Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Pytania świeżaka

Recommended Posts

Witam,

1. posiadam karabinek CM.028 (Cyma) i zaczyna mi się psuć fabryczny magazynek, więc postanowiłem kupić nowy, czy te mid-cap będą pasowały i czy je polecacie?

Link do Allegro

2. Jaką polecacie ładowarkę do ~50 zł? Niestety na takie coś mogę przeznaczyć tylko tyle pieniędzy. I jakie wejście musi być do mojej broni? Raz piszą, że jest to wejście mini, a raz large, sam już nie wiem jakie to.

3. Jakiej wagi kulki będą najlepsze to tego karabinku? Strzelanka w lesie, średni wiatr, myślałem o 0,25 Cymowskie, P&J lub G&G, jednak cenowo przekonują mnie najbardziej Cymy i P&J.

Na szybko, odnośnie punktu trzeciego - kulki 0,23g (jeśli bardziej chcesz postawić na zasięg niż na celność), lub 0,25g (bardziej na celność, a zasięg spadnie niezauważalnie). Ja wybrałbym 0,25g.

Jeśli chodzi o firmę - najlepsze G&G, ale jeśli nie masz lufy precyzyjnej, to nie są one koniecznością. Natomiast jeśli chodzi o kulki Cymy vs P&J Premium - zdecydowanie P&J Premium.

Magazynek jest ok.

Prawdopodobnie masz wejście Mini, najlepiej to sprawdź: jeżeli masz dosyć małą zielonkawą wtyczkę to mini, jeżeli jest spora i biała to large.

Kulki bierz 0,23 lub 0,25 (ja jednak wybrałbym 0,25) najlepiej G&G, jeżeli wolisz na nich zaoszczędzić to bierz P&J zamiast Cymy.

Co do ładowarki to bierz pierwszą lepszą wolnoładowarkę lub poszukaj w komisie, na allegro i na forum, może dorwiesz używaną mikroprocesorówkę średniej klasy.

Edited by dobry_mudzyn_z_afryka

Aha, odnośnie akumulatorów - upewnij się, że raz piszą tak, a raz tak. Ogólnie rzecz biorąc akumulator może mieć wejście (wielkość wtyczki) Mini lub Large, ale także może być typu Mini lub Large (wielkość ogniw).

Przykładowo możesz mieć akumulator typu LARGE (na dużych ogniwach), który podłączasz za pomocą wtyczki MINI (małej).

O ile dobrze pamiętam (a z moją pamięcią bywa różnie), to CM.028 miały wtyczki typu MINI.

2. Jaką polecacie ładowarkę do ~50 zł? Niestety na takie coś mogę przeznaczyć tylko tyle pieniędzy. I jakie wejście musi być do mojej broni? Raz piszą, że jest to wejście mini, a raz large, sam już nie wiem jakie to.

Dołóż 10 pln i za 60 kup używaną mikroprocesorówkę Batimexa.

Ok, dzięki, ja pojawi się na Allegro to raczej kupię, bo ta chińszczyzna co dali razem z repliką to aż strach patrzeć jak to działa, jeszcze wybuchnie. :biggrin:

A więc, zostało ostatnie pytanie, chyba znane, ale nigdzie nie znalazłem konkretnej odpowiedzi. Jaką kupić szynę do tego karabinka? Oczywiście R.I.S. 22 mm, lecz jak się to montuje? Przecież tu nigdzie nie mam miejsca w moim AK, może być boczna lub na górę, mi to bez różnicy, chciałbym zamontować kolimator. Bardzo proszę o pomoc jak zrobić to krok po kroku... :blush:

I bardzo proszę nie pisać, żeby sobie poszukał w Google, bo już to robiłem... :google:.

Edited by oliee0