hokager Posted November 16, 2010 Report Share Posted November 16, 2010 Jeżeli ktoś chce to tutaj są nowe cymy u Krakmanów 0.28,0.31,0.37 linki cm.028 A cm.028 cm.037 wersja taktyczna cm.028 s wersja ze składaną kolbą cm.028c z rączką taktyczną cm.031 cm.031b ak-105 Quote Link to post Share on other sites
Mefisto94 Posted November 16, 2010 Report Share Posted November 16, 2010 (edited) Wiwat taiwangun, Wiwat cyma ! :P Teraz nowi powinni być zachwyceni ( jeszcze nie dawno widziałem na komisie 440 zł za używkę? lol ) Edited November 16, 2010 by Mefisto94 Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted November 16, 2010 Report Share Posted November 16, 2010 Zobaczymy jak długo będą dostępne. Osobiście czekam na MP5 z JG dla dziewczyny ; D Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted November 16, 2010 Report Share Posted November 16, 2010 A ja w końcu się doczekałem na elektrycznego Klocka z Cymy, bo nie mogłem sobie darować, że mój stary padł :). No, w końcu porządne repliki za mniej niż 4 stówy! :D Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted November 16, 2010 Author Report Share Posted November 16, 2010 Logan szkoda że ich nie było w wakacje, kupiłbym zamiast mojego AK z cyber guna tą cymkę 0.28 ze stałą kolbą Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted November 16, 2010 Report Share Posted November 16, 2010 Słuchaj, jeśli dużo nie przepłaciłeś, to nie masz się czym martwić, bo jak pewnie wiesz, to to AK z CG to właśnie Cm.028 ;). Szkoda tylko, że masz Skę, ale jak się będziesz nią umiejętnie obchodził to kolba powinna posłużyć. ;) Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted November 16, 2010 Author Report Share Posted November 16, 2010 Kolba się trzymie akurat jest masywna i nie mam z nią problemów. Moją replikę wysyłam do serwisu niech ją naprawią a jak nie to zwrot kasy i kupuję tą cymę Może dla mojego kolegi się coś znajdzie bo w marcu przyszłego roku kupuje tą cymę albo coś innego tylko z metal gearbox. Quote Link to post Share on other sites
Nellsonn Posted November 16, 2010 Report Share Posted November 16, 2010 (edited) Czyli myślicie że mogę polecić mojemu początkującemu koledze cm 028? bo on się martwi że jest plastikowe body a nie chce mu źle doradzić Edited November 16, 2010 by [SMA]Michael Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted November 16, 2010 Report Share Posted November 16, 2010 Jest temat o CM 028. Od siebie napisze że to dobra replika(mam CM 31 te same bebechy). Logan co do Glocka to masz racje. Też się wkońcu w takowy zaopatrze ^^ Quote Link to post Share on other sites
_Sick_ Posted November 16, 2010 Report Share Posted November 16, 2010 Michael' timestamp='1289928230' post='1433280']Czyli myślicie że mogę polecić mojemu początkującemu koledze cm 028? bo on się martwi że jest plastikowe body a nie chce mu źle doradzić Możesz mu polecić, a b ody na pewno nie rozwali, no chyba że będzie skakał po karabinie... Quote Link to post Share on other sites
Nellsonn Posted November 16, 2010 Report Share Posted November 16, 2010 Dzięki za odpowiedź jeszcze o nim poczytam Quote Link to post Share on other sites
