Magnus14 Posted December 19, 2010 Report Share Posted December 19, 2010 Witam Jeśli pisze nie w w tym dziele to przepraszam i proszę o przeniesienie postu bowiem nie znalazłem innego miejsca gdzie mógłbym umieścić swój post. Chcę kupić Bowmana i przy niem znajduję się wtyk typu K. I tu rodzi się moje pytanie: czy będzie on pasował do większości krótkofalówek, pmr? Bardzo proszę mnie oświecić :) Pozdrawiam Link to post Share on other sites
Pietracha Posted December 20, 2010 Report Share Posted December 20, 2010 Lepiej było napisać tu: http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/20722-radiokomunikacja-pytania-i-odpowiedzi/ A co do pytania Nie, nie będzie pasował do większości. Będzie pasował do PMRek z wtykiem Kenwood (K). To chyba logiczne. Zresztą zaczynasz od złej strony. Najpierw kupuje się radio a później do niego dobiera zestaw słuchawkowy z odpowiednim wtykiem. A Bowmana (oczywiście kopię) można kupić praktycznie z każdym wtykiem stosowanym w PMRkach. Link to post Share on other sites
Pik Posted December 20, 2010 Report Share Posted December 20, 2010 Dlaczego od złej strony? Może kolega dostał/kupił jakiś zestaw i teraz szuka do niego odpowiedniego radia. Co do radia to na wtyki Kenwood są np bardzo dobre Intek'i lub jeszcze lepsze NavComm'y. W przypadku tych drugich trzeba troszkę się podszkolić w obsłudze, ale potem odwdzięczą się całym swoim dobrodziejstwem. Link to post Share on other sites
Pietracha Posted December 20, 2010 Report Share Posted December 20, 2010 Czytaj ze zrozumieniem Pik - kolega napisał, że dopiero chce zakupić Bowmana. A dlaczego najpierw wypada wybrać radio a później zestaw słuchawkowy to chyba nie muszę tłumaczyć :icon_wink: I nie wszystkie Inteki są na wtyk Kenwood vide Intek MT4040. Navcommy z kolei występują z dwoma rodzajami wtyków. Link to post Share on other sites
Foka Posted December 20, 2010 Report Share Posted December 20, 2010 http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/20722-radiokomunikacja-pytania-i-odpowiedzi/ Link to post Share on other sites
Recommended Posts