wiedzmin1994 Posted November 27, 2010 Report Share Posted November 27, 2010 Witam, jak w temacie, gdy chwytam swoja gietę to plastik nie przyjemnie trzeszczy (mi to osobiście przeszkadza). Powodem są luzy pomiędzy chwytem przednim, gniazdem magazynka a body. Odpiąłem je i dużo mniej trzeszczy ale jednak dalej. Trzeszczy też chwyt pistoletowy i dźwigienka zwolnienia magazynka. Czy ktoś eliminował to trzeszczenie? Myślę że zredukuję luzy izolką, ale może macie jakieś sprawdzone pomysły. Może coś dać od środka body? Może po prostu ten plastik tak ma i nic sensownego nie da się zrobić? Z góry dzięki za odpowiedzi. PS. przepraszam za błędy, post pisany na szybko. Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted November 27, 2010 Report Share Posted November 27, 2010 Może przetarcie trzeszczących miejsc chusteczką ze smalcem coś pomoże. Mnie to się sprawdziło. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 28, 2010 Report Share Posted November 28, 2010 ja póki co miałem w łapach i na strzelaniu cztery różne modele G-608 i luzów/trzeszczenia nie było. Mój kolega w wersji C miał ten problem, ale krawędzie połączył lakierem do paznokci i jest gut. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted November 28, 2010 Report Share Posted November 28, 2010 Można pomalować wewnętrzne części body sprayem. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
t0m3k Posted November 30, 2010 Report Share Posted November 30, 2010 Proponuję włożyc zgiętą kartkę papieru pod body :P Aczkolwiek prędzej kombiowałbym jak mówiłeś izolką. To zależy, jak bardzo duże są tam luzy. Quote Link to post Share on other sites
wiedzmin1994 Posted December 4, 2010 Author Report Share Posted December 4, 2010 Posmarowałem smarem maszynowym i jest już dobrze. Nic nie skrzypi :). Dzięki wszystkim za odpowiedzi, aczkolwiek z kartką papieru to niezbyt dobry pomysł (gdyby się śnieg dostał i stopniał to byłaby papka). Quote Link to post Share on other sites
Gan Posted January 23, 2011 Report Share Posted January 23, 2011 Witam. Też mam ten problem, stąd mam pytanie: Tym smarem przesmarowałeś wszystko od środka tak? Byłbym wdzięczny jakbyś opisał ten zabieg ;) Pozdrawiam, Gan. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted January 23, 2011 Report Share Posted January 23, 2011 Smarujesz od wewnątrz powierzchnie, które się ze sobą stykają. Lower z upperem, chwyt z przodu itd. Jak ściśniesz replikę tam, to nachodzą na siebie dwa kawałki plastiku, i te kawałki smarujesz. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts