Kargan Posted December 2, 2010 Report Share Posted December 2, 2010 Skoro Defender okazał się być nie-koszerny a M16A4 M5 RAS jak mi powiedziano w sklepie "nie wiadomo kiedy będzie" prosiłbym o podpowiedź co zamiast ? Znalazłem kilka replik, ale za cholerę nie mogę znaleźć znaczących różnic poza ceną ? Może ktoś miał styczność i pomoże mi zdecydować się na którąś z nich ? :huh: 1) SPR/A - Colt's Firearms - Special Edition - jak rozumiem to special oznacza dodatkową lunetę ? Nie mam pojęcia czy przydatną czy nie (zakładam, że średnio skoro jest w bonusie) ale co z samą repliką ? 8mm łożyska to podobno lepiej niż 6 czy 7 :zastanawia: 2) SPR/A - Colt's Firearms - tu nie ma przydomka special a jedyną różnicą poza 7mm łożyskami jest brak lunety...czyżby luneta kosztowała tylko około 180 PLN ? :blink: Warto dać te 180 więcej za lunetę i 8mm łożyska ? 3) SAM-R - Colt's Firearms - Squad Advanced Marksman Rifle - czy poza nazwą dającą +200 do lansu i lufą dłuższą o 4 cm ta broń różni się czymś szczególnym od pozostałych ? Jakim cudem przy takich samych bebechach (jak wynika z opisu) jest prawie 500 PLN tańsza ? :zastanawia: Dodatkowo znalazłem jeszcze coś takiego: 4) M16A4 FN i zastanawiam się, czy dałoby się to jakoś "orisować" by przypominało tytułowe M5 RAS a jednocześnie koszt nie przekroczył wszystkich broni razem wziętych :dry: Cholera mam wrażenie, że łatwiej by mi było kupić samochód niż replikę :bialaflaga: Quote Link to post Share on other sites
majster988 Posted December 3, 2010 Report Share Posted December 3, 2010 Konwersja M5 Konwersja do M16A4 FN. Do tego ACOG'a jakiegoś zakup żeby jeszcze lepiej wyglądał. I będzie tańszy od większości tamtych karabinów, które są bardziej wyborowe niż szturmowe. Ale nie opieraj się tylko na mojej wypowiedzi, bo może się okazać że konwersja nie będzie pasować czy coś i dupa :/ Quote Link to post Share on other sites
Kargan Posted December 3, 2010 Author Report Share Posted December 3, 2010 No dobra, jest to jakaś opcja ale: broń 1149 + ACOG ok. 350 + RIS +529 = 2 028 :zastanawia: No to wychodzi, że to będzie najdroższa z wymienionych opcji - a czy najlepsza ? Oto jest pytanie do tych co się znają :bialaflaga: Quote Link to post Share on other sites
majster988 Posted December 3, 2010 Report Share Posted December 3, 2010 Ten ACOG to tylko dla szpanu i zwiększenia koszerności repliki. Nie musi być. Quote Link to post Share on other sites
Kelly Posted December 3, 2010 Report Share Posted December 3, 2010 niektórzy nie widzą kulek więc luneta jak najbardziej jest na miejscu. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted December 3, 2010 Report Share Posted December 3, 2010 Niektórzy używają ciemnych kulek, specjalnie, żeby nie były widoczne... :sciana: Quote Link to post Share on other sites
majster988 Posted December 3, 2010 Report Share Posted December 3, 2010 ACOG'i za tą cenę to nie lunety ale kolimatory zamknięte o ich wyglądzie. Quote Link to post Share on other sites
Janek Posted December 3, 2010 Report Share Posted December 3, 2010 http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2103 Bierz to. Najnowsze dżipiki z łożyskami 8mm. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts