Kocur666 Posted November 18, 2010 Report Share Posted November 18, 2010 Jak wszyscy posiadacze auga wiedza - mocowanie gearboxa, a co za tym idzie tylnej plytki jest bardzo slabe w augu. Mocowania srubek lubia sie urwac, a przy sprezynie ponad m150 - samo walniecie tloka odrywa mocowania. Klejenie srubek nie jest dobrym pomyslem bo zawsze sie odklejaja lub odrywaja. Wiercenie body tez jakos mi nie podeszlo. Stad dwa pomysly - jeden prostszy ale brzydki - Mocowanie jednego lub dwuch wzmocnien o ksztalcie L - do kupienia w castoramie za 1.5 zl (zdjecia nizej). Mocujemy w tam gdzie juz sa dziury. Drugi troche bardziej skomplikowany - kupujemy w castoramie aluminiowa szyne 6 mm grubosci. Wycinamy ksztalt tak zeby weszla miedzy gearbox a plastikowe szyny mocujace. Potem wiercenie otworow gdzie bedzie gwint - i na koncu przegwintowanie. Z uwagi ze wzmocnienie to trzyma sie na calej dlugosci plastikowych szyn - jest praktycznie niemozliwe wyrwanie tych szyn. Troche ciezko jest to wszystko dobrze zgrac, ale potem gearbox siedzi bardzo stabilnie. Dodatkowo przydaje sie zrobienie dluzszej sprezynki dociskajacej komore hopa - i mamy wogolnie nie ruszajacy sie gearbox wzgledem body. Przy m165 wyrwalo mi te mocowania, do tego byly ogromne nieszczelnosci na dyszy z uwagi na kopniecie tloka. Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted November 26, 2010 Report Share Posted November 26, 2010 Na jakim dziale, te szyny będą? Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted November 27, 2010 Author Report Share Posted November 27, 2010 Tam gdzie sa castoprecki ;) Aluminiowe czesci, katowniki itp pierdoly. Quote Link to post Share on other sites
painball Posted December 8, 2010 Report Share Posted December 8, 2010 Kawał dobrej roboty. Tylko trochę walą po oczach łby tych śrub. Popatrz za śrubą zamkową-wpuszczaną, np taką: Psikniesz łeb śruby czarnym i będzie mniej wystawać i rzucać się w oczy :happy: Śruby takie też w Castoramie dostaniesz za grosze, w różnych rozmiarach :wink: Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted December 8, 2010 Author Report Share Posted December 8, 2010 Spoko - to i tak jest snajperka do zabawy z duzymi fpsami z ktorej ... i tak nie strzelam bo mam drugiego auga szturmowke ;) Nie chcialo mi sie za srubami latac - mialo sie to tylko trzymac ;) Pozatym taka srube jak zlapac ? I tak musze je dwoma kombinerkami zakrecac - bo to wymaga naprawde duzo sily, dlatego ze ma dociskac plytke. Quote Link to post Share on other sites
painball Posted December 8, 2010 Report Share Posted December 8, 2010 Pod tym "łbem" ma taką kostkę. Wiercisz minimalnie mniejszy od średnicy tej kostki otwór, a podczas dokręcania, działająca siła "wciąga" ją do środka. Osadza się stabilnie w otworze. Nie wiem jak to wytłumaczyć :biggrin: Pewnie się domyślisz. Dla ambitnych też można kwadracik wyrzeźbić. Quote Link to post Share on other sites
Akkenoth Posted December 8, 2010 Report Share Posted December 8, 2010 Powiem więcej, można go wywiercić. Potrzebne jest tylko specjalne wiertło, w castoramie też powinno być. Schemat, jak to działa: http://ru.fishki.net/picsw/102009/13/post/sverlo/sverlo004.gif Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted December 9, 2010 Author Report Share Posted December 9, 2010 Spoko - tylko ze body jest z plastiku i nie bardzo jest gdzie wiercic ;) Ale daloby rade zamontowac. Co do alu - niestety po 4 rozkreceniach - jeden gwint sie troche spsul ... Chyba bede musial szersza sruba nagwintowac. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted December 9, 2010 Report Share Posted December 9, 2010 Kocur nie gwintuj w tych płaskownikach, bo Ci materiału zabraknie. Weź zrób kwadraciany otwór pod taką śrubę meblową i daj nakrętkę z drugiej strony z jakąś podkładką sprężystą, albo koronkową, to się nie będzie luzowało. @ Akkenoth: Otwory można wiercić wielokątne ;-), tylko wiertełko ma mieć zawsze jeden kąt mniej ;-). Kurde jak sobie przyponę, że pracę na ten temat lat temu.... pisałem, to aż się łezka zakręciła ;-). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts