Belliar Posted December 30, 2010 Report Share Posted December 30, 2010 Mam problem (zresztą nie pierwszy) z moim Glockiem. Mianowicie podczas strzelania pistolet najpierw strzela normalnie, bez zarzutów. Jednak później jakby nie miał siły zamka do końca "popchnąć" przez co nie laduje on kolejnej kulki i strzela na pusto. Również na końcu nie zatrzymuje zamka z tyłu. Dodam, że nie jest to wina magazynka, ponieważ dzisiaj strzelałem swieżo kupionym magiem. Mam wrażanie, że zamek chodzi jakoś dziwnie. Czasem ciężko jak cholera a innym razem zupełnie prawidłowo. Czyszczony jest regularnie silikonem do czyszczenia broni palnej. Nie wiem co to może byc. Proszę o pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Amon123 Posted December 30, 2010 Report Share Posted December 30, 2010 (edited) Jakiego gazu używasz? Sprawdź, czy przy składaniu sprężyna powrotna opiera się na "środkowym schodku" jaki tworzy lufa zewnętrzna z wewnętrzną. Śruba w tylnej części zamka jest dokręcona? EDIT: literówka Edited December 30, 2010 by Amon123 Quote Link to post Share on other sites
Belliar Posted December 30, 2010 Author Report Share Posted December 30, 2010 Gazy mam takie: http://www.casg.pl/product-pol-13-Gaz-Ultrair-1-litr-Green-Gas-.html http://www.taiwangun.com/gazy_i_smary/green_power_gas_1100ml-25.html Wszystko jest tak jak powinno z rzeczy, które wymieniłeś. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 31, 2010 Report Share Posted December 31, 2010 Przede wszystkim wyczyść gruntownie. Czyści się szmatką, nie sylikonem. Ponadto smary do broni nie sprawdzają się w replikach. Repliki to nie broń, jedynie ją przypominają. Środki do konserwacji broni palnej nie nadają się zazwyczaj do replik. O ile nie zaszkodzą to i zwykle niewiele pomogą. Quote Link to post Share on other sites
Belliar Posted December 31, 2010 Author Report Share Posted December 31, 2010 No faktycznie działa lepiej. Czy są jeszcze jakieś sposoby, żeby zwiększyć poślizg zamka, czyli poprostu zmniejszyć tarcie. Tak w ogóle zauważylem, że w nowym magu ten czarny kawałek (który się w dól naciąga- końcówka sprężyny) jest krótszy niz w poprzednim, przez co zamek nie lubi zostawać w tylnej pozycji. Smieszne. Ten sam mag, tej samej firmy a inny. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 1, 2011 Report Share Posted January 1, 2011 Wyczyszczenie i nasmarowanie. Ale problemy z przeładowaniem nie wynikają zazwyczaj z oporów ruchu zamka. Quote Link to post Share on other sites
Belliar Posted January 4, 2011 Author Report Share Posted January 4, 2011 Ogólnie działa naprawdę lepiej :) Smieszy mnie tylko, że czasem potrafi powrócić zamek (szczególnie przyręcznym przeładowaniu) w taaaakim wolnym tępie. Nie rozumiem dziada. Ale i tak jest lepiej. DZIEKI Bardzo! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts