myszekmyszek Posted November 27, 2010 Report Share Posted November 27, 2010 Witam. Mam dylemat, bowiem chciałbym kupić sobie p90 (tm odpada...). Więc: http://www.asg.com.pl/CA90_TR_P90_TR_Classic_Army,p,3411.php VS http://allegro.pl/nowe-p90-aeg-gwarancja-i1340519928.html INTERESUJE MNIE: -lepsze wykonanie -możliwość tuningu -niezawodność -kultura pracy Proszę o szczere odpowiedzi. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
brader Posted November 27, 2010 Report Share Posted November 27, 2010 Na twoim miejscu brał bym P90 od CA:) Quote Link to post Share on other sites
Gekon_1 Posted November 27, 2010 Report Share Posted November 27, 2010 W zasadzie lepiej by było poszukać P90 od TM-a która przeważa CA wykonaniem i kulturą pracy. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted November 27, 2010 Report Share Posted November 27, 2010 Po prawdzie obie pokazane repliki różnią się tym (poza znaczkiem producenta oczywiście) że ta chińska mniej skrzypi. Jeżeli chcesz wywalać na p90 tyle kasy ile chce Capri to już kup TokioMarujowską. Jeżeli chcesz wydać tyle co za tą z aledrogo kup raczej na Gunfajerze replikę sygnowaną GFC ( serwis mają porządny czego niewiadomo o firmie z allegro) W temacie cię interesującym: na plus wykonanie chinki (CA trzeszczy przy mocniejszym nacisku) reszta jest dokładnie taka sama dla obu replik (nawey gerboxy mają te same) Proponuję też żebyś poczytał sobie odpowiednie tematy w dziale technicznym. Może pomoze Ci to podjąć decyzję. Quote Link to post Share on other sites
Mimrod Posted November 27, 2010 Report Share Posted November 27, 2010 (edited) Osobiście nie brał bym, ani jednego, ani drugiego, lecz P90'tkę od GFC, jak Arend już powiedział(Allegro), a to dlatego, że aeg jest stosunkowo od niedawna na rynku i nie można dużo o nim powiedzieć, ale już sam brak oznaczeń by mnie do niego zniechęcił. Classic Army niedość, że kosztuję tylę, że trzy razy bardziej opłaca się dozbierać to sto złotych do tm'a na przykład ze specshop'u, to jeszcze znacznie od niego odbiega jakością(sam nie miałem w łapach, ale nie słyszałem chyba dobrego słowa na jego temat, no może dwa czy trzy :icon_biggrin:). Co do GFC: lepsze wykonanie Myślę, że lepsze od AEG'a i od CA zarazem też. możliwość tuningu Raczej nie ma po co wyciskać więcej, ale bebechy nie są jakieś fatalne. No, za wyjątkiem silnika, który strasznie słaby jest i przydałoby się go wymienić. niezawodność Wywalasz bezpiecznik, porządnie podkładkujesz, wywalasz nadmiar smaru z gb :icon_biggrin: - nakład finansowy minimalny, efekt murowany. kultura pracy Jak wyżej, z tym, że możnaby jeszcze wsadzić mocniejszy silnik, jak już mówiłem. Ale to już zależy tylko od Twoich chęci i zasobności kieszeni. Osobiście nie mam p90'tki, ale miałem z paroma do czynienia i sam gdybym miał pieniądze, pewnie bym wymienił mp5 na to właśnie Pe, ale za tym idzie wymiana całego sprzętu i tak dalej.. :icon_cry:. Edited November 27, 2010 by Mimrod Quote Link to post Share on other sites
myszekmyszek Posted November 27, 2010 Author Report Share Posted November 27, 2010 Czyli od GFC to najlepszy wybór? Quote Link to post Share on other sites
Mimrod Posted November 27, 2010 Report Share Posted November 27, 2010 Moim zdaniem zdecydowanie tak :cool:. Quote Link to post Share on other sites
Gekon_1 Posted November 27, 2010 Report Share Posted November 27, 2010 A czy te GFC, JG, echo1 itp. to nie jest przypadkiem to samo tylko produkowane w innych fabrykach ? Quote Link to post Share on other sites
Mimrod Posted November 27, 2010 Report Share Posted November 27, 2010 Tak to jest to samo, ale AEG już nie. Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted November 27, 2010 Report Share Posted November 27, 2010 Lub możesz też polować na okazję i kupić P90 od TM za mniejsze pieniądze;) (ja kupiłem używkę za 465zł z dodatkami ) Swoją drogą wie ktoś jak można wyciszyć pracę petki ? (wszystkie sposoby mnie interesują) Quote Link to post Share on other sites
Mimrod Posted November 27, 2010 Report Share Posted November 27, 2010 Akurat w petce jest duże pole do popisu. Tradycyjne sposoby jak wstawianie cichych głowic itp. są oczywiście okej, ale w Pe, akurat bardzo warto dokupić tłumik, bo baardzo tłumi odgłos dźwięku w porównaniu do zastosowania go w innych replikach, ale to głównie przez długość lufy, która jest krótka. Oczywiście ważne jest odpowiednie wypodkładkowanie, żeby zębatki nie wyły jak we wszystkich chińskich stockach :icon_biggrin:. Jednak najskuteczniejszym chyba sposobem jest obłożenie gb matą tłumiącą, bądź jakoś pianką, bo pomiędzy korpusem a gb jest naprawdę sporo miejsca, więc można szaleć :wink:. Mam nadzieje, że pomogłem :happy:. Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted November 27, 2010 Report Share Posted November 27, 2010 Tłumik posiadam stockowy "marujca", ale i tak jest głośna.. Pójdzie do podkładkowania tak czy tak :) Quote Link to post Share on other sites
Mimrod Posted November 28, 2010 Report Share Posted November 28, 2010 A powiedz jeszcze co dokładnie Ci tam wyje, ale moim zdanie i tak mata jest najlepsza :happy:. Oczywiście nie rezygnuj z podkładkowania. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts