małpetti Posted November 13, 2010 Report Share Posted November 13, 2010 Chciałbym wymienić w swojej replice kolbę na taką, która będzie najbardziej odpowiednia stosowanej w HK416. Do wyboru mamy takową produkcji Hurricane lub JG Czy ktoś miał do czynienia z którąkolwiek? Jak wykonanie? Quote Link to post Share on other sites
sebBo21 Posted November 14, 2010 Report Share Posted November 14, 2010 Witam, ja swoją M4 przerabiam na HK i mam kolbę od Jg. Kolba z wyglądu nie jest zła ,ale gdy nie trzyma się w niej batki to jest za lekka i trzeba ją dociążyć np. ołowiem owiniętym w papier toaletowy (żeby ołów nie latał w środku). Pozdro Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted November 18, 2010 Report Share Posted November 18, 2010 Jak Cię stać to wsadź od ostrego http://www.hkparts.net/shop/pc/HK-416-Factory-German-E1-Rear-Stock-61p52.htm (nie ma problemu z zakupem elementów ostrej ale bez cech bojowych) JG i Hurricane siedzą na ramieniu tak samo - ja większych różnic nie zauważyłem. Quote Link to post Share on other sites
małpetti Posted November 20, 2010 Author Report Share Posted November 20, 2010 (edited) A czy ktoś wie czy oryginalna kolba do HK416 jest w środku pusta jak te do AS? Bo raczej wątpię - byłaby za lekka chyba... :/ ------- no i już wiem! :) Edited November 20, 2010 by małpetti Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted November 25, 2010 Report Share Posted November 25, 2010 Kolba od ostrego nie będzie pasować do AEGa- nie będzie pasować do prowadnicy kolby/stock pipe. Jedynie do niektórych gaziaków ( WA/WOC/InO, czasami WE/TK ) będą pasowały części od ostrego, w tym kolby. Quote Link to post Share on other sites
Ru-D Posted November 30, 2010 Report Share Posted November 30, 2010 Kolba od JG ma magiczna moc wylamywania sie wasow trzymajacych tylna stopke- nie znam chyba nikogo, komu po dluzszym uzytkowaniu by to nie peklo. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts