Vault13 Posted December 5, 2010 Report Share Posted December 5, 2010 Witam Chce wyjać gb z M16 (replika oczywiscie metalowa, w standartach normalnych AEG, ale firmy nie znam). Problem jest o tyle frustrujacy, ze występuje pod sam koniec. Otóz odkreciłem, wypchnałem, wybiłem i odczepiłem chyba wszystko co sie da ale nadal mam samo metalowe body, raczka, silnik, kolba, mocowanie magazynka (ząbek) sa odkręcone ale nadal nie chce zejsć :/ ogólnie wdg. mnie całe body wyglada jakby nie dało sie z niego wyjać gb bo jego kształt TEORETYCZNIE powinien blokować gb w 2 miejscach - przy wejsciu na silnik i w tylnej części. Nie wiem co mam juz robic, zostałem z body które jest jednym kawałkiem metalu i gearboxem w srodku który nie chce wyjść. Jestem poprostu zdesperowany bo jutro strzelanka a musze spreżyne wymienic :( Tak więc, podsumowywujac; HELP!!! Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 5, 2010 Report Share Posted December 5, 2010 pisze to tylko dlatego, ze kazda pomoc sie przyda, wiec nie gryzcie, jesli sie myle. Skoro w kalachu trzeba zdjac selektor i chwyt pistoletowy, to moze w M jest tak samo? Poza tym body rozsuwa sie na czesc dolna i gorna, wiec zapomniales o jakims pinie' skoro u Ciebie jest jeden kawalek. Quote Link to post Share on other sites
Vault13 Posted December 5, 2010 Author Report Share Posted December 5, 2010 (edited) Body jest jednoczęściowe :/ rozkładam emke pierwszy raz :/ Jest kilka wystających elementów ale to nie sa piny ponieważ próbowałem je wybić i nic :/ pewnie imitacje :( Edited December 5, 2010 by Vault13 Quote Link to post Share on other sites
Olek96 Posted December 5, 2010 Report Share Posted December 5, 2010 (edited) BODY jest jednoczęściowe? A ja jestem święcie przekonany, że body w każdej emce rozkłąda się na dwie cześci. Żeby rozłożyć eMkę trzeba wybić duże piny, bo małe, o średnicy ok.2mm to imitacje. Edited December 5, 2010 by Olek96 Quote Link to post Share on other sites
rogal138 Posted December 5, 2010 Report Share Posted December 5, 2010 (edited) Żeby rozłożyć eMkę trzeba wybić duże piny, bo małe, o średnicy ok.2mm to imitacje. No i tu sie kolega myli, jest jeden 2mm pin przy selektorze który zwykle jest "prawdziwy" i przechodzi przez całe GB. Jest ulokowany jakiś centymetr nad spustem, trzeba go wybić oraz wyciągnąć zatrzask magazynka, wykręcić śrubę w stock pipe i dwie z chwytu, a selektor ustawić pomiędzy safe a semi i wyciągamy ;) Edited December 5, 2010 by rogal138 Quote Link to post Share on other sites
Pucu Posted December 5, 2010 Report Share Posted December 5, 2010 Trzeba czasem użyć trochę siły, ale z rozwagą. Quote Link to post Share on other sites
Kiekos Posted December 5, 2010 Report Share Posted December 5, 2010 Polecam tuty na youtube. Znajdziesz dobry, gdzie opisane jest wszystko krok po kroku i git. Wpisz M16 disassembly. Powinno coś wyskoczyć :wink: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts