Ghost10 Posted December 6, 2010 Report Share Posted December 6, 2010 Siema, kolega ma problem przy kablu który łączy baterię nadwyrężył się, starł się chyba troche. Teraz bateria ładowana jest normalnie a po kilku strzałach pada jakby była pusta. Co z tym zrobić. Replika z tej baterii: http://www.taniemilitaria.pl/sklep/product_info.php?cPath=49_34&products_id=28 Quote Link to post Share on other sites
zaki123 Posted December 6, 2010 Report Share Posted December 6, 2010 stan izolacji ma znaczenie tylko jak dochodzi do zwarcia :cool: jeśli się "nadwyrężył" to mogą być w kablu ponadrywane ale mówisz, że strzela. Czym od ładuje akumulator? tą wolnoładowarką z zestawu? Quote Link to post Share on other sites
Kelly Posted December 6, 2010 Report Share Posted December 6, 2010 Zarówno bateria jak i ładowarka do niczego się nie nadają akurat z tej repliki więc śmiało możesz kupić nowy pakiet a najlepiej lepszą replike :) Quote Link to post Share on other sites
Ghost10 Posted December 7, 2010 Author Report Share Posted December 7, 2010 (edited) On ładuje tą ładowarką z zestawu. A gdybym to miejsce jakoś taśmą izolacyjną przykleił to coś to poprawi? Replika oddaje pare strzałów na całej baterii a potem zdycha jakby była nie naładowana. Ta replika ma regulowany hop up? jak tak to gdzie. Edited December 7, 2010 by Ghost10 Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted December 7, 2010 Report Share Posted December 7, 2010 Prąd z baterii ucieka przez otwór w termoizolacji, zasada ta sama co z wodą albo gazem. Zaklei izolką, na pewno to przez to! Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted December 7, 2010 Report Share Posted December 7, 2010 Bateria jest do wyrzucenia. Replika zreszta tez bo to tani szit jest ;) Quote Link to post Share on other sites
Ghost10 Posted December 7, 2010 Author Report Share Posted December 7, 2010 Wiem, ale pomoge mu :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts