Skoq21 Posted December 19, 2010 Report Share Posted December 19, 2010 Ostatnio w mojej snajperce jest taki problem , jak się załaduje to się trochę blokuje spust, a potem całkiem nie strzela ;/ Jak zdejmuje body to jest trochę lepiej , i zauważyłem że jak się tnie to z lewej strony gearboxa jest sprężynka z metalowym bloczkiem, która nie jest do końca w górze, a przy normalnych strzałach jest maksymalnie w górze. Prosiłbym o pomoc , jak ktoś nie wie o co mi chodzi to niech napisze na gg: 10543057, chętnie zrobię zdjęcia i wyślę, jak trzeba to nawet film ;] Prosiłbym o pomoc bo kupuje nowy karabin a mój qmpel z "oddziału" chętnie by kupił moją snajperkę , więc zależy mi , abym ją wyremontował . Z góry dzięki za pomoc . Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 19, 2010 Report Share Posted December 19, 2010 1) to nie je snajperka 2) ciężko mi cokolwiek powiedzieć o elemencie na lewo od gearboxa ponieważ ta replika nie ma gearboxa. Ta replika nie ma nawet "gear" :D więc msisz precyzyjniej sformułować pytanie. Quote Link to post Share on other sites
Skoq21 Posted December 19, 2010 Author Report Share Posted December 19, 2010 a więc nie wiem jak to się nazywa, w każdym razie w elektrykach są gearboxy a tutaj nie wiem co, w każdym wypadku zawsze mogę ci wysłac tego czegos zdj. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 19, 2010 Report Share Posted December 19, 2010 To je dołącz i opisz problem. W poście. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted December 19, 2010 Report Share Posted December 19, 2010 (edited) Tutaj jest zespół tłoka i cylindra, oraz doczepiony pod nimi trigger set. A co do zdjęcia to weź je wyślij na forum, niech wszyscy zobaczą. Zgaduję, ze coś ci się zryło właśnie w zespole spustowym. EDIT: Drugi... Chodziło ci o ten element? Edited December 19, 2010 by wiciok Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 19, 2010 Report Share Posted December 19, 2010 Jesli o ten to o ile pamiętam- wywal ten badziew w pierony. Powinno działać, zniknie Ci jedynie blokada strzału przy podniesionej rączce. Nawet czsem się przydaje, do łagodnego opuszczenia sprężyny :D Quote Link to post Share on other sites
Skoq21 Posted December 19, 2010 Author Report Share Posted December 19, 2010 Tak właśnie o ten ... hmmm wywalić, spróbuje, jak cos zepsuje to napisze :] tylko że to raczej od blokady spustu nie jest... Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted December 19, 2010 Report Share Posted December 19, 2010 (edited) Jest od blokady spustu, ale takiej jak napisał Dexter - po podniesieniu rączki. Manualny bezpiecznik jest po drugiej stronie. A przynajmniej powinien, bo tak samo jest w podobnych wynalazkach typu M6 i MB03. Zerżniętych z VSR oczywiście. Edited December 19, 2010 by wiciok Quote Link to post Share on other sites
Skoq21 Posted December 19, 2010 Author Report Share Posted December 19, 2010 a to o to chodzi :o to spróbuje to wywalić, ale nie wiem czy później złoże z powrotem , bo rozpiska w tej książce to chyba dla krasnoludków jest ;/ Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted December 19, 2010 Report Share Posted December 19, 2010 Uważaj, żeby nie pogubić sprężynek. W środku powinny być 2 większe plus ta jedna mała, którą wywalasz. Rozkładaj ostrożnie, to wszystko powinno zostać na swoich miejscach. Bo inaczej może być nieciekawie - ja ponad 3 godziny składałem bardzo podobny mechanizm spustowy... Quote Link to post Share on other sites
Skoq21 Posted December 19, 2010 Author Report Share Posted December 19, 2010 nie śmiga już złożyłem ;] ale w te sprężynki jestem wprawiony bo jak składałem gearboxa v2 to musiałem trzymać 2 kabelki i jeszcze anti-ripostal (nie pamiętam jak to sie dokładnie nazywało) . pół dnia skręcania i rozkręcania ale naprawiłem mój pierwszy karabinek ;] Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted December 19, 2010 Report Share Posted December 19, 2010 Antireversal Quote Link to post Share on other sites
Skoq21 Posted December 19, 2010 Author Report Share Posted December 19, 2010 no dokładnie, ja pamięci nie mam, ale mam nadzieje że mi się nic nie rozdubcy po tej naprawie Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts