osa1942 Posted November 24, 2010 Report Share Posted November 24, 2010 (edited) Otóż, szukam repliki do 300-400 zł (nie wiatrówka) z której można byłoby postrzelać np. Do tarcz. Nie ma ona służyć do walki, lecz do rekreacji. Coś wyglądem przypominającym R700 bądź M1Garand. FPSów nie musi mieć dużo, ale żeby waliła na te 30-40m. Co do rodzaju to może być spring... Warto kupować np właśnie tego r700 za ok 300zł z taiwanguns? Przypominam że replika ta NIE będzie służyła do walki. Btw: Chodzi o tą replikę http://www.taiwangun.com/karabiny_snajperskie/mb03_wooden_well-712.html Edited November 24, 2010 by osa1942 Quote Link to post Share on other sites
osa1942 Posted November 24, 2010 Author Report Share Posted November 24, 2010 Czy ktoś raczy coś odpisać? ... Quote Link to post Share on other sites
dobry_mudzyn_z_afryka Posted November 24, 2010 Report Share Posted November 24, 2010 Czy raczysz trochę poczekać?? Minęło dopiero 1,5h, myślisz, że wszyscy siedzą na forum 24h na dobę? Bądź cierpliwy a na pewno otrzymasz odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
t0m3k Posted November 24, 2010 Report Share Posted November 24, 2010 Jak chcesz to możesz kupić i tą snajperkę, miałem okazję z niej strzelać - skuteczność w boju zerowa, ale czterotakt daje sporo frajdy. :P do tarczy - czemu nie. Ale i tak lepiej kupić wiatrówkę. Quote Link to post Share on other sites
osa1942 Posted November 24, 2010 Author Report Share Posted November 24, 2010 Ja jestem, bardzo nie cierpliwy ^^ W tym całym strzelaniu bardziej chodzi o fun i szczęście że się trafiło niż o skuteczność. Zresztą wszystkie te 666Fps-owe snajperki po 500zł to o kant kuli rozbić... A może jakiś tani gaziak za 100 zł by się nadawał? Quote Link to post Share on other sites
Bojeq Posted November 24, 2010 Report Share Posted November 24, 2010 A to chcesz strzelać do stodoły czy do tarczy tym gaziakiem za 100zł? Quote Link to post Share on other sites
eliasz Posted November 24, 2010 Report Share Posted November 24, 2010 Tej a jaki jest sens wywalić 300 zł i modlić się o każde trafienie? To nie prościej fajną wiatróweczkę zakupić i faktycznie cokolwiek poćwiczyć? Fun z wiatrówki będzie nieporównywalnie większy... Quote Link to post Share on other sites
piotrek7714 Posted November 24, 2010 Report Share Posted November 24, 2010 ja polecam wiatrówkę tą wiatrówkę, wsam raz do rekreacji, nie droga i diabelsko podatna na tuning ;] jak sie uprzesz to i wmiarę celnie da się z tego strzelac na 70 m Quote Link to post Share on other sites
qblack Posted November 24, 2010 Report Share Posted November 24, 2010 Tak jak napisał kolega z wiatrówki bedziesz miał frajde i pewność, że trafisz z 20 metrów w puszkę! Ale za żadne skarby nie kupuj Lider-ów, Germanów itp za 80-100 zł, szeroki łukiem omijać! http://allegro.pl/hatsan-ranger-80-tr-stg-sas-4-5mm-gw-3-7x20-zest-i1333449532.html na sam początek idealny zestaw, sam posiadam Hatsana i jestem bardzo zadowolony, "optyka" :) siada po 1k śrutu ale czego sie spodziewac za 30 zł. Quote Link to post Share on other sites
Shadow_FALCON Posted November 24, 2010 Report Share Posted November 24, 2010 Nie będziesz miał satysfakcji ze strzelania do tarczy z taniej repliki ASG bo powtarzalność trafień będzie baaaaardzo niska Quote Link to post Share on other sites
darksoviet Posted November 25, 2010 Report Share Posted November 25, 2010 Z całym szacunkiem ale najlepszymi wiatrówkami są wiatrówki łamane klasycznie. Hatsan, Baikał. To można tunningować, jak się posiedzi nad tym trochę więcej to i do 17J można dotrzeć. Quote Link to post Share on other sites
piotrek7714 Posted November 25, 2010 Report Share Posted November 25, 2010 ja jakoś nie mam przekonania do wiatrówek łamanych ja nadal polecam qb 79 :] Quote Link to post Share on other sites
Ray~ Posted November 25, 2010 Report Share Posted November 25, 2010 1. Tak jak jeden z kolegów doradził bierz jakiegoś Hatsana, a jak masz te niecałe 500zł to wtedy używaną Slavię. 2. Nie kupuj wiatrówek na CO2 itp. W tej cenie nic dobrego nie kupisz, dopiero jak masz 800zł to możesz myśleć o takiej (dodatkowo w zimie sobie nie postrzelasz). 3. Najlepsze wiatrówki sprężynowe to te z dolnym naciągiem, niestety za taką musisz dać minimum 1300zł, ponieważ te tanie modele mogą ale nie muszą urwać Ci palce podczas ładowania. (Ja mam HW97k i jest to jedna z najlepszych sprężynówek). 4. Jeśli chcesz mieć lunetę, która się nie rozwali po kilku strzałach, to jej koszt to minimum 300zł. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted November 25, 2010 Report Share Posted November 25, 2010 Kolego Osa aby dowiedzieć się co myślimy o replice którą podałeś w linku wystarczy sobie poszukać w dziale sprężynowym i w dziale snajperskim. Odrobina chęci i znajdziesz dużo materiału na jej temat. Quote Link to post Share on other sites
osa1942 Posted November 25, 2010 Author Report Share Posted November 25, 2010 Dzięki, jeszcze poszukam. Wiatrówka - fajna rzecz... Ale tu gdzie ja mieszkam nie postrzelał bym długo.. Jedni mnie zgłoszą na policję że mam broń i mogę kogoś zabić... Inni będą mnie opie***** za to że im dziecko budzę ... A jeszcze inni będą krzyczeć "Daj postrzelać nooo daaaj... Nie? Ale żyd... " A ASG ciche więc mogę nawet w garażu postrzelać. Quote Link to post Share on other sites
dobry_mudzyn_z_afryka Posted November 25, 2010 Report Share Posted November 25, 2010 Dzięki, jeszcze poszukam. Wiatrówka - fajna rzecz... Ale tu gdzie ja mieszkam nie postrzelał bym długo..Jedni mnie zgłoszą na policję że mam broń i mogę kogoś zabić... Inni będą mnie opie***** za to że im dziecko budzę ...A jeszcze inni będą krzyczeć "Daj postrzelać nooo daaaj... Nie? Ale żyd... " A ASG ciche więc mogę nawet w garażu postrzelać. Żyd pisze się z DUŻEJ litery. To, że Cie zgłoszą na policję to się nie martw, wiatrówki nie zaliczają się do broni ponieważ ich energia kinetyczna nie przekracza 17J i są dostępne bez zezwoleń. Quote Link to post Share on other sites
Akkenoth Posted November 25, 2010 Report Share Posted November 25, 2010 Zależy, o kim mówisz - mieszkańcu Izraela czy wyznawcy judaizmu. Jeśli o tym pierwszym, to tak jak Polak czy Włoch, Żyd także powinien być napisany z dużej litery. Jeśli zaś piszesz o 'starszym bracie w wierze' chrześcijanina, to dla odmiany duża litera na początku będzie błędem. A w garażu to ja bym z niczego nie strzelał... Idziesz na pole/łąkę/do lasu etc i tam sobie organizujesz bezpieczną strzelnicę polową :wink: Quote Link to post Share on other sites
Ray~ Posted November 25, 2010 Report Share Posted November 25, 2010 (edited) Według prawa osoba niepełnoletnia może korzystać z wiatrówki tylko pod opieką osoby dorosłej. Wydaje mi się, że kolega nie ma 18 (chodź może się mylę) i po prostu chce sobie spokojnie postrzelać i żeby się do niego nikt nie przypierdzielał. Nawet jak kogoś przez przypadek postrzeli z repliki ASG to przeprosi i nie będzie kłopotu a z wiatrówką to hmm... sami wiecie. Co do budzenia jakiegoś dziecka i czepiania się sąsiadów, wiatrówki strzelają porównywalnie jak ASG - cicho. I następnym razem nie wymieniaj nazw ludzi innej narodowości na forum, ponieważ sam widzisz ile to szumu robi. Edited November 25, 2010 by GROM.USP Quote Link to post Share on other sites
dobry_mudzyn_z_afryka Posted November 25, 2010 Report Share Posted November 25, 2010 Jeśli budzisz dzieci sąsiadów lub im przeszkadzasz to nie strzelaj przed domem tylko wybierz się gdzieś do lasu lub na pole/łąkę, nie powinieneś mieć tam kłopotów. Quote Link to post Share on other sites
osa1942 Posted November 25, 2010 Author Report Share Posted November 25, 2010 Ja kilka razy strzelałem z wiatrówki "łamanej" i była bardzo głośna . Mam takich sąsiadów że kiedyś (gdy miałem wiatrówkę dziadka) i strzelałem sobie z niej nikomu nie wadząc... Aż do pewnego dnia ... Kiedy ów sąsiad, zastrzelił z wiatrówki 2 własne kury i podał mnie na policję, że to niby ja je zabiłem ... Z kończyło się na sprzedaniu wiatrówki i zapłaty za mandat. Dlatego wole drugi raz nie ryzykować. Co do wieku, to mam 14lat, więc jestem za młody na udział strzelankach ASG. W sumie u mnie poza strzelaniem w garażu z czegoś cichego to nic innego nie można robić... Gdy miałem motor, sąsiedzi zadzwonili na policję za to że jest za głośny i zakłócam im cisze ... Ah ci ludzie ... Quote Link to post Share on other sites
dobry_mudzyn_z_afryka Posted November 25, 2010 Report Share Posted November 25, 2010 Takich sąsiadów to tylko załadować do bagażnika i do lasu wywieźć, współczuję. Jak kupisz snajperkę asg to sąsiad też taką załatwi i będzie strzelał do kur aż je powybija :P Quote Link to post Share on other sites
Ray~ Posted November 25, 2010 Report Share Posted November 25, 2010 (edited) Widzę, że sąsiedzi to idioci. Do wiatrówki można zainstalować tłumik (wystarczy ok 150zł). "Zainstalować" bo raczej będzie na stałe. Jest jeszcze jedna opcja: tłumik zrobić z rolki od srajtaśmy ale to już nie to forum aby wyjaśniać. Kup sobie jakiegoś krótkiego gaziaka z blowbackiem (za te 300zł będziesz miał już coś fajnego), a jakiego to już sobie wybierz czy chcesz USP, GLOCKA czy może Colta 1911 lub coś innego. A i nie zapomnij o okularkach/goglach żeby kupić. Mudzyn - masz rację ale lepiej aby się nie szlajał sam z wiatrówką po łąkach i polach bo jeszcze mu ryj oklepią i zabiorą sprzęt. Edited November 25, 2010 by GROM.USP Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts