NastY Posted December 27, 2010 Report Share Posted December 27, 2010 Witam, Szperałem trochę po tutejszym forum i wyczytałem że w tańszych replikach warto wymienić komorę HU, gumkę i lufę na preckę żeby poprawić osiągi repliki. Jeśli chodzi o komorę to zastanawia się nad King Arms bo kolega ma ją w swoim SPR i mówi że działa wyśmienicie. Ciekawi mnie jednak komora CA, bo ludzie też ją sobie chwalą. http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_215_197&products_id=4623&name=King_Arms_-_Komora_HopUp_-_M4/M16 http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_215_197&products_id=3217&name=CA_-_Komora_Hop_Up_do_M4,_M16 Czy jest ktoś w stanie powiedzieć czy jest między nimi jakaś znacząca różnica? Pozdrawiam. Link to post Share on other sites
AnR Posted December 27, 2010 Report Share Posted December 27, 2010 Bazując na moim ostatnich doświadczeniach jeśli chodzi o chinole to dość ryzykownym jest wymieniać komory jeśli nie dysponujesz kilkoma modelami. Mogą pojawiać się problemy z nieszczelnością i podawaniem kulek. Jeśli ma odpowiednie FPS to bym zostawił. Przestrzelaj na chrono, jeśli po zmianie lufy i gumki masz STABILNE FPS, bez rozrzutów 20 fps, przy POPRAWNYM złożeniu repliki to komory bym nie ruszał. Link to post Share on other sites
Wiedźminos Posted December 27, 2010 Report Share Posted December 27, 2010 Zawsze pozostaje doszczelnienie komory teflonem :P Link to post Share on other sites
NastY Posted December 28, 2010 Author Report Share Posted December 28, 2010 Wiedźminos masz na myśli doszczelnienie stockowej komory? To daje jakis wyraźny rezultat? Link to post Share on other sites
AnR Posted December 28, 2010 Report Share Posted December 28, 2010 Tak. Stabilne FPS, co jest bardzo ważne. Może Ci dodać jakieś 3-5 fps. Link to post Share on other sites
NastY Posted December 28, 2010 Author Report Share Posted December 28, 2010 Aha, właśnie tego oczekiwałem, 3-5 fps jest mało istotne :]. Napisze maila do krakmana z zapytaniem co do komory HU, ale obawiam się że zasugerują którąś ze swojej oferty. Odpowiedź zamieszczę tutaj może kiedyś się komuś przyda. Link to post Share on other sites
Wiedźminos Posted December 31, 2010 Report Share Posted December 31, 2010 Z doświadczenia wiem, że krakmanom się nie ufa. Wybrałbym raczek specshop lub coś w ten deseń. Link to post Share on other sites
NastY Posted January 8, 2011 Author Report Share Posted January 8, 2011 Krakmani polecają wymianę komorę stockowej na komorę guardera i przełożenie pozostałych części z komory stockowej do tej. Jak obiecałem tak napisałem. Link to post Share on other sites
Recommended Posts