ale o wiekSzych imprezach mogę narazie zapomnieć Quote Link to post Share on other sites
camus18 Posted November 15, 2010 Report Share Posted November 15, 2010 Są teamy które przyjmują ludzi nawet i 15 letnich. Sam stworzyłem (jeszcze tworzymy ;) ) team w którym jest dwóch piętnastolatków. Ja mam 21 lat i nie przeszkadza mi gra z nimi. Są to normalni gracze. Mogę z nimi współpracować,porozmawiać, pożartować. Wydaje mi się że przede wszystkim Musisz się pokazywać z jak najlepszej strony- nie lizać pupę ! Tylko Być normalnym graczem z którym gra to przyjemność . Pozdrawiam Camus Quote Link to post Share on other sites
_Sick_ Posted November 15, 2010 Report Share Posted November 15, 2010 I nie być Terminatorem, to przede wszystkim. Quote Link to post Share on other sites
PiTeQ Posted November 15, 2010 Report Share Posted November 15, 2010 Sam mam 14 i strzelam się w lokalnym środowisku wraz z kolegami. A na większe imprezy 16+ lub 18+. Quote Link to post Share on other sites
Hawk995 Posted November 15, 2010 Report Share Posted November 15, 2010 Dokładnie. Nie ma żadnej ogólnej reguły. To wybór danego teamu. Jak grasz w piłkę na dworze to nie ma reguły od ilu lat można grać, ale wiadomo, że 5 latki odpadają. Tak samo tu, jest. Quote Link to post Share on other sites
Chinookie Posted November 15, 2010 Author Report Share Posted November 15, 2010 Camus a Ty może z Poznania jesteś?? Bo od razu szukałbym czegoś konkretniejszego;D Jeśli ktoś znałby jakiś team w Poznaniu albo jeszcze lepiej gdyby ten ktos był w nim to prosiłbym o info co i jak z góry thx. Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted November 15, 2010 Report Share Posted November 15, 2010 Camus18 -Skąd? Władysławowo Tak , może jest z Poznania :hahaha: Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted November 15, 2010 Report Share Posted November 15, 2010 :hahaha: Quote Link to post Share on other sites
_Sick_ Posted November 15, 2010 Report Share Posted November 15, 2010 Kolega pewnie nie popatrzył ;d Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted November 15, 2010 Report Share Posted November 15, 2010 Ale wracając do tematu - w styczniu skończę 16 lat , dostałem zgodę na udział w strzelankach w teamie po rozmowie kolegi mającego uprawnienia opiekuna z moimi rodzicami. Większych problemów nie było. Quote Link to post Share on other sites
t0m3k Posted November 15, 2010 Report Share Posted November 15, 2010 Jak chcesz grać w zamkniętym gronie przyjaciół to wiek nie przeszkadza - o ile współgracze się zgodza i jeśli jesteś wystarczająco odpowiedzialny bo jednak ersoft wymaga trochę samodzielnego i trzeźwego myslnia. Quote Link to post Share on other sites
Chinookie Posted November 17, 2010 Author Report Share Posted November 17, 2010 hehe faktycznie nie popatrzyłem haha;D :hahaha: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts