AdameKOSW Posted November 30, 2010 Report Share Posted November 30, 2010 Witam, mój znajomy ma problem z tą repliką. Otóż dzisiaj mu przyszła, postrzelał troche i tu zonk. Replika się zacina, nie chce oddać strzału (słychać takie tyk, tyk). Bateria jest o napięciu 9,6v, naładowana. Co to może być? Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted December 2, 2010 Report Share Posted December 2, 2010 Próbowaliście podłączyć inną batkę? Quote Link to post Share on other sites
cNR Posted December 2, 2010 Report Share Posted December 2, 2010 miałem podobny problem przy eMce od Krakmanów. Po prostu były źle podpięte kabelki, a konkretniej źle był wtyk. Wystarczy odesłać na gwarancje i po sprawie (o ile jest). Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted December 3, 2010 Report Share Posted December 3, 2010 Te APSy są okropnie prądożerne, stockowa batka nie nadaje się do niczego. Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted December 7, 2010 Report Share Posted December 7, 2010 Ja na 9.6 1500 batimex z usuniętym ebb wywalał 5-7 magów 1300-1700bb a z ebb było ledwo 2 magi i wszystko strasznie się grzało . Quote Link to post Share on other sites
AdameKOSW Posted December 8, 2010 Author Report Share Posted December 8, 2010 Problem tkwi w EBB. Znajomy powiedział że coś się ułamało przy EBB i bez niego replika strzela normalnie. Nie pozostaje koledze nic innego jak wysłać na gwarancje. Miejmy nadzieję że po przyjściu od serwisu nie będzie powtórki z rozrywki. Quote Link to post Share on other sites
chrislacorunna Posted December 10, 2010 Report Share Posted December 10, 2010 (edited) tylko powiedźcie mi jedną rzecz, jak dobrze pamiętam 30 listopada był już pokaźny mróz, a jak dobrze pamiętam akumulatorki nie lubią mrozu, prawda? Tak samo mam ja z TM Famas SV i mój kolega z cymą.037 Edited December 10, 2010 by chrislacorunna Quote Link to post Share on other sites
SZNOK Posted December 24, 2010 Report Share Posted December 24, 2010 o ile jeszcze nic nigdzie nie wysłaliście SPRÓBUJCIE tylko odkręcić delikatnie silnik znaczy tą śrubę dociskową, tylko nie za dużo bo będzie piłować zębatki ale jak to nic nie da to tylko gwarancja bo niema co rozkręcać nowej repliki, a tak to spróbujcie na innych bateriach czy też zacina. Quote Link to post Share on other sites
AdameKOSW Posted December 24, 2010 Author Report Share Posted December 24, 2010 Replika wróciła z serwisu. Wymienili tłok. Temat można zamknąć. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Belliar Posted December 29, 2010 Report Share Posted December 29, 2010 Chyba mam dokladnie ten sam problem. Replika po jakies pol godzinie dzialania przestala strzelac. z silnika wycjodza odglosy jakby silnik sie scieral. Mysle ze to samo. Czy karabin po zmianie tłoka dziala juz normlanie? Quote Link to post Share on other sites
AdameKOSW Posted December 30, 2010 Author Report Share Posted December 30, 2010 Oddałem kilka testowych strzałów i jest okej. Zobaczy się dopiero po wystrzeleniu kilku magazynków. Oby znowu się nie spierniczyło, bo szkoda hajsu na odsyłanie co chwile repliki. Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted December 30, 2010 Report Share Posted December 30, 2010 Bez ebb nic się nie rypie nawet na li po 11.1 25c. Quote Link to post Share on other sites
AdameKOSW Posted December 31, 2010 Author Report Share Posted December 31, 2010 No tak, tylko znajomy ją zakupił z myślą o EBB. Nie po to się kupuje taką replikę by odłączyć ten system. Quote Link to post Share on other sites
forgiel Posted January 1, 2011 Report Share Posted January 1, 2011 Jeżeli słychać, że się silnik piłuje to należy dokręcić śrubę dociskową silnika. Musi ładnie przylegać do zębatek i nie będzie piłował. POzdro Quote Link to post Share on other sites
spat24 Posted January 29, 2011 Report Share Posted January 29, 2011 Witam mam zamiar kupić replike ASR101 Full Metal EBB[APS] ale nie znam sie na nich czy mógł by mi ktoś powiedziec czy ona jest dobra czy nie.Bardzo Proszę o odp Quote Link to post Share on other sites
AdameKOSW Posted January 29, 2011 Author Report Share Posted January 29, 2011 Replika ma wystrzelone max 1000 kulek. Do tej pory od naprawy nic się nie stało, oby żyła długo :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts