dredkillaz1 Posted December 30, 2010 Report Share Posted December 30, 2010 (edited) witam zastanawiam sie nad kupnem mojej drugiej repliki , jest to ak 74 cm.031 czy moglibyście powiedziec coś o tej replice wymienić jakies wady i jakies zalety a także podsunąć jakiś link sprzedaży . Chciałbym także wiedzieć co się w niej najczęściej psuje ,i czy nadaje sie do tuningu a także czy jest ona godna swojej ceny? pomóżcie , z góry dzięki za odp Edited December 30, 2010 by dredkillaz1 Link to post Share on other sites
GERALT Posted December 30, 2010 Report Share Posted December 30, 2010 http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/29212-ak74-cm031/page__hl__cm031 Link to post Share on other sites
LogaN Posted December 30, 2010 Report Share Posted December 30, 2010 Replika jest warta swojej ceny i nadaje się do tuningu. Jeden z najlepszych tanich chińczyku . A resztę danych masz w linku podanym przez kolegę wyżej i dodatkowo powiem Ci, że jest to wewnętrznie to samo co CM.028. Link to post Share on other sites
Grabekk Posted December 30, 2010 Report Share Posted December 30, 2010 Ja mam Cm.031C i powiem CI że to replika nie do zajechania ! :) pare razy miałem już ją w wodzie/śniegu/błocie i tak działała nie ważne w jakich warunkach , Cena jak najbardziej dobra , broń Full metal w wersji C bynajmniej , bo w zwykłym CM.031/d to kolby plastikowe , GB wyciągnięty z Cm.028 karabinek świetny .6/6 Link to post Share on other sites
LogaN Posted December 30, 2010 Report Share Posted December 30, 2010 Cena jak najbardziej dobra , broń Full metal w wersji C bynajmniej ,bo w zwykłym CM.031/d to kolby plastikowe , To nie jest ani broń, ani tym bardziej full metal. Korpus repliki zrobiony jest z tworzywa. Link to post Share on other sites
Silent Assasin Posted December 30, 2010 Report Share Posted December 30, 2010 Dziwne, a w mojej z metalu ( może sie chinole pomylili). Polecam z czystym sumieniem. Aha bierz ze stałą kolbą bo wchodzą tam duże batki ( nieoceniony przywilej) :) A baterie typu stick to można sobie w du........... tam gdzie najlepiej pasują wsadzić :wink: Link to post Share on other sites
Grabekk Posted December 30, 2010 Report Share Posted December 30, 2010 ja sb zrobiłem małą dziurkę w pokrywie i batkę wystawiam do kolby , bo ten model co ja ma pustą przestrzeń , więc każda batka mi się zmieści w nim ^^ Link to post Share on other sites
Laokoon Posted December 30, 2010 Report Share Posted December 30, 2010 To nie jest ani broń, ani tym bardziej full metal. Korpus repliki zrobiony jest z tworzywa. http://www.airsoftgi.com/product_info.php?products_id=3498 Z tego wynika, że jest full metal. Sprawdziłem, bo przedtem obiło mi się o uszy, że CYMA wypuściła serię któregoś AK z "niskim numerkiem" z metalowym body. @CzoRtt: http://bynajmniej.pl/bynajmniej-to-nie-przynajmniej i ogólnie popracuj nad wypowiedziami, bo są nieczytelne Pozdrawiam, Laokoon Link to post Share on other sites
_Sick_ Posted December 31, 2010 Report Share Posted December 31, 2010 Ja mam takie pytanie, czym się różni ta CYMA.028 lub CYMA.031? Czy róznica, jest w tym, że CM.028 jest repliką AK47, a CM.031 repliką AK74? Link to post Share on other sites
Laokoon Posted December 31, 2010 Report Share Posted December 31, 2010 Tak. Pozdrawiam, Laokoon Link to post Share on other sites
_Sick_ Posted January 1, 2011 Report Share Posted January 1, 2011 Ale w cenie to różnica 40-60zł, a wydaje mi się, że AK47 ma podobną budowę do AK74, tyle że AK74 ma tłumik płomienia. Link to post Share on other sites
yroli Posted January 1, 2011 Report Share Posted January 1, 2011 Ale w cenie to różnica 40-60zł, a wydaje mi się, że AK47 ma podobną budowę do AK74, tyle że AK74 ma tłumik płomienia. No i co z tego że ma tłumik płomienia? :bialaflaga: Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 1, 2011 Report Share Posted January 1, 2011 no i cm028 ma smiesznie wygladajace absy udajace nibydrewno. Link to post Share on other sites
_Sick_ Posted January 1, 2011 Report Share Posted January 1, 2011 Może chodzi o to, że właśnie ta cena jest większa przez ten tłumik ognia ale sam już nie wiem. Link to post Share on other sites
yroli Posted January 1, 2011 Report Share Posted January 1, 2011 Może chodzi o to, że właśnie ta cena jest większa przez ten tłumik ognia ale sam już nie wiem. Ale se misje wbiłeś :bialaflaga: Jak nie masz kasy to bierz tańszą wersję a plastikowe drewienko zakleisz izolacją albo zamalujesz. Link to post Share on other sites
WojaKwz Posted January 1, 2011 Report Share Posted January 1, 2011 Czy ma jakieś wady? Oprócz gubiącej się stopki kolby to nic nie ma innego. Moja pierwsza replika ok. 3 lata temu. Przez rok chodziła, nie chciała się zepsuć. Polecam. Ale teraz na dzień dzisiejszy lepiej dołożyć i kupic coś lepszego. Pozdrawiam Link to post Share on other sites
_Sick_ Posted January 1, 2011 Report Share Posted January 1, 2011 Ale mi nie chodzi o kupno, ja chcę to wiedzieć i tyle. Według mnie nie powinno być żadnej różnicy cenowej. Link to post Share on other sites
Silent Assasin Posted January 1, 2011 Report Share Posted January 1, 2011 Panie, od takich rzeczy to ''gugle'' są Link to post Share on other sites
Laokoon Posted January 1, 2011 Report Share Posted January 1, 2011 Ale mi nie chodzi o kupno, ja chcę to wiedzieć i tyle. Według mnie nie powinno być żadnej różnicy cenowej. Pozwij ich a nie zawracasz głowę. Pozdrawiam, Laokoon Link to post Share on other sites
dredkillaz1 Posted January 2, 2011 Author Report Share Posted January 2, 2011 a co do mojego pytania o ak 74 cm 031 jaką ma moc i na jaki się zasięg przekłada? Link to post Share on other sites
Grabekk Posted January 2, 2011 Report Share Posted January 2, 2011 Zasięg dobry 40 -50 m moc , 380-400 fps :D Link to post Share on other sites
leksi0r Posted January 2, 2011 Report Share Posted January 2, 2011 CzoRtt te fps to chyba przy dobrym wietrze ;p W stocku replika ma nie więcej jak 360-370 Ale zrób teflon fix i kup dobrą gumkę HU to może i osiągniesz wartości podane przez przedmówcę. Moja z prec lufą, teflonfixem i systemową gumką przekracza magiczną granice 50 metrów ;) Repliki są nieśmiertelne, tylko uważaj by nie zgubić stopki od kolby i aby nie połamać plasticzanych zaczepów od pokrywy komory hu i gb. A co do metalowego body nie ma takiej opcji aby było, po prostu CYMA imitacje plastiku osiągnęła do perfekcji i nawet sam Bóg nie zrobił by tego lepiej... Link to post Share on other sites
dredkillaz1 Posted January 4, 2011 Author Report Share Posted January 4, 2011 Dobrze dziękuje za pomoc i informacje . Temat zamknięty Link to post Share on other sites
Recommended Posts