olek1987 Posted November 16, 2010 Report Share Posted November 16, 2010 Panowie, jak jest z trwałością tej 028 w stosunku do G36K z JG, które pojawiły się na gunfire.pl? craazybee.pl itd?? bo już byłem praktycznie zdecydowany na JG..a tu miła niespodzianka:) Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted November 16, 2010 Report Share Posted November 16, 2010 Powiem tak - kiedyś miałem CM.028, a teraz mam G36K z JG. I gdyby nie to, że G36 podoba mi się z wyglądu, to z chęcią zamieniłbym się za CM.028, gdyż jest po prostu lepsze, jeśli chodzi o osiągi i niezawodność :). Jedyne, czego nie zamieniłbym z tego JG, to akumulator, gdyż dorzucane przez JG akumulatory Shuang Bao są wyraźnie lepsze niż te od Cymy. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted November 16, 2010 Report Share Posted November 16, 2010 Lepiej ma się chyba również ABS w CM niż w JG. Jeśli podoba ci się G36 to go bierz natomiast jeśli chcesz za małe pieniądze mieć dobrą replikę to kup CM. Nie chce żeby ktoś mi zaraz zarzucał że JG robi złe repliki ; ) Quote Link to post Share on other sites
_Sick_ Posted November 16, 2010 Report Share Posted November 16, 2010 Wygląd - JG Osiągi - CM Wybór należy do ciebie. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted November 16, 2010 Report Share Posted November 16, 2010 Zgadza się - JG trzyma poziom i robi dobre chińskie repliki, sam mam dwie od nich (gietę i emkę), ale ja osobiście bardziej ufam Cymie. Zwłaszcza, jeśli chodzi o porównanie CM.028 i G608 (AK i G) :). Quote Link to post Share on other sites
olek1987 Posted November 16, 2010 Report Share Posted November 16, 2010 Dzięki Panowie:) zastanawiałem się nad kosztami, zamówiłem cm 0.28 z taiwangun.com. Są to moje początki w ASG, jeśli mi się spodoba, to za jakiś czas dozbieram do jakiejś eMki od CA, bo najbardziej mi się podoba:) Jeszcze jedno pytanie, czy do 0.28 można zamontować jakiś kolimator, np na montażu bocznym? czy nie da rady? z góry dziex za odpowiedzi. :cool: Quote Link to post Share on other sites
majster988 Posted November 16, 2010 Report Share Posted November 16, 2010 Da, czemu nie? Ale w tej replice nie ma to sensu. Bo koli który wytrzyma więcej niż 2 dni kosztuje tyle co pół repliki. A montaż też nie jest taki tani. Quote Link to post Share on other sites
eMBeKa93 Posted November 16, 2010 Report Share Posted November 16, 2010 (edited) Owszem, można by zamontować w taki sposób koli, ale jest jeden problem: tak jak i w ostrym AK47, tak i w replice nie ma montażu bocznego :D Można takowy kupić, ale wiercenie w tworzywie to, krótko mówiąc, nieciekawy pomysł - bo po co oszpecać poczciwego kałasza? :) No a koli można zamontować na tysiąc innych sposobów: - wariant a: kupujemy cm.028a i montujemy na szynie - niestety, jest to dość niewygodne i śmiesznie wyglądające zarazem - wariant b: dokupujemy szynę montowaną do szczerbinki i dwóch śrub łączących body - swego czasu można było to dorwać, ale teraz tego nie widzę ;< - wariant c: najbardziej ryzykowny - można spróbować jakoś domontować do cm.028 szynę z cm.039 (dokładnie chodzi mi o tą montowaną między szczerbinką a kolbą). Spróbuję osobiście w najbliższym czasie, o efektach poinformuję. Nie mogę się powstrzymać: ta cm.045a jest prześliczna ! Edited November 16, 2010 by eMBeKa93 Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted November 16, 2010 Report Share Posted November 16, 2010 Nie przesadzajcie z ceną porządnych kolimatorów, bo tak naprawdę nawet typowe 1x30 z Taiwanguna za 70 złotych bez problemu będą spełniały swoją rolę, pod jednym warunkiem - że Krakmani przyślą sprawny ;). Ogólnie miałem kontakt z ponad dziesiątką różnych chińskich kolimatorów od Krakmanów i 2 z nich (jeden ten najtańszy, a drugi stylizowany na ACOGa) były walnięte. Najprościej napisać Krakmanom, żeby rzeczywiście sprawdzili kolimator przed wysłaniem go ;). Ja posiadam z ich oferty Aimpointa i sprawuje się bardzo dobrze. Odnośnie montowania kolimatora - dochodzi jeszcze taka opcja: http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesoria_montaze_szyny_montazowe/metalowa_szyna_montazowa_boczna_do_ak_cm-783.html http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesoria_montaze_szyny_montazowe/szyna_montazowa_do_ak_acm-529.html Jest używana przez większą część graczy, którzy mają optykę zamontowaną na CM.028. Oraz ostatnia opcja, którą ja używałem: http://allegro.pl/najmocniejszy-shotgun-mosberg-m47-asg-gratis-i1307045150.html Pewnie zastanawiacie się co to za linka podałem ;). Na tym "shotgunie" zamontowana jest szyna RIS, która swoim kształtem idealnie pasuje nałożona na pokrywę korpusu w CM.028. Wystarczy ją tam nałożyć i przykleić od góry na dobrej jakości dwustronnej taśmie. Jeśli zrobi się to solidnie, to bez robienia dziur w replice można mieć pewny montaż na kolimator. Skąd wiem, że pewny? Bo przez pół roku miałem w ten sposób zamontowaną lunetę 3-9x40, która waży trochę więcej niż kolimator. Uwaga nr 1: Shotgun z oferty to NIE jest shotgun z DE, pomimo tego, że jest oznaczony jako "M47". Jeśli ktoś szuka dla siebie taniego M47 z DE, to niech nie nabierze się na tą aukcję, bo albo sprzedawca nie wie co sprzedaje, albo próbuje wcisnąć kit ludziom. Uwaga nr 2: Są też znacznie tańsze shotguny (najtańsze na rynku), mające oznaczenia CA870 - mają one bardzo podobną szynę RIS na górze, aczkolwiek nie byłem w stanie sprawdzić czy identyczną. Może się jednak okazać, że za znacznie mniejsze pieniądze można więc mieć tą szynę. A co zrobić z kupionym shotgunem? Replika typu back-up, albo na spotkania typu Spring Party ;). Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted November 18, 2010 Author Report Share Posted November 18, 2010 Ciekawe czy będą dostępne parę tygodni czy może parę miesięcy Quote Link to post Share on other sites
olek1987 Posted November 18, 2010 Report Share Posted November 18, 2010 Dzięki za info o kolimatorze:) odpuszczę sobie jednak i nie będę oszpecał:) Mam nadzieję, że się sprawdzi jako pierwsza replika:) dziex! :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
olek1987 Posted November 19, 2010 Report Share Posted November 19, 2010 Panowie, właśnie dziś doszła do mnie replika od Krakmana, wszystko OK ładnie zapakowane. Mam pytanie jakie są podstawowe czynności?, czy kulki King Arms Platinum Series 0.25 g będą pasowały? bo akurat mam opakowanie całe. Jeszcze jedno pytanko, przewód w kolbie z bezpiecznikiem jest dość, podłączając baterię muszę go mocno zwinąć i trochę "na siłę" wcisnąć...Nic mu się nie stanie jeśli będzie w tej kolbie tak mocno zgięty? czyt. "upchany na siłę". z góry dziex za odpowiedź Quote Link to post Share on other sites
eMBeKa93 Posted November 19, 2010 Report Share Posted November 19, 2010 (edited) Zależy jakie masz kable w kolbie. Ja mam z strasznie twardą izolacją, po około połowie roku na zgięciach izolacja zaczęła pękać. Trochę zabawy z taśmą izolacyjną i nie ma żadnego problemu. Edited November 19, 2010 by eMBeKa93 Quote Link to post Share on other sites
olek1987 Posted November 20, 2010 Report Share Posted November 20, 2010 A coś do tych kulek podrzuci ktoś?? dziś strzelałem 0.25 leciały w miarę ok 35 metrów...trochę podkręciłem hop-up i leciały na końcu w górę, więc powróciłem do pozycji początkowej. Czy kulki 0.23 coś zmienią?? i jak ma być wyregulowany ten hop-up? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts